• 

Ostrov La Palma zachvátil mohutný požár, evakuovaly se tisíce lidí

    Ostrov La Palma zachvátil mohutný požár, evakuovaly se tisíce lidí

    16. 7. 2023 10:40:21ČT 24
    Tisíce obyvatel španělského ostrova La Palma se musely od soboty evakuovat kvůli rozsáhlému lesnímu požáru. Plameny již pohltily čtyři a půl tisíce hektarů půdy a zničily nejméně tucet domů. Kromě hasičů zápolí s požárem i na čtyři sta vojáků, píše zpravodajský server BBC. Na tomto ostrově jde o první přírodní neštěstí od exploze sopky v roce 2021, která zničila tisíce obydlí. 
  • Hasiči dostali lesní požár na Písecku pod kontrolu. Při zásahu pomohl i déšť

    Hasiči dostali lesní požár na Písecku pod kontrolu. Při zásahu pomohl i déšť

    16. 7. 2023 09:07:00Deník.cz
    Požár u Jetětic na Písecku zasáhl zhruba 40 hektarů lesa, hasiči nyní dohašují ložiska. Požár se nešíří, hasiči ho zlikvidují v řádu dnů. Při zásahu se zranilo pět hasičů, nikdo z nich ale není v nemocnici.  Příčina požáru ani výše škody zatím nejsou známé. Při zásahu pomohl i ranní déšť, řekl novinářům na místě požáru ředitel jihočeských hasičů Martin Sviták. Požár likviduje kolem 200 hasičů. Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů uvedla, že se stále nedá říci, že je požár plně pod kontrolou.
  • 

S likvidací požáru na Písecku pomáhají vrtulníky i déšť, ohniska hasiči lokalizovali

    S likvidací požáru na Písecku pomáhají vrtulníky i déšť, ohniska hasiči lokalizovali

    16. 7. 2023 08:14:36ČT 24
    Požár u Jetětic na Písecku zasáhl zhruba čtyřicet hektarů lesa, hasiči nyní likvidují ohniska, plameny se nešíří, ale může to trvat několik dní. Pět hasičů se při zásahu zranilo, pomáhají tři vrtulníky. Hasiči už také dohašují zbylá ohniska požáru lesa mezi Svatavou a Boučím na Sokolovsku. Vznikl v sobotu večer na ploše zhruba 200 krát 200 metrů.
  • Jižní Koreu zasáhly přívalové deště a záplavy. Vyžádaly si už 31 životů

    Jižní Koreu zasáhly přívalové deště a záplavy. Vyžádaly si už 31 životů

    16. 7. 2023 06:14:26Novinky.cz
    Přívalové deště, záplavy a sesuvy půdy si v Jižní Koreji vyžádaly už 31 životů. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž záchranáři našli i pět těl obětí, které voda pohřbila v zatopeném podjezdu ve střední části 52milionové země.
  • Na Písecku hoří les, platí třetí stupeň poplachu. Hasiči plánují noční zásah

    Na Písecku hoří les, platí třetí stupeň poplachu. Hasiči plánují noční zásah

    15. 7. 2023 22:50:00iDNES.cz
    Třetí stupeň požárního poplachu vyhlásili jihočeští hasiči kvůli požáru u obce Jetětice na Písecku. Hoří tam přes 30 hektarů lesa, zasahují hasiči ze sedmi stanic hasičského sboru Jihočeského kraje a 17 jednotek dobrovolných hasičů. Vyžádali si i letecké hašení a výpomoc hasičů Středočeského kraje. Je to nejrozsáhlejší požár v kraji za několik měsíců. Je pravděpodobné, že hasiči povolají další posily.
  • 

Na Písecku hoří třicet hektarů lesa, hasiči požár zatím nemají pod kontrolou

    Na Písecku hoří třicet hektarů lesa, hasiči požár zatím nemají pod kontrolou

    15. 7. 2023 22:43:49ČT 24
    Třetí stupeň požárního poplachu vyhlásili jihočeští hasiči kvůli požáru u obce Jetětice na Písecku. Hoří tam přes třicet hektarů lesa, zasahují hasiči ze sedmi stanic hasičského sboru Jihočeského kraje a sedmnácti jednotek dobrovolných hasičů. Vyžádali si i letecké hašení a výpomoc hasičů Středočeského kraje. Zatím nemají požár pod kontrolou. Je to nejrozsáhlejší požár v kraji za několik měsíců. Je pravděpodobné, že hasiči povolají další posily, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. „Budeme hasit minimálně celou noc, řekla bych i několik dní,“ prohlásila.
  • Hoří skládky, pole a travní porosty. Hasiči bojují s následky tropických teplot

    Hoří skládky, pole a travní porosty. Hasiči bojují s následky tropických teplot

    15. 7. 2023 22:02:00Lidovky.cz
    Dosud nejteplejší den roku si vyžádal pozornost hasičů po celé zemi, ti zasahovali u bezmála 150 požárů. Hasiči stále likvidují požár skládky odpadu ve Vysoké Peci na Chomutovsku, kde neustále objevují nová ohniska a ve stejném regionu také vzplálo strniště slámy na ploše deseti hektarů.
  • U Písku hoří přes třicet hektarů lesa. Hasiči požár zatím nemají pod kontrolou

    U Písku hoří přes třicet hektarů lesa. Hasiči požár zatím nemají pod kontrolou

    15. 7. 2023 21:55:00Deník.cz
    Rekordní horko si vybírá svou daň. Jeden z nejrozsáhlejších požárů v Česku za několik měsíců zachvátil les u Jetětic na Písecku. Hasiči tam vyhlásili třetí, tj. nejvyšší stupeň požárního poplachu. Hrozí, že se požár, který se v sobotu nepodařilo dostat pod kontrolu, rozšíří do hlubokého údolí Vltavy, kde by bylo velmi obtížné hašení. V sobotu ale hořelo i na mnoha dalších místech v jižních Čechách. 
  • Na Písecku hoří přes 30 hektarů lesa. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu

    Na Písecku hoří přes 30 hektarů lesa. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu

    15. 7. 2023 21:18:09Novinky.cz
    Třináct hasičských jednotek bojuje od sobotního odpoledne s rozsáhlým požárem pasek a lesa u Jetětic na Písecku. Na místo byl povolaný i vrtulník a hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu. Právo o tom informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Hoří přes 30 hektarů. Jedná se o nejrozsáhlejší požár za několik měsíců.
  • Hasiče zaměstnaly požáry polí. Vyjížděli k bezmála 150 případům

    Hasiče zaměstnaly požáry polí. Vyjížděli k bezmála 150 případům

    15. 7. 2023 19:29:51Novinky.cz
    Při extrémně teplém počasí zaměstnávaly v sobotu hasiče po celé republice požáry. Celkem vyjížděli ke 148 případům. Polovinu z nich tvořily požáry v přírodním prostředí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska