• 

Na Vltavě v Praze se objevila naftová skvrna, v rozšiřování jí zabránili hasiči

    Na Vltavě v Praze se objevila naftová skvrna, v rozšiřování jí zabránili hasiči

    6. 7. 2023 15:06:27ČT 24
    Pražští hasiči zasáhli proti úniku nafty na hladině Vltavy poblíž Štefánikova mostu. Skvrně o rozloze zhruba 50 krát 50 metrů zabránili v dalším šíření s použitím sorpčních válců. Na Twitteru to uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. Zdroj úniku bude zjišťovat policie, řekl její mluvčí Richard Hrdina.
  • V Lutíně naboural autobus do domu. Pět lidí je zraněných

    V Lutíně naboural autobus do domu. Pět lidí je zraněných

    6. 7. 2023 12:56:49iDNES.cz
    V Lutíně na Olomoucku dopoledne čelně narazil linkový autobus do rodinného domu. Při nehodě se zranilo pět lidí, zaklíněného řidiče museli vyprostit hasiči. Na místo byl povolán statik, který zkontroloval stav poškozeného domu.
  • Od pátku platí zákaz rozdělávání ohňů ve Středočeském kraji

    Od pátku platí zákaz rozdělávání ohňů ve Středočeském kraji

    6. 7. 2023 12:45:00iDNES.cz
    Ve Středočeském kraji bude od pátečních 12 hodin do pondělního večera na rizikových místech zakázáno rozdělávat oheň. Jde například o lesy nebo okolí stohů sena či slámy. Zákaz vychází z nařízení Středočeského kraje z roku 2020 a je vydán na základě výstrahy Českého hydrometeorologického úřadu, informovali ve čtvrtek středočeští hasiči na webu.
  • 

Na Olomoucku narazil autobus do rodinného domu, při nehodě se zranilo pět lidí

    Na Olomoucku narazil autobus do rodinného domu, při nehodě se zranilo pět lidí

    6. 7. 2023 11:25:37ČT 24
    V Lutíně na Olomoucku ve čtvrtek dopoledne čelně narazil linkový autobus do rohu rodinného domu, při nehodě se zranilo pět lidí. Hasiči z kabiny havarovaného autobusu vyprostili zaklíněného řidiče. K havárii vyjeli také policisté a zdravotníci. Na místo byl povolán statik, který zkontroloval stav poškozeného domu. Havarovaný autobus se po poledni podařilo vyprostit, informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.
  • 

Víkend přinese tropické teploty, v některých částech Česka hrozí požáry

    Víkend přinese tropické teploty, v některých částech Česka hrozí požáry

    6. 7. 2023 09:01:23ČT 24
    Nadcházející víkend bude v Česku bez srážek a s tropickými teplotami. Stoupat budou postupně až k nedělním maximům kolem 33 stupňů Celsia. Ještě tepleji, ale už s bouřkami, bude podle předpovědi v pondělí. Maxima nad tropickou třicítkou meteorologové očekávají také v další části příštího týdne. Vyplývá to z týdenní předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Kvůli teplému a suchému počasí meteorologové vydali výstrahu před nebezpečím požárů, platí zejména pro západní polovinu Česka od pátečního poledne do pondělního večera. 
  • Výročí velkých povodní. Pamětník z jihu Moravy vzpomíná na zatopená města

    Výročí velkých povodní. Pamětník z jihu Moravy vzpomíná na zatopená města

    6. 7. 2023 04:55:00Deník.cz
    Začátkem července 1997 jsem měl dovolenou. Celý týden pršelo, ale já si optimisticky říkal, že se „vyprší“ a budu mít na dovolenou krásné počasí. Tehdy jsem se chystal do své rodné Rokytnice v okrese Zlín. Před odjezdem jsem měl ještě odpolední směnu. Když jsem se z práce vracel, začalo zase pršet a po příchodu domů jsem si pustil televizi, kde hlásili, že se zvedají hladiny řek. Některé z nich se už vylévaly z břehů. Tím začaly záplavy na severní Moravě
  • Bouřky nad Českem. Lámaly stromy hlavně na Vysočině a v Libereckém kraji

    Bouřky nad Českem. Lámaly stromy hlavně na Vysočině a v Libereckém kraji

    5. 7. 2023 20:59:00Lidovky.cz
    Přes Česko přecházejí od západu na východ bouřky. Spojují se do linií, na jejichž čele můžete čekat výraznější nárazy větru. Tam, kde přejde více linií, může v krátké době napršet až 50 milimetrů. Hasiči vyjížděli k desítkám případů, obvykle šlo o polámané stromy.
  • Silnici I/3 na Benešovsku uzavřela nehoda dvou aut. Čtyři lidé byli zraněni

    Silnici I/3 na Benešovsku uzavřela nehoda dvou aut. Čtyři lidé byli zraněni

    5. 7. 2023 19:30:00iDNES.cz
    Silnici I/3 u Bystřice na Benešovsku ve středu odpoledne zhruba na tři hodiny uzavřela nehoda dvou aut, po čelním střetu jsou byli zranění čtyři lidé. Dle prvotních informací od hasičů měl u nehody operovat záchranářský vrtulník, nakonec ale nezasahoval. Provoz v obou směrech byl obnoven v 19:00.
  • Popadané stromy omezily ve dvou krajích provoz vlaků, na východě platí varování před silnými bouřkami

    Popadané stromy omezily ve dvou krajích provoz vlaků, na východě platí varování před silnými bouřkami

    5. 7. 2023 16:33:23Novinky.cz
    Stromy popadané kvůli bouřce ve středu omezily dopravu na dvou tratích v Jihočeském kraji a na Vysočině. Po 13:30 se podle informací Českých drah zastavil provoz mezi Dačicemi a Telčí na Jihlavsku. Obnovit se ho podařilo asi po dvou hodinách. Před 16:00 vlaky nejezdily také v úseku Rybníky - Lipno nad Vltavou. Kvůli bouřkám měli napilno hasiči také v Libereckém kraji.
  • VIDEO: Tři hodiny hlavou dolů. V USA se zasekla horská dráha

    VIDEO: Tři hodiny hlavou dolů. V USA se zasekla horská dráha

    5. 7. 2023 09:46:00iDNES.cz
    Návštěvníci festivalu v americkém Wisconsinu, kteří se v neděli rozhodli pro jízdu na horské dráze, prožili hororové odpoledne. Atrakce se totiž za jízdy zasekla a lidé zůstali ve vozících uvězněni hlavou dolů po dobu více než tří hodin. Uvízlé nešťastníky nakonec vyprostili hasiči. Incident se obešel bez zranění.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska