• Hasič roku je hasičem jak v práci, tak ve volném čase. K tomu ještě řídí sanitku

    Hasič roku je hasičem jak v práci, tak ve volném čase. K tomu ještě řídí sanitku

    18. 4. 2024 07:16:00Deník.cz
    Na napínavý román, ale spíš na knížku odvahy a dobrodružství by vydaly osudy Miloslava Buriána, který celou profesní kariéru strávil u pražských hasičů. Před pár dny byl hostem ve Španělském sále Pražského hradu. Převzal tam ocenění Hasič roku 2023 z rukou generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR Vladimíra Vlčka a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Získal tak nejprestižnější ocenění pro profesionální hasiče.
  • Pokračuje nebývalá potopa na ruském jihu. Evakuovaní tuší, že budou okradeni

    Pokračuje nebývalá potopa na ruském jihu. Evakuovaní tuší, že budou okradeni

    17. 4. 2024 20:21:00iDNES.cz
    V severní části Kazachstánu dál pokračují evakuace kvůli záplavám, které jsou nejhorší za desítky let. Evakuovat se dohromady muselo už 117 000 lidí, uvedlo kazachstánské ministerstvo pro mimořádné události. K přesunu do bezpečí vyzývají úřady také v ruském Kurganu, který leží nedaleko hranic s Kazachstánem a kde se za posledních 24 hodin nebezpečně zvýšila hladina v řece Tobol.
  • Policie by mohla létat ve vrtulníku Black Hawk. Plánuje nákup modernějších strojů, kandidátů je víc

    Policie by mohla létat ve vrtulníku Black Hawk. Plánuje nákup modernějších strojů, kandidátů je víc

    17. 4. 2024 18:00:00Lidovky.cz
    Krouží nám nad hlavami při velkých sportovních utkáních, asistují při hledání ztracených lidí i prchajících zločinců, pomohou zdravotnickým záchranářům i hasičům. Jména některých pronikla až do názvů známých filmů. Řeč je o vrtulnících, které používají policejní sbory všude na světě, Policii České republiky nevyjímaje.
  • Na dohled nad hokejovým šampionátem vláda přidá policistům i hasičům, oznámil Rakušan

    17. 4. 2024 17:39:11ČT 24
    Na dohled nad šampionátem v hokeji vláda slíbila policii a hasičům přidat, přesnou částku nestanovila. Má odpovídat reálným potřebám, řekl po jednání kabinetu ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Vláda rovněž schválila regulaci trhu s kryptoaktivy včetně dohledu České národní banky (ČNB) nebo dar nepotřebných aut Ukrajině.
  • Vláda jednala o penězích pro policisty a hasiče kvůli hokejovému šampionátu

    Vláda jednala o penězích pro policisty a hasiče kvůli hokejovému šampionátu

    17. 4. 2024 17:33:00Lidovky.cz
    Vláda jednala o navýšení finančních prostředků pro policisty a hasiče kvůli zajištění bezpečnosti během mistrovství světa v ledním hokeji, které se bude konat v květnu v Praze a v Ostravě. „Finanční prostředky budou uvolněny a to ve výši, které budou odpovídat reálným potřebám,“ řekl po jednání vlády ministr vnitra a šéf STAN Vít Rakušan.
  • Jednání ředitelů civilní ochrany zemí Višegrádské čtyřky a Rakouska

    17. 4. 2024 13:05:00HZSČR
    17. 4. 2024 - Zástupci Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) v čele s jeho generálním ředitelem genpor. Vladimírem Vlčkem přivítali dne 9. dubna 2024 v Praze delegáty zemí Višegrádské čtyřky (V4) a Rakouska. Účelem tohoto přijetí bylo tradiční setkání generálních ředitelů civilní ochrany zemí V4, které se každoročně koná v jedné z členských zemí. Vzhledem k českému předsednictví skupině V4 tak letos toto setkání organizovala Česká republika. Na základě osobního pozvání genpor. Vladimíra Vlčka byl nad rámec klasického formátu zastoupení zemí V4 účasten také zástupce Rakouska.
  • Polovina historické burzy v Kodani vyhořela, požár stále není zcela zlikvidován

    17. 4. 2024 11:57:06ČT 24
    Dánské úřady oznámily, že po úterním ničivém požáru polovina staré dánské burzy úplně vyhořela a zůstaly z ní jen obvodové zdi. Hasičům komplikuje práci lešení, na některých špatně dostupných místech požár stále není zcela uhašen. K záchranným složkám se v úterý připojili kolemjdoucí, kteří vynášeli z budovy velké obrazy a historické artefakty. Podle generálního ředitele Dánské obchodní komory, která budovu vlastní, Briana Mikkelsena se nejcennější předměty podařilo zachránit – i díky předem připravenému havarijnímu plánu.
  • Dubaj je pod vodou. Za den napršelo jako za rok a půl

    Dubaj je pod vodou. Za den napršelo jako za rok a půl

    17. 4. 2024 10:35:07Novinky.cz
    Spojené arabské emiráty zasáhly na začátku týdne rekordně silné deště. To vedlo k zaplavení pouštního města Dubaj a významných dálnic. Odkloněna byla také letecká doprava a záplavy si v zemi vybraly i první oběť na životě.
  • Kamion s pracím práškem pohltily plameny, životní prostředí požár neohrozil

    Kamion s pracím práškem pohltily plameny, životní prostředí požár neohrozil

    17. 4. 2024 10:30:00iDNES.cz
    Východním okrajem Svitav se ráno rozprostřel značný odér pracích prášků a aviváží. Nešlo však o vůni vypraného prádla, ale o následky požáru kamionu, který čisticí prostředky všeho druhu převážel.
  • Žena šla do řeky pro mobil, strhl ji proud. Do splavu pro ni skočil policista

    Žena šla do řeky pro mobil, strhl ji proud. Do splavu pro ni skočil policista

    17. 4. 2024 09:57:00iDNES.cz
    V boj o život se v pondělí odpoledne změnila snaha mladé ženy vytáhnout z vody mobil, který jí tam spadl. Uklouzla jí noha a proud řeky Ostravice ji zanesl ke splavu, ze kterého se vlastními silami nedokázala dostat. Ven ji společnými silami vytáhli frýdeckomístečtí policisté, strážníci a hasiči.
« 1 2 3 4 5 6 .. 1509 1510 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska