• Češi v Bejrútu dál prohledávají sutiny, lehce se zranili záchranářští psi

    7. 8. 2020 10:55:00iDNES.cz
    Čeští hasiči, kteří přiletěli do Bejrútu na pomoc po mohutné explozi, za sebou mají první den práce. Procházejí troskami a sutinami a hledají případné přeživší, aby do těchto míst mohla následně najet těžká technika a začít prostor vyklízet. Dosud nikoho nenašli, lehce se však zranili dva hasičští psi.
  • Hasiči v Královéhradeckém kraji řešili krátce za sebou dva požáry v panelácích

    7. 8. 2020 08:57:03Novinky.cz
    Hned dva požáry v panelových domech krátce za sebou likvidovali hasiči v Královéhradeckém kraji. Ve čtvrtek večer hořelo v Jičíně a v noci na pátek pak v Rychnově nad Kněžnou. Oba požáry způsobila podle hasičů nedbalost obyvatel bytů.
  • Koníček z klukovských let českému záchranáři zůstal dodnes

    7. 8. 2020 07:42:01Novinky.cz
    Jako malý kluk toužil být Anatolij Truhlář pilotem, hasičem, nebo lékařem. S trochou nadsázky se mu splnila všechna tato přání. Je doktorem a létá u královéhradecké záchranné služby. Od 12 let navíc sbírá modely sanitek a dalších dopravních prostředků používaných pro transport pacientů. Nejlepší exponáty jeho kolekce jsou nyní vystaveny v Muzeu východních Čech v Hradci Králové.
  • Výrobce hraček zasáhl kromě viru i požár, zklamala ho banka i pojišťovna

    7. 8. 2020 04:55:00iDNES.cz
    Kdo z podnikatelů to neměl během prvního vrcholu koronavirové epidemie těžké. Manželé Beckertovi, kteří už 27 let v Lipníku nad Bečvou šijí textilní hračky, však museli bojovat dvojnásob. Podnikání jim kromě covidu-19 málem zlikvidoval i požár.
  • Pokus o romantickou žádost o ruku skončil spáleným pokojem

    6. 8. 2020 20:36:02Novinky.cz
    Chtěl udělat velké gesto, nedopadlo však tak, jak si přál. Šestadvacetiletý Albert Ndreu ze Sheffieldu chtěl v pondělí požádat svou přítelkyni Valerii o ruku. Nakoupil proto stovku čajových svíček, ze kterých poskládal nápis „Vezmeš si mě?“. Když však na chvíli opustil místnost svíčky pokoj podpálily a muž musel urychleně volat hasiče.
  • Český tým v Bejrútu blokovala armáda. Místo k pomoci si musel najít sám

    6. 8. 2020 19:26:00iDNES.cz
    Čeští záchranáři ze speciálního týmu USAR se v libanonském Bejrútu seznámili s následky ničivého výbuchu. Nasazení šestatřicetičlenného týmu včetně pěti kynologů se psy zdržela místní armáda, která žádným zahraničním týmům nepovolila nasazení. Nakonec si čeští hasiči museli místo k nasazení najít sami.
  • Libanon byl oáza. Kolem sila kdysi vůbec nic nestálo, vzpomíná český stavbař

    6. 8. 2020 19:00:00iDNES.cz
    Svět obletěly fotografie poničeného sila, které navzdory silné explozi v bejrútském přístavu zůstalo stát, byť je silně poničené. Inženýr Jiří Požár byl výrobní a podnikový ředitel pardubického Průmstavu, jehož pracovníci silo v Libanonu postavili. Myslí si, že oprava by byla velmi složitá. V rozhovoru pro iDNES.cz také popsal, proč se stavba nezhroutila a proč byl podle něj Průmstav jedničkou.
  • Hasiči hájí využití letadla Smartwings k cestě do Bejrútu

    6. 8. 2020 18:00:00TÝDEN.cz
    Hasiči hájí využití letadla soukromých aerolinek Smartwings k dopravě záchranného týmu do Libanonu, podle nich armáda nenabídla ve stanoveném čase žádnou techniku.
  • Lidé kritizují rozhodnutí poslat hasiče do Bejrútu letadlem Smartwings. Do speciálu se nevešli, reaguje Hamáček

    6. 8. 2020 17:49:00Lidovky.cz
    Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) čelí na sociálních sítích kritice za rozhodnutí poslat do ničivým výbuchem zasaženého libanonského Bejrútu speciální tým českých hasičů letadlem Smartwings. Je mu vyčítáno, že místo služeb soukromého přepravce nevyužil armádní speciál.
  • Další neúspěšná dražba. O vilu Radovana Krejčíře nebyl zájem

    6. 8. 2020 17:16:00Deník.cz
    Vila odsouzeného Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy stále nemá nového majitele. Dnešní další pokus o její vydražení opět nebyl úspěšný. Do dražby s vyvolávací cenou 21,1 milionu korun se nikdo nepřihlásil. Vyplývá to z informací na portálu e-drazby.cz. Pokusy vydražit větší ze dvou Krejčířových černošických vil se uskutečňují od roku 2016. Vila je v exekuci, loni v srpnu ji poškodil rozsáhlý požár. Krejčíř uprchl z České republiky v roce 2005 během policejní prohlídky právě z dnes dražené vily.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska