• Zpovědi místních: ani pamětníci z Míčova nepamatují tak bleskovou povodeň

    15. 6. 2020 00:00:00iDNES.cz
    Bleskové povodně zasáhly desítky míst. Ničivá záplava se valila z polí i lesů. Míčov však je vesnice na kopci, neteče tu žádná řeka, říčka ani sebemenší potok. Jenže teď voda zasahovala do poloviny oken a ničila, co se dalo. „Nebudu už to opravovat, jdu odsud pryč. Jen uklidit tu spoušť by trvalo půl roku,“ mávne rukou rezignovaně místní Jan Vojáček, který ve vsi bydlí od narození.
  • Na Chrudimsku přetekl rybník, hasiči odvezli seniory. Srážky mají slábnout

    14. 6. 2020 23:04:00iDNES.cz
    Voda z přívalových dešťů v neděli ohrožovala obyvatele několika obcí v Pardubickém kraji a na Vysočině. Pardubičtí hasiči evakuovali část domova pro seniory v Heřmanově Městci, kde přetekla hráz rybníka. Odvezli také obyvatele z několika dalších obcí. Silné bouřky mají zřejmě oběť, na Kolínsku byl nalezen mrtvý muž. V noci by už srážky měly slábnout a ustoupit směrem k jihozápadu.
  • V Heřmanově Městci se voda vylila z rybníka, hasiči evakuovali okolní obce i domov důchodců

    14. 6. 2020 19:48:00Lidovky.cz
    Bouřky se silnými přívalovými dešti v neděli v Pardubickém kraji nadělaly značné škody. Deště ustaly až odpoledne, následně vzedmuté hladiny vodních toků začaly klesat. Vzestup hladiny lze ještě čekat na střední a dolní části Novohradky na Chrudimsku, uvedl dispečink Povodí Labe. Přívalové lijáky zasáhly hlavně Chrudimsko. V Heřmanově Městci voda vyplavila přízemí domova důchodců.
  • Policie vyšetřuje úmrtí muže na Pardubicku, který byl nalezen v kaluži vody

    14. 6. 2020 18:32:00Lidovky.cz
    Policie vyšetřuje úmrtí šestapadesátiletého muže v Kojicích na Pardubicku, který byl nalezen v kaluži vody. Pokus o jeho resuscitaci byl neúspěšný. Policie nařídila zdravotní pitvu mrtvého. Informoval o tom mluvčí policie Ondřej Zeman. K možnosti, že by mužova smrt nějak souvisela s nedělními lijáky a záplavami v Pardubickém kraji, se policie nevyjádřila.
  • Štěstí v neštěstí. Voda vyplavila dům pro seniory, spodní patro bylo prázdné

    14. 6. 2020 18:10:00iDNES.cz
    Drama. A také štěstí v neštěstí. Domov pro seniory v Heřmanově Městci měl tu výhodu, že přízemí budovy, které velmi rychle zaplavila voda, bylo poloprázdné. Hasiči, zaměstnanci a dobrovolníci odtud evakuovali asi jen deset lidí. I s postelemi.
  • Na Benešovsku se srazil autobus s osobním vlakem. Na místě je 10 zraněných

    14. 6. 2020 17:12:00Lidovky.cz
    Na železničním přejezdu u Struhařova na Benešovsku se v neděli ráno srazil autobus s osobním motorovým vlakem, který po nárazu vykolejil. Podle záchranné služby bylo zraněno deset lidí, z toho jedna žena vážně a zbytek utrpěl lehká zranění. V obou dopravních prostředcích cestovalo podle hasičů 12 lidí. Policie uvedla, že signalizace na přejezdu v době nehody fungovala. Jednokolejná trať mezi Benešovem a Vlašimí byla až do podvečera neprůjezdná.
  • Bilance bouřek z pohledu hasičů

    14. 6. 2020 10:14:00HZSČR
    14. 6. 2020 (NS) - V souvislosti s výskytem silných a velmi silných bouřek s přívalovými srážkami nad územím ČR vyjížděli hasiči v odpoledních a nočních hodinách ke zvýšenému počtu technických zásahů. Nejčastěji odčerpávali vodu ze zatopených sklepů, domů nebo garáží a odstraňovali popadané stromy. Stromy padaly na silnice, elektrická vedení, ve Skalici u České Lípy spadl vzrostlý smrk na kostel sv. Anny.
  • Na Českolipsku se v noci střetla tři auta. Zranilo se devět lidí

    14. 6. 2020 09:19:00Lidovky.cz
    Hasiči u Jestřebí na Českolipsku v noci na neděli zasahovali u dopravní nehody tří vozidel, při které devět lidí utrpělo lehké zranění. ČTK to v neděli řekl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev, upřesnil tak předchozí informaci o deseti zraněných.
  • Na Benešovsku se vlak srazil s autobusem, zranilo se deset lidí

    14. 6. 2020 08:02:31ČT 24
    Na železničním přejezdu u Struhařova na Benešovsku se v neděli ráno srazil autobus s vlakem. Podle záchranné služby se zranilo deset lidí, z toho jeden člověk vážně a zbytek utrpěl lehká zranění. Policie nejdříve uváděla 19 zraněných a hasiči 11, záchranáři poté počet upřesnili. Silniční i železniční dopravu se podařilo obnovit okolo 17. hodiny.
  • GALERIE: Hasiči zachránili tonoucího v Říčanech

    14. 6. 2020 00:55:00TN.CZ
    Hasičům v Říčanech u Prahy se naopak podařilo zachránit tonoucího v rybníce.  

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska