• Ukrajinci překvapivě potvrdili, že stojí za útokem na Krym

    Ukrajinci překvapivě potvrdili, že stojí za útokem na Krym

    19. 7. 2023 06:38:13Novinky.cz
    Na vojenské základně v Kirovském okrese ve východní části anektovaného Krymu hoří muniční sklad. Kvůli požáru byla uzavřena část dálnice Tavrida. Úřady evakuují na 2000 lidí ze čtyř blízkých obcí, uvedl Moskvou dosazený gubernátor Krymu Sergej Aksjonov. Podle BBC mohlo jít o útok drony. Ukrajina se k útoku zcela nečekaně přihlásila s tím, že Rusové skutečný rozsah škod tají.
  • Připadalo mi to jako záběry z Ukrajiny, líčí hasič nehodu autobusů u Brna

    Připadalo mi to jako záběry z Ukrajiny, líčí hasič nehodu autobusů u Brna

    19. 7. 2023 06:10:00iDNES.cz
    Dvanáct minut po nahlášení zásahu vyjížděl Radek Miškařík z ředitelství jihomoravských hasičů v brněnských Zábrdovicích, za další patnáct už se záchranářskou uličkou prodíral na místo pondělní srážky dvou autobusů na dálnici D2 nedaleko Brna. I když pracuje u hasičů už sedmnáct let, byla to pro něj zcela nová zkušenost.
  • 

Na okupovaném Krymu hoří muniční sklad. Rusko zaútočilo na ukrajinská města

    Na okupovaném Krymu hoří muniční sklad. Rusko zaútočilo na ukrajinská města

    19. 7. 2023 05:45:32ČT 24
    Na Ruskem okupovaném Krymském poloostrově hoří na vojenské základně muniční sklad. Kvůli požáru byla uzavřena dálnice Tavrida a úřady evakuují asi dva tisíce lidí ze čtyř blízkých obcí, uvedl podle ruské státní agentury TASS Moskvou dosazený okupační správce Krymu. V noci na středu Rusko zaútočilo drony a raketami na jižní a východní část Ukrajiny, téměř celou zemí zněl poplach. Protivzdušná obrana odrazila útok na jihoukrajinské přístavní město Oděsa, píše Reuters. Zpravodaj agentury hlásil exploze i poblíž Kyjeva.
  • Ve Stříbrném jezeře v Opavě utonul muž. Pátral po něm člun i vrtulník

    Ve Stříbrném jezeře v Opavě utonul muž. Pátral po něm člun i vrtulník

    18. 7. 2023 21:12:19Lidovky.cz
    Sedmasedmdesátiletý muž v úterý utonul ve Stříbrném jezeře v Opavě. Pátrali po něm hasiči na člunu i vrtulník letecké záchranné služby. Podle svědků šel muž plavat a z vody se již nevynořil.
  • 

Soutěsky Kamenice jsou i rok po požáru z velké části uzavřené. Zůstane to tak i nadále

    Soutěsky Kamenice jsou i rok po požáru z velké části uzavřené. Zůstane to tak i nadále

    18. 7. 2023 20:04:00ČT 24
    Na chování turistů v Národním parku České Švýcarsko bude dohlížet více strážců. I v další sezoně budou mimo jiné muset vymáhat zákaz vstupu do Edmundovy soutěsky, která kvůli množství nestabilních ohořelých kmenů zůstane zavřená další rok. Krátce před ročním výročím velkého požáru, který loni v létě zasáhl přes tisíc hektarů lesa, to oznámili ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) a ředitel správy národního parku Petr Kříž.
  • Jazykový Babylon u havárie autobusů na D2 u Brna: zranění jsou z 25 různých zemí

    Jazykový Babylon u havárie autobusů na D2 u Brna: zranění jsou z 25 různých zemí

    18. 7. 2023 15:31:00Deník.cz
    /VIDEO/ Francie, Spojené státy americké, Etiopie, Nepál, Saúdská Arábie, Austrálie, ale i Bulharsko, Španělsko, Mexiko nebo třeba Ukrajina. Skoro jako v příběhu o biblickém Babylonu se zmatením jazyků. Mezi účastníky pondělní nehody na dálnici D2 u Brna byli podle policistů lidé až pětadvaceti různých národností. Z hasičů, policistů, a především pak ze zdravotníků v nemocnicích, se tak stali neplánovaně také tlumočníci a překladatelé.
  • 

Jih Evropy spaluje Kerberos. V Katalánsku poprvé naměřili přes 45 stupňů, rekord padl i v Římě

    Jih Evropy spaluje Kerberos. V Katalánsku poprvé naměřili přes 45 stupňů, rekord padl i v Římě

    18. 7. 2023 12:42:44ČT 24
    Jižní Evropa dál bojuje s mimořádným horkem. Na italské Sardinii očekávají až 48 stupňů Celsia. Varování před extrémně vysokými teplotami bude platit na řadě míst ještě dalších deset dní. Čtyřicítku překročily teploty i ve Španělsku. Na kanárském ostrově La Palma se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu, požáry ale sužují Řecko, kde nabral na intenzitě požár zuřící severně od Atén. Oheň se šíří také ve švýcarských Alpách.
  • Horko a sucho pokračuje. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    Horko a sucho pokračuje. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    18. 7. 2023 12:10:00Deník.cz
    V části Čech se zvýšilo riziko vzniku požárů. Vysoký stupeň nebezpečí již dřív platil pro Ústecký a Karlovarský kraj, nově je i pro většinu Středočeského a Plzeňského kraje, pro Prahu, severozápad Jihočeského a západ Libereckého kraje. Ve zbytku země zůstává riziko požárů na nízkém stupni. ČTK to dnes sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který informace zveřejnil i na svém webu.
  • Záběry ničivých požárů v Řecku: Plameny severně od Atén nabraly na síle

    Záběry ničivých požárů v Řecku: Plameny severně od Atén nabraly na síle

    18. 7. 2023 10:51:00Deník.cz
    Lesní požár, který již druhým dnem zuří severně od Atén, v noci na dnešek nabral na intenzitě. Hasičům se naopak podařilo dostat pod kontrolu plameny jihovýchodně a západně od řecké metropole. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Druhá vlna veder zasáhla dnes kromě Řecka i další země ve středomoří. S požáry hasiči bojují i ve Španělsku, ale také ve vnitrozemském Švýcarsku.
  • V pyžamu či v trenýrkách. Výjezd na událost musí hasiči stihnout v limitu

    V pyžamu či v trenýrkách. Výjezd na událost musí hasiči stihnout v limitu

    18. 7. 2023 10:42:00Deník.cz
    Cítím obdiv a respekt ke všem složkám záchranného systému, ale dobrovolní hasiči jsou v mých očích největší hrdinové. Kdykoliv slyším houkat sirénu, napadá mě, kam asi jedou. Večer sedím doma se sklenkou vína u televize a přemítám, jak obrovský kus zodpovědnosti a disciplíny v sobě musí ti chlapi mít, že po náročném pracovním dni ve svém běžném zaměstnání neváhají skočit do cisteren a vyrazit pomáhat druhým, ať už při záchraně majetku, nebo zdraví.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska