• Lakovnu v Ostravě pohltily plameny. Škoda činí 25 milionů

    Lakovnu v Ostravě pohltily plameny. Škoda činí 25 milionů

    16. 7. 2021 12:17:02Novinky.cz
    Škodu za 25 milionů korun napáchal požár, který vypukl v pátek brzo ráno v lakovně firmy zabývající se výrobou tlakových lahví v Ostravě-Vítkovicích. Na místě zasahovalo sedm hasičských vozidel, z objektu bylo evakuováno 60 lidí.
  • Avízo – uvedení nového generálního ředitele HZS ČR do funkce

    16. 7. 2021 11:45:00HZSČR
    Dovolujeme si Vás pozvat na tiskový brífink ministra vnitra Jana Hamáčka, na kterém představí nového generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR. Současný generální ředitel genpor. Drahoslav Ryba končí na vlastní žádost k 18. červenci 2021.
  • FOTO: Tragické následky záplav v Německu

    FOTO: Tragické následky záplav v Německu

    16. 7. 2021 11:20:02Novinky.cz
    Západní Německo postihly v noci na čtvrtek silné deště, které vyvolaly silnou záplavovou vlnu. Nejvíce postižené jsou země Porýní-Falc a Severní Porýní-Vestfálsko, v mnoha obcích popadaly domy. Zemřely desítky lidí, počet obětí stále narůstá.
  • V Hruškách hasiči demolují poslední dům, práce pokračují v dalších obcích

    V Hruškách hasiči demolují poslední dům, práce pokračují v dalších obcích

    16. 7. 2021 11:16:00Lidovky.cz
    Hasiči v pátek v Hruškách na Břeclavsku bourají poslední dům zničený červnovou bouří a tornádem. Demolice budou pokračovat v Mikulčicích a Moravské Nové Vsi. Novinářům to v pátek po jednání krizového štábu v Podivíně řekl hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Celkem bylo ke stržení určeno asi 200 domů z 1200 zasažených, zhruba polovinu poslali k zemi hasiči a zboření druhé části zajistili sami majitelé, řekl ředitel jihomoravských hasičů Jiří Pelikán.
  • 

V Hruškách se bourá poslední objekt. Český červený kříž proplatí náklady na odhadce

    V Hruškách se bourá poslední objekt. Český červený kříž proplatí náklady na odhadce

    16. 7. 2021 11:11:25ČT 24
    Hasiči v pátek v Hruškách na Břeclavsku bourají poslední dům zničený červnovou bouří a tornádem. Demolice ale mají pokračovat i v Mikulčicích a Moravské Nové Vsi, řekl po jednání krizového štábu v Podivíně hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Celkem bylo ke stržení určeno asi dvě stě domů z dvanácti set zasažených, zhruba polovinu poslali k zemi hasiči a zboření druhé části zajistili sami majitelé. Od pátku lze také žádat o dotaci na úklid odpadů a obnovu infrastruktury a zeleně poničených tornádem. Ministerstvo životního prostředí na to vyčlenilo 500 milionů korun. Český červený kříž by měl proplácet náklady na odhadce, kteří určují výši škody. 
  • V Rusku řádí rozsáhlé požáry. Plameny zachvátily přes milion hektarů lesů

    V Rusku řádí rozsáhlé požáry. Plameny zachvátily přes milion hektarů lesů

    16. 7. 2021 10:59:00Deník.cz
    Rozsáhlé požáry v Rusku už zachvátily přes milion hektarů lesů, oznámily dnes ruské tiskové agentury s odvoláním na státní agenturu Avialesoochrana, která se zabývá leteckou ochranou lesů. Přes 300 požárů v nejrozlehlejší zemi světa tak hoří na rozloze srovnatelné s Jihočeským krajem. Nejhorší je situace v republice Sacha (Jakutsko) na Sibiři.
  • V Porýní je po záplavách 93 mrtvých. Lidé volají ze zřícených domů o pomoc

    V Porýní je po záplavách 93 mrtvých. Lidé volají ze zřícených domů o pomoc

    16. 7. 2021 10:46:00iDNES.cz
    Silné bouřky a záplavy na západě Německa si vyžádaly podle Bild.de už 93 mrtvých, což je nejvíce obětí v západní Evropě za posledních 25 let. V okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler v Porýní-Falci se pohřešuje 1300 lidí, nefunguje zde mobilní telefonní spojení. V některých městech v Porúří nemají domácnosti přístup k pitné vodě. Záchranné akce stále pokračují.
  • Končí šéf hasičů Ryba, ve funkci byl deset let. Hamáček představí nástupce

    Končí šéf hasičů Ryba, ve funkci byl deset let. Hamáček představí nástupce

    16. 7. 2021 10:42:00iDNES.cz
    Drahoslav Ryba k neděli skončí po téměř deseti letech na pozici generálního ředitele hasičského záchranného sboru. Ministr vnitra Jan Hamáček chce oznámit jméno nástupce na pondělní tiskové konferenci, informoval úřad v dnešním avízu. Hamáček pro iDNES.cz uvedl, že Rybovi uplynulo druhé pětileté funkční období a nemůže ve funkci dále pokračovat.
  • Ryba k neděli skončí na pozici generálního ředitele hasičského sboru, odchází na základě zákona

    Ryba k neděli skončí na pozici generálního ředitele hasičského sboru, odchází na základě zákona

    16. 7. 2021 10:29:00Lidovky.cz
    Drahoslav Ryba k neděli na vlastní žádost skončí po téměř deseti letech na pozici generálního ředitele hasičského záchranného sboru. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chce oznámit jméno nástupce na pondělní tiskové konferenci, bude zároveň uveden do funkce. Ryba podle ministra odchází na základě zákona, neboť mu uplynulo druhé pětileté funkční období.
  • KOMENTÁŘ: Macronova vakcína pro všechny - Matěj Široký

    KOMENTÁŘ: Macronova vakcína pro všechny - Matěj Široký

    16. 7. 2021 09:44:02Novinky.cz
    Francouzský prezident Emmanuel Macron využil svou prakticky neomezenou politickou moc, aby zavedl něco jako povinné očkování pro všechny. Do 15. září se musí naočkovat povinně všichni pracovníci ve zdravotnictví, v sociálních službách a požárníci, jinak nebudou dostávat za svoji práci mzdu.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska