• 

Horké vlny jsou „zabijákem“, úpal a úžeh ohrožují na životě i dospělé, upozorňuje klimatolog

    Horké vlny jsou „zabijákem“, úpal a úžeh ohrožují na životě i dospělé, upozorňuje klimatolog

    14. 7. 2023 19:23:23ČT 24
    Víkend a začátek příštího týdne přinese extrémní teploty, vlna veder zasáhne velkou část Evropy. Výskyt vysokých teplot několik dnů po sobě je dle klimatologa Miroslava Trnky jedním z nejpředpokládanějších dopadů změny klimatu. Podle něj jsou horké vlny „zabijákem“, co se smrtnosti týče, jsou horší než záplavy a sesuvy půdy. „Přehřátí organismu, úpal či úžeh bezprostředně ohrožují život nejen u starších lidí, malých dětí, ale i dospělých,“ upozornil v Interview ČT24.
  • 

Dvě léta s požárem. Před ohněm utíkali z Chorvatska i Češi ze Hřenska

    Dvě léta s požárem. Před ohněm utíkali z Chorvatska i Češi ze Hřenska

    14. 7. 2023 18:09:19ČT 24
    Rozsáhlý požár poblíž chorvatského Šibeniku se dotkl i českých turistů, kteří u Jadranu trávili dovolenou. Zatímco někteří se evakuovali tak rychle, že na místě nechali většinu věcí, jiní se přesunuli jen o kus dál a později se vrátili zpět na místo, které o den dřív halil hustý dým.
  • První záchvat vše změnil. Vývoj chlapce se pozastavil, nyní chodí s chodítkem

    První záchvat vše změnil. Vývoj chlapce se pozastavil, nyní chodí s chodítkem

    14. 7. 2023 14:05:00Deník.cz
    Malý Saša byl vytouženým miminkem. Narodil se v termínu, bez komplikací a nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být něco v nepořádku. Vše vypadalo, že z něj vyroste stejný chlap, jako je jeho táta, profesionální hasič v Plzni. Jenže když bylo Alexandrovi půl roku, rodiče si začali všímat, že mu některé věci trvají déle než jeho vrstevníkům.
  • Shořelo sedm aut, z lesa zůstal popel. Požár u Šibeniku pomohli hasit i turisté

    Shořelo sedm aut, z lesa zůstal popel. Požár u Šibeniku pomohli hasit i turisté

    14. 7. 2023 14:02:00iDNES.cz
    „V jednu chvíli požár vypadal nebezpečně, poničil několik domů a shořelo sedm aut. Teď je vše v pořádku, jen les zůstal zcela zničený,“ říká obyvatel vesnice Grebaštica na jadranském pobřeží, jejíž okolí ve čtvrtek zasáhl rozsáhlý lesní požár. Šibenik a další obydlené oblasti podle místních obyvatel nejsou v nebezpečí. Podle chorvatského ministerstva vnitra je již situace pod kontrolou.
  • 

Požár v Šibeniku mají chorvatští hasiči pod kontrolou. Vlna veder Kerberos na síle neztrácí

    Požár v Šibeniku mají chorvatští hasiči pod kontrolou. Vlna veder Kerberos na síle neztrácí

    14. 7. 2023 10:55:54ČT 24
    Požár, který vypukl ve čtvrtek u chorvatské přímořské obce Grebaštica jihovýchodně od Šibeniku, mají hasiči pod kontrolou. Průjezdné jsou i místní dálnice a jadranská magistrála, informoval v pátek chorvatský deník Jutarnji list. Ve čtvrtek plameny zachvátily budovy a ochromily dopravu. Na trase ze Šibeniku do Splitu se vytvořily velké kolony a dálnice z Primoštenu do Šibeniku byla dočasně zablokovaná. O příčinách chorvatské zdroje zatím neinformují.
  • Požár u chorvatského Šibeniku je pod kontrolou. Oheň spálil stovky hektarů

    Požár u chorvatského Šibeniku je pod kontrolou. Oheň spálil stovky hektarů

    14. 7. 2023 10:37:00Deník.cz
    Požár, který vypukl ve čtvrtek u chorvatské přímořské obce Grebaštica jihovýchodně od Šibeniku, mají hasiči pod kontrolou. Průjezdné jsou i místní dálnice a jadranská magistrála, informoval dnes chorvatský deník Jutarnji list. Ve čtvrtek plameny zachvátily budovy a ochromily dopravu. Na trase ze Šibeniku do Splitu se vytvořily velké kolony a dálnice z Primoštenu do Šibeniku byla dočasně zabokovaná. O příčinách chorvatské zdroje zatím neinformují.
  • Požár u chorvatského Šibeniku mají hasiči pod kontrolou. Oheň spálil 600 hektarů

    Požár u chorvatského Šibeniku mají hasiči pod kontrolou. Oheň spálil 600 hektarů

    14. 7. 2023 10:36:00iDNES.cz
    Požár, který vypukl ve čtvrtek u chorvatského Šibeniku, mají hasiči pod kontrolou. Místní dálnice a jadranská magistrála jsou průjezdné, informoval v pátek chorvatský deník Jutarnji list. Ve čtvrtek plameny zachvátily budovy a ochromily dopravu. O příčinách chorvatské zdroje zatím neinformují.
  • Mohutný požár elektroodpadu v Rybitví způsobil škodu přesahující 1,4 milionu

    Mohutný požár elektroodpadu v Rybitví způsobil škodu přesahující 1,4 milionu

    14. 7. 2023 09:52:00iDNES.cz
    Požár 190 tun elektroodpadu, se kterým v Rybitví od středy bojovalo pět jednotek profesionálních hasičů, způsobil daleko větší škodu, než hasiči odhadovali. Původní odhad vyšetřovatelé zvýšili z 950 000 korun na 1,45 milionu korun.
  • U chorvatského Šibeniku vypukl obří požár, zasahovalo přes 160 hasičů i letadla

    U chorvatského Šibeniku vypukl obří požár, zasahovalo přes 160 hasičů i letadla

    13. 7. 2023 22:15:00iDNES.cz
    U chorvatského Šibeniku vypukl rozsáhlý požár. Na místě zasahovalo přes 160 hasičů a sedm hasicích letadel, píše Večernij list. Plameny zachvátily budovy, v důsledku silného větru zasáhly také jadranskou magistrálu. Doprava je ochromena, dálnice z Primoštenu do Šibeniku zatím není průjezdná. Tři hasiči utrpěli zranění, nadýchali se kouře, na místě jim byla poskytnuta pomoc.
  • U chorvatského Šibeniku vypukl velký požár. S plameny bojují desítky hasičů

    U chorvatského Šibeniku vypukl velký požár. S plameny bojují desítky hasičů

    13. 7. 2023 20:16:00Deník.cz
    U chorvatského města Šibeniku vypukl rozsáhlý požár, na místě dnes zasahovalo přes 160 hasičů a sedm hasicích letadel, informoval portál listu Večernij list. Plameny zachvátily budovy a v důsledku silného větru zasáhly i jadranskou magistrálu. Doprava byla ochromena, na trase ze Šibeniku do Splitu se vytvořily velké kolony, dálnice z Primoštenu do Šibeniku zatím není průjezdná. Tři hasiči utrpěli zranění, nadýchali se kouře, na místě jim byla poskytnuta pomoc.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska