• Povodeň zasáhla desítky domů, na Děčínsku se dávají do úklidu

    Povodeň zasáhla desítky domů, na Děčínsku se dávají do úklidu

    18. 7. 2021 10:08:00iDNES.cz
    Desítky domů se ocitly ve vodě v Dolní Poustevně na Děčínsku. V sobotu se částí obce prohnala povodeň a nedělní ráno ukázalo, co způsobila. V některých domech bylo i tři čtvrtě metru vody. Část odtekla, další čerpají hasiči a místní začínají s úklidem.
  • Počet obětí záplav v Německu se vyšplhal na 156, úmrtí hlásí už i Bavorsko

    Počet obětí záplav v Německu se vyšplhal na 156, úmrtí hlásí už i Bavorsko

    18. 7. 2021 10:03:00iDNES.cz
    Počet obětí ničivých záplav v Německu se vyšplhal na 156. Informovala o tom policie. Nejvíce postiženou spolkovou zemí je Porýní-Falc, která nyní hlásí 110 mrtvých. Policie vyjádřila obavu, že počet obětí se bude dál zvyšovat. Přívalové deště způsobily záplavy v Sasku a Bavorsku, úřady mluví o minimálně jednom mrtvém.
  • Záplavy v Německu zabily 156 lidí, tragická bilance není u konce

    Záplavy v Německu zabily 156 lidí, tragická bilance není u konce

    18. 7. 2021 09:32:01Novinky.cz
    Počet obětí ničivých záplav v Německu opět stoupl a to na 156, uvedlo policejní prezidium v Koblenci v neděli ráno. Nejvíce postiženou spolkovou zemí je Porýní-Falc, především okres Ahrweiler, která nově hlásí 110 mrtvých. Dalších 670 osob bylo zraněno. Tragická bilance ale není konečná, počty obětí budou s největší pravděpodobností ještě stoupat, píše server týdeníku Focus.
  • Hasiči na Českolipsku evakuovali dvě obce, hladiny řek postupně klesají

    Hasiči na Českolipsku evakuovali dvě obce, hladiny řek postupně klesají

    18. 7. 2021 08:49:00iDNES.cz
    V noci na Liberecku začala opět stoupat hladina řek a potoků. Intenzivní deště zvedly hladiny Šporky a Dobranovského potoka na Českolipsku, hasiči museli evakuovat obyvatele v Písečné a Dobranově u České Lípy.
  • Rozvodněné řeky a evakuované obce. Lijáky potrápily Česko, hrozí další

    Rozvodněné řeky a evakuované obce. Lijáky potrápily Česko, hrozí další

    18. 7. 2021 08:13:00Deník.cz
    Již v sobotu odpoledne začal déšt pustošit severní Čechy. Hladiny Šporky a Dobranovského potoka na Českolipsku vystoupaly natolik, že hasiči museli evakuovat obyvatele v Písečné a Dobranově. Stav ohrožení platí také na Olešce v Detřichově, na třetím stupni je také Otava v Plzeňském kraji. Na východě Česka mohou být i v neděli bouřky provázené prudkým deštěm, upozorňují meteorologové.
  • 

Německo má už 156 obětí záplav, včera bouřky udeřily na východě země

    Německo má už 156 obětí záplav, včera bouřky udeřily na východě země

    18. 7. 2021 08:01:29ČT 24
    Počet obětí ničivých záplav v Německu se vyšplhal na 156. Belgie hlásí zatím 27 mrtvých. Nejvíce postiženou spolkovou zemí je Porýní-Falc, která nyní hlásí 110 mrtvých. Policie vyjádřila obavu, že počet obětí se bude dál zvyšovat. Silné deště pak v sobotu večer zasáhly i východ země a způsobily záplavy ve východní části Saska u hranic s Českem, v jihovýchodní části Bavorska a na západě Rakouska.
  • Záplavy v Německu si vyžádaly 156 životů. Číslo není konečné, obává se policie

    Záplavy v Německu si vyžádaly 156 životů. Číslo není konečné, obává se policie

    18. 7. 2021 07:51:00Deník.cz
    Počet obětí ničivých záplav na západě Evropy se vyšplhal nad 180. Nejvíce lidských životů, 156, si živel vyžádal v Německu. Belgie hlásí zatím 27 mrtvých. Německá policie se obává, že počet obětí se bude dál zvyšovat, protože řada lidí je stále vedena jako nezvěstní a těla některých z nich mohou být ještě pod troskami, které se odklízejí.
  • 

Sever Čech zasáhly bouřky a záplavy, několik obcí bylo vytopeno

    Sever Čech zasáhly bouřky a záplavy, několik obcí bylo vytopeno

    18. 7. 2021 07:41:34ČT 24
    Sever Čech zasáhl intenzivní déšť, některé toky se dostaly až na třetí povodňový stupeň. V Kunraticích u Cvikova voda zatopila polovinu domů. Hasiči zasahují na řadě míst v Ústeckém a Libereckém kraji, kde pomáhají s odčerpáváním vody. Intenzivní deště zvedly také hladiny Šporky a Dobranovského potoka na Českolipsku, hasiči museli evakuovat obyvatele v Písečné a Dobranově u České Lípy.
  • Hasič Lukáš (31) šel dát krev, odešel s děsivou diagnózou. Rodina truchlí

    Hasič Lukáš (31) šel dát krev, odešel s děsivou diagnózou. Rodina truchlí

    18. 7. 2021 05:59:00TN.CZ
    Obrovský smutek a žal zažívá dvaatřicetiletá Slovenka Simona a její dvouletá dcerka Hanka. Obě totiž přišly o toho nejdůležitějšího muže v rodině - manžela a tátu, jednatřicetiletého Lukáše. Muž, který působil jako hasič, chtěl darováním krve udělat dobrý skutek, místo toho odběr odhalil děsivou diagnózu. Lukáš si se svými děvčaty užíval života naplno, vždy byl silný a zdravý. Život naruby se mu obrátil loni, když šel darovat krev. Lékařům se totiž vzorek nezdál a muže poslali na vyšetření.
  • Sesuvy půdy, města odříznutá od světa, přerušená doprava. V Bavorsku a Rakousku řádily lijáky

    Sesuvy půdy, města odříznutá od světa, přerušená doprava. V Bavorsku a Rakousku řádily lijáky

    18. 7. 2021 05:57:01Novinky.cz
    Předpověď meteorologů se naplnila. Přívalové deště, které zasáhly jihovýchod Německa a Rakousko, způsobily záplavy. Nejhorší situace je v Saském Švýcarsku, kde spadlo přes 100 litrů srážek na metr čtvereční. V Bavorsku patří k nejpostiženějším oblastem město Bertechsgaden a jeho okolí- Bischofswiesen, Schönau am Königssee, Marktschellenberg a Ramsau. V Rakousku je to například město Hallein a místa v okolí Alp, píše server týdeníku Focus.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska