• SLEDUJEME: Silný déšť rozvodnil řeky. V Osoblaze se utopil člověk, další osoba se pohřešuje

    20. 6. 2020 08:09:30ČT 24
    Vydatný déšť opět zvedl v Česku hladiny řek, zejména na severovýchodě Čech a na Jesenicku. Ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Vladimír Vlček ve vysílání ČT24 potvrdil první oběť velké vody: záchranáři vytáhli z rozvodněné Osoblahy na Bruntálsku jednoho utonulého, další osoba se pohřešuje. Extrémní riziko záplav nově hrozí v oblasti Veselí nad Moravou, dál platí i v Libereckém kraji. Na Chrudimsku a Jesenicku tak vysoké nebezpečí pominulo.
  • Lijáky Lukášovi dvakrát vytopily dům. Unikl jsem tomu o pár vteřin, popsal

    19. 6. 2020 21:03:00TN.CZ
    Vydatný déšť zasáhl i Liberecko. Problémy měli především obyvatelé východní části regionu, hlavně Semilska. Přívalové deště silně zasáhly Liberecký kraj. Umělou řeku, která se vytvořila silnými srážkami, natočil u svého domu Lukáš Srba. "Tohle není záplavový území. Tady neteče nikde ani potůček. Moje matka je tady přes 70 let a říkala, že tohle se tu ještě nestalo," sdělil majitel domu. V Troskovicích v Českém Ráji voda po vydatných deštích zaplavila jeden z rodinných domů, a to už podruhé za
  • Meteorologové varují před deštěm. Hladiny řek šly na východě nahoru, někde prší dál

    19. 6. 2020 17:56:00Lidovky.cz
    Vydatný déšť znovu zvedl hladiny některých řek ve východní polovině země. Hasiči na severní Moravě nebo na Vsetínsku odčerpávali vodu ze sklepů, garáží i vzniklých lagun, odstraňovali spadané stromy a stavěli ochranné hráze.
  • V Novém Jičíně platí třetí stupeň povodňové aktivity. Moravskoslezští hasiči staví ochranné hráze

    19. 6. 2020 13:51:00Lidovky.cz
    Kvůli vydatným dešťům musí profesionální i dobrovolní hasiči na mnoha místech v Moravskoslezském kraji odčerpávat vodu. Odstraňují ale i popadané stromy a na několika místech stavěli ochranné hráze. Od čtvrtka mají už přes 150 výjezdů.
  • Bilance bouřek

    19. 6. 2020 12:55:00HZSČR
    19. 6. 2020 (NS) - Bouřky, které od včerejšího dne přecházejí přes Českou republiku, opět zaměstnávají hasiče. Včera byla nejhorší situace v Moravskoslezském a Královéhradeckém kraji. Hasiči celkem vyjeli k 522 událostem, při kterých nejčastěji čerpali vodu ze sklepů, garáží a domů, odčerpávali vodní laguny, čistili nánosy bahna a kamení na silnicích a čistili kanály a propustky. V menším množství také odstraňovali popadané stromy a větve.
  • Hasiči v Českém Těšíně po 23 hodinách uhasili požár zásobníku plynu. Podezřelý žhář byl pod vlivem drog

    19. 6. 2020 12:06:00Lidovky.cz
    Moravskoslezským hasičům se v noci na pátek podařilo zcela uhasit hořící zásobníky na LPG (zkapalněný ropný plyn) na čerpací stanici v Českém Těšíně na Karvinsku. Zásah jim trval přes 23 hodin. Mladíka podezřelého ze zapálení zásobníků LPG v Českém Těšíně policie obvinila z obecného ohrožení. Podle kriminalistů byl pod vlivem drog.
  • GALERIE: Čelní střet dodávky s autobusem v Praze

    18. 6. 2020 23:57:00TN.CZ
    Řidič dodávky Dacia vjel ve čtvrtek v noci v pražském Braníku v prudké zatáčce do protisměru a čelně narazil do autobusu. Z vozu ho museli vyprostit hasiči.  
  • Pekařská dodávka čelně narazila do autobusu, řidiče vyprošťovali hasiči

    18. 6. 2020 23:32:00TN.CZ
    Řidič malé dodávky Dacia vjel ve čtvrtek v noci v pražském Braníku v prudké zatáčce do protisměru a čelně narazil do autobusu. Z vozu ho museli vyprostit hasiči. Nehoda se stala před 22. hodinou ve Vrbově ulici. Dodávka s označením pekařské firmy jela směrem ke Lhotce a v pravotočivé zatáčce přejela na mokré vozovce do protisměru. Čelně narazila do přijíždějícího autobusu městské dopravy.   Náraz zcela zdemoloval předek dacie, asi třicetiletý řidič zůstal zaklíněný uvnitř. Vyprostit ho museli
  • Silný déšť zvedal řeky na severní Moravě, někde vyplavuje sklepy

    18. 6. 2020 22:09:00iDNES.cz
    Déšť působí problémy v Moravskoslezském kraji. Hasiči vyjíždějí čerpat vodu, která komplikuje dopravu. Silná bouřka s přívalovým deštěm zasáhla odpoledne i Královéhradecký kraj. Na Jičínsku a Rychnovsku už voda vyplavila některým lidem sklepy v domech. Výstraha meteorologů trvá až do pátečního večera.
  • Silný déšť opět trápí Česko. Třetí stupeň povodňové aktivity byl vyhlášen na Polančici poblíž Ostravy

    18. 6. 2020 21:50:00Lidovky.cz
    Silný déšť opět působí problémy v Česku, nejvíce zasažené jsou zatím kraje Moravskoslezský, Královehradecký a Zlínský. Některé toky jsou na druhém povodňovém stupni. Hasiči vyjíždějí čerpat vodu, která komplikuje dopravu. Okolo 20:45 byl třetí stupeň povodňové aktivity na Polančici v Polance nad Odrou, řekla mluvčí Povodí Odry Šárka Vlčková.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska