• 

Udeřily bouřky. Na Liberecku se musel evakuovat dětský tábor, na Děčínsku se protrhla hráz

    Udeřily bouřky. Na Liberecku se musel evakuovat dětský tábor, na Děčínsku se protrhla hráz

    17. 7. 2021 11:59:43ČT 24
    Na Liberecku stoupají hladiny potoků a řek, hasiči preventivně evakuovali dětský tábor u Mníšku. Intenzivně prší i na Děčínsku – v Mikulášovicích se protrhla hráz rybníka a ve Vilémově voda zaplavila silnici. Podle meteorologů na severu Čech hrozí v sobotu večer extrémně silné bouřky. Ve Šluknovském výběžku už napršelo přes sto litrů vody na metr čtvereční. Intenzivní déšť spojený většinou s velmi silnými bouřkami se může do nedělního rána podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyskytovat ve východní polovině Čech a až do nedělního odpoledne na Moravě a ve Slezsku.
  • ON-LINE: Udeřily bouřky, hladiny řek stoupají. Hrozí i extrémní nebezpečí

    ON-LINE: Udeřily bouřky, hladiny řek stoupají. Hrozí i extrémní nebezpečí

    17. 7. 2021 11:49:00TN.CZ
    Meteorologové v sobotu k večeru vyhlásili výstrahu před extrémně silnými bouřkami s přívalovými srážkami pro okolí Děčína, Rumburku a Varnsdorfu v Ústeckém kraji. Ve 21 hodin byl stupeň ohrožení snížen. V oblasti je i nadále vyhlášeno povodňové ohrožení. V noci na neděli platí v celé republice výstrahy s vysokým a nízkým stupněm nebezpečí před bouřkami i povodněmi. Velké množství srážek spadlo odpoledne během krátké chvíle také v Liberci a okolí, hasiči preventivně evakuovali dětský tábor
  • Jak Německo zaskočily záplavy. Něco je špatně, domnívá se hydroložka

    Jak Německo zaskočily záplavy. Něco je špatně, domnívá se hydroložka

    17. 7. 2021 11:18:00Deník.cz
    Zatímco v Německu a Belgii přibývá obětí záplav a beznaděj narůstá, objevují se otázky, jak mohlo k současné katastrofě vůbec dojít, napsal server stanice BBC. Povodním předcházely v částech západní Evropy rekordní srážky, které vedly k vylití řek z břehů.
  • Jak Německo zaskočily záplavy

    Jak Německo zaskočily záplavy

    17. 7. 2021 10:33:02Novinky.cz
    Zatímco v Německu a Belgii přibývá obětí záplav a beznaděj narůstá, objevují se otázky, jak mohlo k současné katastrofě vůbec dojít, napsal server stanice BBC. Povodním předcházely v částech západní Evropy rekordní srážky, které vedly k vylití řek z břehů.
  • Bouře na Svitavsku lámala stromy, zatopila sklepy i silnice, hrozí i dnes

    Bouře na Svitavsku lámala stromy, zatopila sklepy i silnice, hrozí i dnes

    17. 7. 2021 10:29:01Novinky.cz
    Hasiči na Svitavsku v Pardubickém kraji zasahovali v pátek odpoledne u řady případů souvisejících se silným deštěm. Nejvíce postižená byla Litomyšl a Němčice u Litomyšle. Nejčastěji odčerpávali vodu ze sklepů či silnic, uvedli na webu hasiči.
  • Bouřka na Svitavsku zatopila sklepy i silnice, hrozí i v sobotu

    Bouřka na Svitavsku zatopila sklepy i silnice, hrozí i v sobotu

    17. 7. 2021 10:03:00iDNES.cz
    Litomyšl a nedaleké Němčice na Svitavsku v pátek potrápily následky silné bouřky. Hasiči tam museli vyjíždět k popadaným stromům i vodě na silnicích nebo ve sklepích. A počasí může škodit i o víkendu, kdy platí výstraha meteorologů před bouřkami.
  • Vážná nehoda: Auto plné mladých lidí u Olomouce skončilo po nárazu na střeše

    Vážná nehoda: Auto plné mladých lidí u Olomouce skončilo po nárazu na střeše

    17. 7. 2021 09:53:00TN.CZ
    Všechny záchranné složky v sobotu nad ránem zasahovaly u vážné dopravní nehody u Odrlic nedaleko Olomouce. Po nárazu do stromu se převrátil na střechu osobní automobil, uvnitř zůstalo zaklíněných pět zraněných mladých lidí. Všechny museli hasiči pomocí hydraulických nástrojů postupně vyprostit. Policisté, hasiči i záchranáři na místo neštěstí vyjeli před třetí hodinou ráno. "Zasahovali jsme u velmi vážné dopravní nehody osobního vozu u Odrlic. Po nárazu do stromu zůstal na střeše," informovali
  • Německo má 133 obětí záplav, jen v Koblenci hlásí policie přes 90

    Německo má 133 obětí záplav, jen v Koblenci hlásí policie přes 90

    17. 7. 2021 09:27:00iDNES.cz
    Policie v Koblenzi v Porýní-Falci v sobotu ráno oznámila, že v souvislosti se čtvrtečními záplavami registruje nejméně 90 mrtvých. Oběti jsou z okresu Ahrweiler, který paří k nejpostiženějším záplavami v západním Německu. Počet raněných se vyšplhal nad 600. Záplavy si na západě Německa vyžádaly už 133 lidských životů.
  • Policie v německém Koblenci po záplavách ohlásila nejméně 90 mrtvých, mnoho lidí se stále pohřešuje

    Policie v německém Koblenci po záplavách ohlásila nejméně 90 mrtvých, mnoho lidí se stále pohřešuje

    17. 7. 2021 08:18:00Lidovky.cz
    Policie v Koblenci v sobotu ráno oznámila, že v souvislosti se čtvrtečními záplavami registruje nejméně 90 mrtvých. Jedná se o oběti v okrese Ahrweiler, který paří k nejpostiženějším záplavami v západním Německu. Počet raněných se vyšplhal nad 600, uvedla agentura DPA. Záplavy si na západě Německa vyžádaly už 133 lidských životů.
  • Auto s pěti mladými lidmi na Olomoucku skončilo po nárazu do stromu na střeše

    Auto s pěti mladými lidmi na Olomoucku skončilo po nárazu do stromu na střeše

    17. 7. 2021 08:17:01Novinky.cz
    Pět mladých lidí se zranilo při sobotní ranní nehodě u Odrlic na Olomoucku poté, co se jejich auto při nárazu do stromu převrátilo na střechu. Na Twitteru o tom informovali olomoučtí hasiči.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska