• Čeští turisté v zemích zasažených požáry jsou v bezpečí, uklidňují cestovky

    Čeští turisté v zemích zasažených požáry jsou v bezpečí, uklidňují cestovky

    27. 7. 2023 13:38:00Deník.cz
    Klientům tuzemských cestovních kanceláří (CK) v požáry zasaženém Turecku, Chorvatsku a Itálii nehrozí nebezpečí, ubytovaní jsou mimo zasažené oblasti, uvedli mluvčí cestovních kanceláří. V dovolené podle nich lidé pokračují také na severu Rhodu a Korfu. Hasiči v Turecku, Chorvatsku, Itálii i na řeckých ostrovech mají podle zástupců CK oheň pod kontrolou.
  • Veřejná sbírka na podporu rodiny zesnulého hasiče

    27. 7. 2023 12:39:00HZSČR
    27. 7. 2023 - Základní organizace Odborového svazu hasičů Kolín pořádá ve spolupráci s HZS Středočeského kraje pod záštitou ředitele HZS Středočeského kraje brig. gen. Ing. Miloslava Svatoše
  • 

Středomoří dál bojuje s lesními požáry, v Řecku hoří muniční sklad

    Středomoří dál bojuje s lesními požáry, v Řecku hoří muniční sklad

    27. 7. 2023 12:22:50ČT 24
    Hasiči a dobrovolníci dále bojují s lesními požáry v Řecku, nejhorší je nyní situace na východě země, kde se plameny přiblížily k předměstí přístavního města Volos. V okolí jsou slyšet výbuchy po požáru muničního skladu, ve středu večer v oblasti zemřeli kvůli ohni dva lidé. Na Rhodu byla odvolána evakuace některých středisek na východě ostrova. Rozsáhlý požár vypukl na chorvatském ostrově Čiovo.
  • 

Ministerstvo vydalo manuál práv a povinností turistů v souvislosti s požáry

    Ministerstvo vydalo manuál práv a povinností turistů v souvislosti s požáry

    27. 7. 2023 10:13:07ČT 24
    Požáry ve Středomoří zkomplikovaly dovolenou tisícům Čechů. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) proto připravilo přehled práv a povinností vyplývajících ze smlouvy o zájezdu pořádaného cestovní kanceláří i pro individuální turisty. Podle ministra Ivana Bartoše (Piráti) obsahuje dokument informace o tom, jaká mají lidé práva, jak je to se stornem či změnou zájezdu a s vrácením peněz.
  • Nejhorší lesní požáry zuří na východě Řecka, ochlazení přináší naději

    Nejhorší lesní požáry zuří na východě Řecka, ochlazení přináší naději

    27. 7. 2023 08:30:00iDNES.cz
    Hasiči i dobrovolníci nadále pokračují v boji s lesními požáry v Řecku. Nejhorší je situace na východě země, kde se plameny přiblížily k přístavnímu městu Volos. Hoří i četné menší požáry na ostrově Rhodos, zejména na jihovýchodě. Situace se zlepšila na ostrově Korfu, kde ale menší požáry stále také hoří. Naději přineslo ochlazení, které ukončilo extrémní vedra v Řecku i na jihu Itálie.
  • Plameny se blíží k řeckému městu Volos. Na Rhodosu a Korfu se situace lepší

    Plameny se blíží k řeckému městu Volos. Na Rhodosu a Korfu se situace lepší

    27. 7. 2023 08:08:00Deník.cz
    Hasiči i dobrovolníci i dnes v noci pokračovali v boji s lesními požáry v Řecku, nejhorší je nyní situace na východě země, kde se plameny přiblížily k předměstí přístavního města Volos. V této oblasti ve středu večer zemřeli kvůli ohni dva lidé. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvolání na řeckou televizi ERT. Podle ní dál hoří i četné menší požáry na ostrově Rhodos, zejména na jihovýchodě. Situace se zlepšila na ostrově Korfu, kde ale menší požáry stále také hoří. Naději přineslo ochlazení, které ukončilo extrémní vedra v Řecku i na jihu Itálie.
  • Kdyby se vítr otočil, Rhodosu nepomůže ani Zeus. Požáry se dotkly všech

    Kdyby se vítr otočil, Rhodosu nepomůže ani Zeus. Požáry se dotkly všech

    27. 7. 2023 00:00:00iDNES.cz
    Řek Dimitris sedí s kolegy před vyhořelou kavárnou v Kiotari, dávají si kafe na spáleništi. Oheň už zničil část podniků a pláží na Rhodosu. Místní tragédii čelí různě, popisuje reportér MF DNES z místa. Katastrofa však zasáhla úplně všechny. Ostrov totiž prakticky nemá vedle turistického ruchu pro lidi jiné uplatnění.
  • Úřad kvůli požárům radí klientům CK. Je to ale právně nezávazný názor, dodává

    Úřad kvůli požárům radí klientům CK. Je to ale právně nezávazný názor, dodává

    26. 7. 2023 22:21:26Lidovky.cz
    Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) ve středu vydalo v souvislosti s požáry ve Středomoří přehled práv a povinností vyplývajících ze smlouvy o zájezdu pořádaného cestovní kanceláří (CK) i pro individuální turisty. Podle ministra Ivana Bartoše (Piráti) obsahuje dokument informace o tom, jaká mají lidé práva, jak je to se stornem či změnou zájezdu a s vrácením peněz.
  • Čech po příletu na Korfu: Situaci známe a nebojíme se

    Čech po příletu na Korfu: Situaci známe a nebojíme se

    26. 7. 2023 20:35:20Novinky.cz
    Na řeckém ostrově Korfu stále přetrvávají požáry, ale turisté tam přesto směřují, a to i z Česka. Novinky hovořily s jedním z nich hned po příletu na ostrov.
  • STALO SE DNES: Na Rhodosu je stav ohrožení, Sněmovna kývla na změny v důchodech

    STALO SE DNES: Na Rhodosu je stav ohrožení, Sněmovna kývla na změny v důchodech

    26. 7. 2023 19:18:00iDNES.cz
    Rhodos vyhlásil kvůli požárům stav ohrožení na celém území. Poslanecká sněmovna schválila vládní návrh zpřísňující pravidla odchodu do předčasného důchodu. Třiasedmdesátiletý senior dostal doživotí za vraždu ženy v Olomouci. Do Polska začaly po řece Odře z české strany připlouvat leklé ryby, Poláci jich zatím vylovili dva metráky. Americký herec Kevin Spacey byl zproštěn devíti obvinění ze sexuálních trestných činů. Přinášíme přehled středečních událostí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska