• STALO SE DNES: Německo hlásí přes sto mrtvých, další Moravané jsou bez dotací

    STALO SE DNES: Německo hlásí přes sto mrtvých, další Moravané jsou bez dotací

    16. 7. 2021 20:26:00iDNES.cz
    Silné bouřky a záplavy na západě Německa si vyžádaly už nejméně 130 mrtvých, což je nejvíce obětí v západní Evropě za posledních 25 let. Lidé na jižní Moravě, kteří neměli zkolaudované své novostavby, nemohou po řádění tornáda počítat s pomocí státu. Zpěvačka Ilona Csáková bude kandidovat do Sněmovny za Volný blok. Přečtěte si výběr pátečních zpráv.
  • Živobytí i domy odnesla voda. Němci se vzpamatovávají z ničivé povodně

    Živobytí i domy odnesla voda. Němci se vzpamatovávají z ničivé povodně

    16. 7. 2021 19:58:00TN.CZ
    Desítky lidí přišly o své příbuzné, tisíce ztratily střechu nad hlavou, jiným zase živel doslova odnesl živobytí. Přesná výše škod, které ničivé záplavy v Německu napáchaly, zatím není známá, ale už teď je jasné, že se z následků budou nejen místní vzpamatovávat celé roky. Velká voda během několika okamžiků obrátila život naruby tisícům z nich. Co budovali celý život, jim živel vzal během několika vteřin. Pekárnu rodiny Schlösserových v malé vesničce Schuld na západě Německa srovnala povodeň se
  • TN LIVE: Přehled dne 16. července 2021

    TN LIVE: Přehled dne 16. července 2021

    16. 7. 2021 18:30:00TN.CZ
    Páteční Přehled dne na TN LIVE se věnoval hned několika aktuálním tématům. Tím prvním byly tragické záplavy v Německu, které si vyžádaly už přes sto obětí. O tom, jak záplavy vnímají samotní Němci, a jaké škody napáchaly, pohovořil český velvyslanec v Berlíně Tomáš Kafka. Dalším tématem byla dnes vydaná kniha Andreje Babiše. Komentář na ni dal odborník na politický marketing Jakub Horák. A pátky také patří tradičnímu cestovatelskému speciálu, dnes na téma Itálie. Jak to momentálně v tomto
  • U Maastrichtu se protrhla hráz, tisíce lidí musely opustit své domovy

    U Maastrichtu se protrhla hráz, tisíce lidí musely opustit své domovy

    16. 7. 2021 18:07:02Novinky.cz
    Přes 10 tisíc lidí muselo být evakuováno kvůli tomu, že se podél řeky Mázy v Nizozemsku protrhla jedna z hrází, píše deník Algemeen Dagblad. Ve městě Venlo na hranicích s Německem místní nemocnice preventivně evakuovala stovky pacientů, napsala agentura DPA. Záplavy způsobené prudkými dešti z posledních dnů zasáhly kromě Německa také Belgii.
  • Vrtulníky tahají lidi z domů, hasiči uvázli ve vodě. Povodně smetly Belgii

    Vrtulníky tahají lidi z domů, hasiči uvázli ve vodě. Povodně smetly Belgii

    16. 7. 2021 17:31:00iDNES.cz
    Voda už sice opadává, ale silnice stále nejsou sjízdné, lidé postupně sčítají škody a truchlí nad oběťmi. Ničivé záplavy nepostihly jen Německo, ale i Belgii. Tam zemřelo dvacet lidí a bilance se bude pravděpodobně zvyšovat. Celkem během mohutných bouřek doprovázených záplavami v západní Evropě zemřelo už přes 130 lidí.
  • 

Kostel svatého Michala na Petříně už na opravu vybral téměř 1,8 milionu korun. Práce mohou být hotové za dva roky

    Kostel svatého Michala na Petříně už na opravu vybral téměř 1,8 milionu korun. Práce mohou být hotové za dva roky

    16. 7. 2021 15:07:36ČT 24
    Chrám svatého archanděla Michala na pražském Petříně, který koncem loňského října vyhořel, už na svou opravu vybral skoro 1,8 milionu korun. Vyplývá to z transparentního účtu, kam lze na rekonstrukci památky přispívat. Obnova by mohla být podle Národního památkového ústavu (NPÚ) hotová v roce 2023. Na poničeném kostele je od letošního ledna postavená ocelová konstrukce, za kterou se dělají stavební a technické průzkumy. Po nich přijde na řadu obnova celé stavby. Policie viníka požáru po necelých devíti měsících nenašla a případ minulý týden odložila.
  • V přízemí neměli šanci. Příval vody zabil handicapované v pečovatelském domě

    V přízemí neměli šanci. Příval vody zabil handicapované v pečovatelském domě

    16. 7. 2021 14:33:00iDNES.cz
    Mezi oběťmi katastrofálních záplav v Německu je i dvanáct lidí se zdravotním postižením, kteří zahynuli v pečovatelském domě ve městě Sinzig. Další čekali na záchranu řadu hodin. Pečovatelé jsou tragédií zdrceni. Ve městě Insul zase obyvatelé slyšeli muže, který uvázl na pilíři mostu, křičet téměř celou noc o pomoc.
  • Generálporučík Drahoslav Ryba odchází z postu „nejvyššího hasiče“

    16. 7. 2021 14:00:00HZSČR
    18. 7. 2021 (MF) - Dnes, po téměř 10 letech, končí na pozici generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR), generálporučík Ing. Drahoslav Ryba. Jeho nástupce představí ministr vnitra, Jan Hamáček, na tiskovém brífinku v pondělí, 19. července 2021, dopoledne.
  • Mrtví po záplavách v Německu jsou hlavně ve sklepích

    Mrtví po záplavách v Německu jsou hlavně ve sklepích

    16. 7. 2021 13:59:03Novinky.cz
    Počty obětí německých záplav se budou dramaticky zvyšovat, oznámil v pátek ministr vnitra spolkové země Porýní-Falc Roger Lewentz (SPD). Jak začíná postupně opadat voda nebo se odčerpávají zaplavené sklepy, objevují se podle jeho slov další a další mrtvá těla.
  • Požár lakovny v Ostravě zničil i drahého robota, škoda dosáhla 25 milionů

    Požár lakovny v Ostravě zničil i drahého robota, škoda dosáhla 25 milionů

    16. 7. 2021 13:59:00iDNES.cz
    Hasiči v Ostravě v pátek ráno vyjížděli k požáru lakovny firmy Vítkovice Cylinders. Ačkoliv oheň zlikvidovali poměrně brzy, plameny poničily i špičkovou automatickou technologii, vinou čehož se předběžně škoda odhaduje až na pětadvacet milionů korun.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska