• Jazykový Babylon u havárie autobusů na D2 u Brna: zranění jsou z 25 různých zemí

    Jazykový Babylon u havárie autobusů na D2 u Brna: zranění jsou z 25 různých zemí

    18. 7. 2023 15:31:00Deník.cz
    /VIDEO/ Francie, Spojené státy americké, Etiopie, Nepál, Saúdská Arábie, Austrálie, ale i Bulharsko, Španělsko, Mexiko nebo třeba Ukrajina. Skoro jako v příběhu o biblickém Babylonu se zmatením jazyků. Mezi účastníky pondělní nehody na dálnici D2 u Brna byli podle policistů lidé až pětadvaceti různých národností. Z hasičů, policistů, a především pak ze zdravotníků v nemocnicích, se tak stali neplánovaně také tlumočníci a překladatelé.
  • 

Jih Evropy spaluje Kerberos. V Katalánsku poprvé naměřili přes 45 stupňů, rekord padl i v Římě

    Jih Evropy spaluje Kerberos. V Katalánsku poprvé naměřili přes 45 stupňů, rekord padl i v Římě

    18. 7. 2023 12:42:44ČT 24
    Jižní Evropa dál bojuje s mimořádným horkem. Na italské Sardinii očekávají až 48 stupňů Celsia. Varování před extrémně vysokými teplotami bude platit na řadě míst ještě dalších deset dní. Čtyřicítku překročily teploty i ve Španělsku. Na kanárském ostrově La Palma se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu, požáry ale sužují Řecko, kde nabral na intenzitě požár zuřící severně od Atén. Oheň se šíří také ve švýcarských Alpách.
  • Horko a sucho pokračuje. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    Horko a sucho pokračuje. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    18. 7. 2023 12:10:00Deník.cz
    V části Čech se zvýšilo riziko vzniku požárů. Vysoký stupeň nebezpečí již dřív platil pro Ústecký a Karlovarský kraj, nově je i pro většinu Středočeského a Plzeňského kraje, pro Prahu, severozápad Jihočeského a západ Libereckého kraje. Ve zbytku země zůstává riziko požárů na nízkém stupni. ČTK to dnes sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který informace zveřejnil i na svém webu.
  • Záběry ničivých požárů v Řecku: Plameny severně od Atén nabraly na síle

    Záběry ničivých požárů v Řecku: Plameny severně od Atén nabraly na síle

    18. 7. 2023 10:51:00Deník.cz
    Lesní požár, který již druhým dnem zuří severně od Atén, v noci na dnešek nabral na intenzitě. Hasičům se naopak podařilo dostat pod kontrolu plameny jihovýchodně a západně od řecké metropole. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Druhá vlna veder zasáhla dnes kromě Řecka i další země ve středomoří. S požáry hasiči bojují i ve Španělsku, ale také ve vnitrozemském Švýcarsku.
  • V pyžamu či v trenýrkách. Výjezd na událost musí hasiči stihnout v limitu

    V pyžamu či v trenýrkách. Výjezd na událost musí hasiči stihnout v limitu

    18. 7. 2023 10:42:00Deník.cz
    Cítím obdiv a respekt ke všem složkám záchranného systému, ale dobrovolní hasiči jsou v mých očích největší hrdinové. Kdykoliv slyším houkat sirénu, napadá mě, kam asi jedou. Večer sedím doma se sklenkou vína u televize a přemítám, jak obrovský kus zodpovědnosti a disciplíny v sobě musí ti chlapi mít, že po náročném pracovním dni ve svém běžném zaměstnání neváhají skočit do cisteren a vyrazit pomáhat druhým, ať už při záchraně majetku, nebo zdraví.
  • Rusové zaútočili na Oděsu a Mykolajiv. A tvrdí, že zmařili útok na Krym

    Rusové zaútočili na Oděsu a Mykolajiv. A tvrdí, že zmařili útok na Krym

    18. 7. 2023 07:58:29iDNES.cz
    Rusko v noci na úterý zaútočilo drony a možná také raketami na jižní a východní část Ukrajiny, včetně měst Oděsa a Mykolajiv. Informují o tom ruskojazyčná verze BBC a agentura Reuters, podle níž v přístavu v Mykolajivu vypukl požár. Terčem útoku se stala i Chersonská oblast. Rusové zároveň tvrdí, že v noci zmařilo ukrajinský útok drony na Krym.
  • Rusko zaútočilo na jižní a východní část Ukrajiny

    Rusko zaútočilo na jižní a východní část Ukrajiny

    18. 7. 2023 06:03:31Novinky.cz
    Rusko v noci na úterý zaútočilo drony a střelami s plochou dráhou letu na jižní a východní část Ukrajiny, včetně přístavů Oděsa a Mykolajiv, kde vypukl požár. Ukrajinská protivzdušná obrana na jihu země oznámila, že zničila šest střel s plochou dráhou letu Kalibr vypuštěných z moře na Oděsu a 25 dronů Šáhid.
  • 

Rusko v noci útočilo na východě Ukrajiny, terčem byla i Oděsa a Mykolajiv

    Rusko v noci útočilo na východě Ukrajiny, terčem byla i Oděsa a Mykolajiv

    18. 7. 2023 05:55:31ČT 24
    Rusko v noci zaútočilo drony a pravděpodobně i raketami na jižní a východní část Ukrajiny, včetně měst Oděsa a Mykolajiv. Informují o tom ruskojazyčná verze BBC a agentura Reuters, podle níž v přístavu v Mykolajivu vypukl požár. Terčem útoku se stala i Chersonská oblast. Ukrajinským vojákům se podařilo sestřelit 32 z 36 ruských dronů a šest střel s plochou dráhou letu typu Kalibr, tvrdí ukrajinské letectvo.
  • 

V Polsku je pět mrtvých a pět raněných po pádu malého letadla

    V Polsku je pět mrtvých a pět raněných po pádu malého letadla

    17. 7. 2023 22:34:45ČT 24
    V Polsku v pondělí zemřelo pět lidí a pět je zraněných po pádu malého letadla Cessna 208 na hangár na letišti Chrcynno vzdáleném asi 45 kilometrů od Varšavy. Polské stanici TVN24 to potvrdili hasiči. Podle médií byli v letadle parašutisté místního aeroklubu.
  • Na letišti v Polsku havarovalo malé letadlo. Pět lidí zemřelo, další jsou ranění

    Na letišti v Polsku havarovalo malé letadlo. Pět lidí zemřelo, další jsou ranění

    17. 7. 2023 22:25:00Deník.cz
    Nejméně pět lidí zemřelo a další se zranili při havárii malého letadla v Polsku. Pilot Cessny 208 zřejmě nezvládl přistání ve špatném počasí a narazil do hangáru. Polské stanici TVN24 to potvrdili hasiči. Incident se odehrál na letišti Chrcynno poblíž Varšavy.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska