• Bratislavu zakryl kouř z obřího požáru stájí, koně se rozprchli po městě!

    25. 4. 2020 16:29:00TN.CZ
    Rozsáhlý požár v bratislavské části Vrakuňa zaměstnal v sobotu více než osm desítek hasičů. Vzplály tu stáje, část vyděšených zvířat se rozutekla do okolí. Plameny navíc velmi rychle přeskočily i na sousední autovrakoviště. Požár je viditelný z velké dálky, ze spáleniště se totiž valí hustý černý dým. Podle portálu tvnoviny.sk plameny zachvátily budovu stájí o rozměrech deset krát sto metrů. Záchranáři odtud evakuovali zvířata i lidi, včetně dětí. Plameny následně přeskočily i na blízké
  • Česká armáda? Teď jí asi bude ještě hůř, říká exšéf generálního štábu

    25. 4. 2020 12:00:00iDNES.cz
    V armádě jste hasičem, který pořád něco hasí. Když koupíte pandury, nejsou zase maskáče. A teď vám do toho přijde koronavirus! říká bývalý šéf generálního štábu Josef Bečvář.
  • Při nehodě na Lounsku se zranilo několik lidí. Na místo letěl vrtulník

    24. 4. 2020 22:48:00TN.CZ
    V pátek před desátou hodinou večer vyjížděly dvě hasičské jednotky a policisté k nehodě osobního auta u Libořic na Lounsku. Při karambolu se podle hasičů zranilo pět lidí. Na místě zasahovali záchranáři a také vrtulník Letecké záchranné služby. "Auto jelo po polní cestě pravděpodobně nepřiměřenou rychlostí a při nehodě se přetočilo na střechu,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková. V autě byly také dvě děti, které zdravotníci transportovali do nemocnice. Podle policejní mluvčí utrpělo jedno
  • U Hodonína shořelo letadlo, hasiči ve vraku objevili dva mrtvé muže!

    24. 4. 2020 20:47:00TN.CZ
    Dvě letecké nehody zaměstnaly v pátek odpoledne jihomoravské policisty i hasiče. Zatímco ta první u Vyškova si vyžádala "jen" zranění pilota, při té na Hodonínsku letadlo vzplálo a zahynuli dva muži. "O incidentu u Milotic jsme se dozvěděli krátce po 18. hodině, na místo vyrazily tři jednotky. Po příjezdu se ukázalo, že hořící letadlo už hasí svědci s hasicím přístrojem," popsal po 20. hodině na dotaz TN.cz mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský. Dodal, že hasiči nasadili jeden
  • Austrálie se připravuje na další sezonu požárů. Stále přitom hledá příčiny té minulé

    24. 4. 2020 19:30:35ČT 24
    Před dvěma měsíci se Austrálie dokázala vypořádat s ničivými lesními požáry. Tamní vláda nyní zahájila vyšetřování ohnivé katastrofy. Řada regionálních politiků tvrdí, že příčinu je třeba hledat ve zcela chybějící prevenci.
  • Dálnici D1 uzavřela na 11. kilometru nehoda. Havarovala čtyři auta a motorka, jedna žena nepřežila

    24. 4. 2020 19:16:00Lidovky.cz
    Při hromadné nehodě na 11. kilometru dálnice D1 v pátek odpoledne zemřela žena, která jako spolujezdkyně cestovala v dodávce. Další tři lidé jsou vážně zranění. Dálnice byla ve směru na Brno uzavřená zhruba dvě hodiny. Vytvořily se dlouhé kolony, řekli ČTK policejní mluvčí Pavel Truxa a mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.
  • Horolezec v Jeseníkách k první jisticí skobě nedolezl, spadl z deseti metrů

    24. 4. 2020 17:55:00iDNES.cz
    Vážně zraněnému mladému horolezci musela vyrazit na pomoc jesenická horská služba, hasiči a posádka záchranky ke skále pod zříceninou Pustého zámku nad Bílým Potokem. Mladík se chtěl pokusit o výstup, místo toho ale zamířil ve vrtulníku do nemocnice.
  • V Šumperku hořel byt v panelovém domě, čtyři zranění a škoda dva miliony korun

    24. 4. 2020 14:33:00Lidovky.cz
    Čtyři lidé se zranili při pátečním požáru panelového bytu v Čajkovského ulici v Šumperku. Byt hořel v nejvyšším patře domu, oheň způsobil škodu přes dva miliony korun, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči po uhašení požáru odvětrali prostory a vyklízeli vyhořelý byt, ve kterém bylo nahromaděno velké množství různého materiálu.
  • Hasiči tento týden převzali celkem 230.000 kusů nanofiltrů. Díky společnosti GasNet a Libereckému kraji

    24. 4. 2020 13:41:00HZSČR
    24. 4. 2020 (MF) - Hasičský záchranný sbor České republiky (HZS ČR) by tímto způsobem rád poděkoval společnosti Gasnet a Libereckému kraji, za dar v podobě nanofiltrů určených do textilních roušek, které zajistí hasičům vysoký stupeň ochrany při specifických zásazích v rizikovém prostředí. Vedení HZS ČR plánuje tyto speciální nanofiltry v nejbližší době rozdistribuovat na všechny HZS krajů po celé České republice.
  • Plameny šlehaly z balkonu. S požárem bytu v Šumperku bojovali hasiči hodinu, jeden člověk je ve vážném stavu

    24. 4. 2020 07:07:11ČT 24
    Ve vážném stavu je seniorka, kterou zachránili hasiči z hořícího bytu v paneláku v Šumperku. Zranění utrpěli i další tři lidé. S požárem v nejvyšším podlaží bojovali hasiči asi hodinu. V bytě, kde hořelo, bylo shromážděno velké množství různého materiálu. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel. 

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska