• Končí šéf hasičů Ryba, ve funkci byl deset let. Hamáček představí nástupce

    Končí šéf hasičů Ryba, ve funkci byl deset let. Hamáček představí nástupce

    16. 7. 2021 10:42:00iDNES.cz
    Drahoslav Ryba k neděli skončí po téměř deseti letech na pozici generálního ředitele hasičského záchranného sboru. Ministr vnitra Jan Hamáček chce oznámit jméno nástupce na pondělní tiskové konferenci, informoval úřad v dnešním avízu. Hamáček pro iDNES.cz uvedl, že Rybovi uplynulo druhé pětileté funkční období a nemůže ve funkci dále pokračovat.
  • Ryba k neděli skončí na pozici generálního ředitele hasičského sboru, odchází na základě zákona

    Ryba k neděli skončí na pozici generálního ředitele hasičského sboru, odchází na základě zákona

    16. 7. 2021 10:29:00Lidovky.cz
    Drahoslav Ryba k neděli na vlastní žádost skončí po téměř deseti letech na pozici generálního ředitele hasičského záchranného sboru. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chce oznámit jméno nástupce na pondělní tiskové konferenci, bude zároveň uveden do funkce. Ryba podle ministra odchází na základě zákona, neboť mu uplynulo druhé pětileté funkční období.
  • KOMENTÁŘ: Macronova vakcína pro všechny - Matěj Široký

    KOMENTÁŘ: Macronova vakcína pro všechny - Matěj Široký

    16. 7. 2021 09:44:02Novinky.cz
    Francouzský prezident Emmanuel Macron využil svou prakticky neomezenou politickou moc, aby zavedl něco jako povinné očkování pro všechny. Do 15. září se musí naočkovat povinně všichni pracovníci ve zdravotnictví, v sociálních službách a požárníci, jinak nebudou dostávat za svoji práci mzdu.
  • 

Voda v Německu trhala silnice, bourala domy a odnášela auta

    Voda v Německu trhala silnice, bourala domy a odnášela auta

    16. 7. 2021 09:22:28ČT 24
    Celkový počet obětí záplav v západních částech Německa přesáhl k pátečnímu ránu osmdesát. Nejméně tisíc lidí se pohřešuje v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc, uvedla v pátek ráno místní policie. V městečku Erftstadt jihozápadně od Kolína nad Rýnem se částečně nebo zcela zřítila řada domů. Z mnoha z nich se podle místních úřadů ozývá volání o pomoc. K zaplaveným stavbám se záchranáři nyní dostanou jen ve člunech.
  • Záplavy v Německu mají nejméně 80 obětí. Přes tisíc lidí je pohřešovaných

    Záplavy v Německu mají nejméně 80 obětí. Přes tisíc lidí je pohřešovaných

    16. 7. 2021 08:16:00Deník.cz
    Záplavy v západních částech Německa si od středy vyžádaly již více než 80 obětí. Informovala o tom dnes ráno televize ARD. Nejméně 1000 lidí se podle místních úřadů pohřešuje v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc.
  • Rusko nesmí používat energetiku k nátlaku, shodli se Biden s Merkelovou

    Rusko nesmí používat energetiku k nátlaku, shodli se Biden s Merkelovou

    16. 7. 2021 07:47:00iDNES.cz
    Americké obavy ohledně rusko-německého plynovodu Nord Stream 2, spolupráce v boji proti klimatickým změnám nebo při zmírňování dopadů koronavirové krize. O těchto tématech se ve čtvrtek mluvilo v Bílém domě při rozlučkové návštěvě německé kancléřky Angely Merkelové. Ta ve světle ničivých záplav ve své vlasti uvedla, že změny klimatu znamenají výrazně vyšší frekvenci extrémních meteorologických jevů.
  • 

Záplavy mají v Německu už přes osmdesát obětí. Tisíc lidí se pohřešuje

    Záplavy mají v Německu už přes osmdesát obětí. Tisíc lidí se pohřešuje

    16. 7. 2021 07:24:10ČT 24
    Celkový počet obětí záplav v západních částech Německa podle ARD dosáhl 81, více než tisíc lidí se pohřešuje v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler. Ve spolkové zemi Porýní-Falci vzrostla bilance na padesát, uvedl v pátek ráno podle agentury DPA mluvčí policejního prezidia v Koblenzi. „Panují obavy, že jich bude ještě více,“ dodal. Belgie hlásí zatím dvanáct mrtvých.
  • Požár zachvátil vlak na Děčínsku. Hasiči evakuovali 17 cestujících

    Požár zachvátil vlak na Děčínsku. Hasiči evakuovali 17 cestujících

    16. 7. 2021 07:20:00TN.CZ
    Pořádně napilno měli ve čtvrtek ústečtí hasiči. Požár totiž zachvátil vlak na Děčínsku. Jednotky musely evakuovat 17 cestujících. Událost se stala ve čtvrtek večer na nádraží v Dolních Habarticích na Děčínsku. "Pět jednotek zasahovalo u požáru vlaku,“ informovali na twitteru ústečtí hasiči. Jednotky musely z vlaku evakuovat 17 cestujících. Strojvedoucí poté skončil v péči záchranářů. "Nadýchal se kouře a byl na místě ošetřený,“ doplnili hasiči. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného
  • V Německu po záplavách pohřešují 1000 lidí. Z trosek se ozývá volání o pomoc

    V Německu po záplavách pohřešují 1000 lidí. Z trosek se ozývá volání o pomoc

    16. 7. 2021 07:07:39Novinky.cz
    Německé úřady zaznamenaly už 81 obětí katastrofálních záplav, které ve čtvrtek zasáhly hned několik spolkových zemí. Bilance ale bude téměř jistě daleko tragičtější. Nepřízeň počasí trvá a stovky lidí se stále pohřešují. Jen v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc záchranáři pátrají po víc než tisícovce nezvěstných, uvedla místní policie.
  • V Telči tvoří dva francouzští malíři. Podívejte se na jejich obrazy

    V Telči tvoří dva francouzští malíři. Podívejte se na jejich obrazy

    16. 7. 2021 06:14:00Deník.cz
    Jeden sprejoval po vlacích, druhý maluje v noci a časně ráno. Městská galerie Hasičský dům na telčském náměstí v těchto dnech hostí dva francouzské umělce, které přímo v jejich domovině oslovil výtvarník Jan Vičar.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska