• Německo po bouřích hlásí už 133 mrtvých

    Německo po bouřích hlásí už 133 mrtvých

    17. 7. 2021 06:35:10Novinky.cz
    Rozsáhlé záplavy si na západě Německa vyžádaly nejméně 133 lidských životů. Informovala o tom německá média poté, co policie v Koblenci oznámila, že registruje minimálně už 90 mrtvých. Jde o oběti v okrese Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc, který paří k nejpostiženějším místům v zemi. Severní Porýní-Vestfálsko hlásí 43 obětí rozbouřeného živlu. Počet raněných se vyšplhal nad 600.
  • Obrovská tragédie. Herečka z Narnie uhořela i s 10letou dcerou

    Obrovská tragédie. Herečka z Narnie uhořela i s 10letou dcerou

    17. 7. 2021 05:59:00TN.CZ
    Obrovská tragédie se o víkendu stala v Austrálii. Při požáru domu tam zemřela herečka a kaskadérka Deirdre Naughtonová a její 10letá dcera Leela. Za oblíbenou kolegyni teď truchlí herci z Letopisů Narnie nebo ze seriálu McLeodovy dcery. 40 hasičů bojovalo v neděli večer s plameny, které pohltily dům v australském městě Tallarook. 42leté ženě a její 10leté dceři už ale život zachránit nedokázali.  Podle vyšetřovatelů požár nejspíš způsobila závada na elektrice, uvedl australský deník
  • Vichr i záplavy. Extrémní počasí bude častější, předpokládá klimatolog

    Vichr i záplavy. Extrémní počasí bude častější, předpokládá klimatolog

    17. 7. 2021 00:00:00iDNES.cz
    Mírným klimatickým pásmem střední Evropy se v posledních týdnech prohnalo hned několik přírodních katastrof najednou. Podle odborníků se Středoevropané musí připravit na to, že se kolem nich budou stále častěji odehrávat jevy, které lze považovat za extrémní.
  • 

Německý velvyslanec v Česku k záplavám: Konkrétní pomoc zatím není potřeba, solidarity si vážíme

    Německý velvyslanec v Česku k záplavám: Konkrétní pomoc zatím není potřeba, solidarity si vážíme

    16. 7. 2021 22:49:36ČT 24
    Německo se potýká s rozsáhlým přírodním neštěstím. Záplavy a sesuvy půdy si vyžádaly přes sto obětí, další lidé se pohřešují. „V těchto okamžicích také myslíme na své sousedy v dalších zemích,“ řekl v Událostech komentářích německý velvyslanec v České republice Christoph Israng. Dalšími postiženými zeměmi jsou Belgie, Nizozemsko nebo Švýcarsko a Lucembursko.
  • Tornádo, bouřky, záplavy, počasí šílí. Experti řekli, co čekat do budoucna

    Tornádo, bouřky, záplavy, počasí šílí. Experti řekli, co čekat do budoucna

    16. 7. 2021 21:03:00TN.CZ
    Evropa zažívá v poslední době extrémní výkyvy počasí. Silné bouřky, tornádo a povodně mají jen za poslední týdny přes sto obětí na životech. Otázkou je, jestli se máme připravit na to, že takové počasí bude v budoucnu běžné kvůli klimatickým změnám, nebo jestli se jedná o výjimečné úkazy, které se už nebudou opakovat. Zeptali jsme se na to odborníků. Podle meteorologů prý opravdu stojíme na začátku nové doby bouřkové. Letos jsme měli nejchladnější jaro v historii Česka, pak skoro nejteplejší
  • STALO SE DNES: Německo hlásí přes sto mrtvých, další Moravané jsou bez dotací

    STALO SE DNES: Německo hlásí přes sto mrtvých, další Moravané jsou bez dotací

    16. 7. 2021 20:26:00iDNES.cz
    Silné bouřky a záplavy na západě Německa si vyžádaly už nejméně 130 mrtvých, což je nejvíce obětí v západní Evropě za posledních 25 let. Lidé na jižní Moravě, kteří neměli zkolaudované své novostavby, nemohou po řádění tornáda počítat s pomocí státu. Zpěvačka Ilona Csáková bude kandidovat do Sněmovny za Volný blok. Přečtěte si výběr pátečních zpráv.
  • Živobytí i domy odnesla voda. Němci se vzpamatovávají z ničivé povodně

    Živobytí i domy odnesla voda. Němci se vzpamatovávají z ničivé povodně

    16. 7. 2021 19:58:00TN.CZ
    Desítky lidí přišly o své příbuzné, tisíce ztratily střechu nad hlavou, jiným zase živel doslova odnesl živobytí. Přesná výše škod, které ničivé záplavy v Německu napáchaly, zatím není známá, ale už teď je jasné, že se z následků budou nejen místní vzpamatovávat celé roky. Velká voda během několika okamžiků obrátila život naruby tisícům z nich. Co budovali celý život, jim živel vzal během několika vteřin. Pekárnu rodiny Schlösserových v malé vesničce Schuld na západě Německa srovnala povodeň se
  • TN LIVE: Přehled dne 16. července 2021

    TN LIVE: Přehled dne 16. července 2021

    16. 7. 2021 18:30:00TN.CZ
    Páteční Přehled dne na TN LIVE se věnoval hned několika aktuálním tématům. Tím prvním byly tragické záplavy v Německu, které si vyžádaly už přes sto obětí. O tom, jak záplavy vnímají samotní Němci, a jaké škody napáchaly, pohovořil český velvyslanec v Berlíně Tomáš Kafka. Dalším tématem byla dnes vydaná kniha Andreje Babiše. Komentář na ni dal odborník na politický marketing Jakub Horák. A pátky také patří tradičnímu cestovatelskému speciálu, dnes na téma Itálie. Jak to momentálně v tomto
  • U Maastrichtu se protrhla hráz, tisíce lidí musely opustit své domovy

    U Maastrichtu se protrhla hráz, tisíce lidí musely opustit své domovy

    16. 7. 2021 18:07:02Novinky.cz
    Přes 10 tisíc lidí muselo být evakuováno kvůli tomu, že se podél řeky Mázy v Nizozemsku protrhla jedna z hrází, píše deník Algemeen Dagblad. Ve městě Venlo na hranicích s Německem místní nemocnice preventivně evakuovala stovky pacientů, napsala agentura DPA. Záplavy způsobené prudkými dešti z posledních dnů zasáhly kromě Německa také Belgii.
  • Vrtulníky tahají lidi z domů, hasiči uvázli ve vodě. Povodně smetly Belgii

    Vrtulníky tahají lidi z domů, hasiči uvázli ve vodě. Povodně smetly Belgii

    16. 7. 2021 17:31:00iDNES.cz
    Voda už sice opadává, ale silnice stále nejsou sjízdné, lidé postupně sčítají škody a truchlí nad oběťmi. Ničivé záplavy nepostihly jen Německo, ale i Belgii. Tam zemřelo dvacet lidí a bilance se bude pravděpodobně zvyšovat. Celkem během mohutných bouřek doprovázených záplavami v západní Evropě zemřelo už přes 130 lidí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska