• Policie po pěti letech obvinila tři lidi kvůli zřícení budovy v centru Prahy

    Policie po pěti letech obvinila tři lidi kvůli zřícení budovy v centru Prahy

    17. 7. 2023 13:04:19Lidovky.cz
    Trestní stíhání tří lidí zahájila policie kvůli zřícení části rekonstruované budovy v centru Prahy v Mikulandské ulici, při němž se přesně před pěti lety zranili tři dělníci. Dozorové státní zastupitelství zatím nechce k obvinění sdělit žádné podrobnosti. U náročného zásahu se vystřídalo téměř 120 hasičů, kteří neměli přesné údaje o tom, kolik lidí pod sutinami zůstalo.
  • Na Moravě a ve Slezsku hrozí silné bouřky. Platí i výstraha před požáry

    Na Moravě a ve Slezsku hrozí silné bouřky. Platí i výstraha před požáry

    17. 7. 2023 12:06:00Deník.cz
    Na Moravě a ve Slezsku se dnes do odpoledne mohou vyskytnout silné bouřky s lijáky a kroupami. Vysoké riziko požárů nově platí v Karlovarském kraji, trvá v Ústeckém kraji. Ve zbytku Česka už je nízké, pomohly srážky. Vyplývá to z aktualizované výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
  • 

Policie obvinila tři lidi kvůli zřícení budovy v Praze, při kterém se zranili tři dělníci

    Policie obvinila tři lidi kvůli zřícení budovy v Praze, při kterém se zranili tři dělníci

    17. 7. 2023 12:05:47ČT 24
    Policie zahájila trestní stíhání tří lidí kvůli zřícení části rekonstruované budovy v centru Prahy v Mikulandské ulici, při kterém se přesně před pěti lety zranili tři dělníci. Uvedl to mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Dozorové státní zastupitelství zatím nechce k obvinění sdělit žádné podrobnosti. U náročného zásahu se v červenci 2018 vystřídalo téměř 120 hasičů.
  • 

Lijáky v Jižní Koreji mají už minimálně čtyřicet obětí

    Lijáky v Jižní Koreji mají už minimálně čtyřicet obětí

    17. 7. 2023 11:42:25ČT 24
    Sesuvy půdy a záplavy způsobené silnými lijáky si v Jižní Koreji za poslední více než týden vyžádaly nejméně čtyřicet mrtvých, informovala agentura AP. Po dalších obětech pátrají v zavalených a zaplavených domech a vozidlech záchranáři. Největší škody hlásí centrální a jižní oblasti země. Déšť a voda z domů vyhnala na 10 tisíc lidí.
  • Hasičům u Jetětic opět pomohl déšť, posily z jiných krajů už poslali domů

    Hasičům u Jetětic opět pomohl déšť, posily z jiných krajů už poslali domů

    17. 7. 2023 11:22:00Deník.cz
    Na hledání skrytých ohnisek a dohašování se v pondělí soustředí jednotky hasičů, které zasahují u požáru zhruba 40 hektarů lesa u Jetětic na Písecku. Hořet tu začalo v sobotu, kromě vrtulníků, posil kolegů ze sousedních krajů a techniky ze Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR se zkrocením živlu vydatně pomohly deště.
  • 

Dohašují se ohniska požáru lesa na Písecku, odhad škod je deset milionů

    Dohašují se ohniska požáru lesa na Písecku, odhad škod je deset milionů

    17. 7. 2023 10:30:05ČT 24
    Předběžný odhad škod po požáru čtyřiceti hektarů lesa u Jetětic na Písecku je deset milionů korun. Hořet začalo v sobotu, od neděle mají hasiči požár pod kontrolou. Zasahovali i celou noc z neděle na pondělí, nyní dohašují ohniska, řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Odhadují, že požár zlikvidují v řádu dnů.
  • Čelní náraz auta pohnul roubenkou na Trutnovsku

    Čelní náraz auta pohnul roubenkou na Trutnovsku

    17. 7. 2023 10:11:04Novinky.cz
    Následky nárazu osobního auta do roubeného stavení řešili hasiči se záchranáři a policií na Trutnovsku. Řidič auta vyvázl bez zranění, stěna domku se ale při nehodě posunula a hrozilo zřícení. Nakonec stačilo roubenku zpevnit pomocí trámů.
  • Tropy polevují. Třicítky ale zůstanou, hlavně na Moravě se přidávají bouřky

    Tropy polevují. Třicítky ale zůstanou, hlavně na Moravě se přidávají bouřky

    17. 7. 2023 10:11:00Lidovky.cz
    Počasí v Česku bude v pondělí částečně ovlivňovat studená fronta, přinese zvětšenou oblačnost a přeháňky nebo bouřky, na Moravě silné s přívalovými srážkami. Teploty stoupnou ke 30 stupňům. V platnosti zůstává výstraha před požáry. Úterý bude slunečné, ve zbytku týdne meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají oblačno až polojasno.
  • Na východě vznikají supercely, meteorologové zvýšili výstrahu

    Na východě vznikají supercely, meteorologové zvýšili výstrahu

    17. 7. 2023 09:13:06Novinky.cz
    Východ republiky mohou v pondělí zasáhnout silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal výstrahu, která doplňuje již platná varování, jež naopak upozorňují na riziko vzniku požárů kvůli vysokým teplotám a suchu. V některých oblastech mohou být bouřky i velmi silné.
  • 

Na severozápadě Čech trvá velké riziko požárů. V týdnu má být dál přes třicet stupňů, čeká se ale i déšť

    Na severozápadě Čech trvá velké riziko požárů. V týdnu má být dál přes třicet stupňů, čeká se ale i déšť

    17. 7. 2023 08:11:48ČT 24
    Východem Moravy a Slezskem procházejí bouřky. Český hydrometeorologický ústav proto vydal výstrahu platnou do odpoledne. Může podle ní napršet až 30 milimetrů, mohou padat i kroupy. Nově také platí výstraha na vysoké nebezpečí požárů pro severozápad Čech – Ústecký a Karlovarský kraj. Nový týden by ovšem měl přinést častější srážky než ten minulý. Nejvyšší odpolední teploty mají nicméně dál šplhat k třiceti stupňům Celsia, ačkoli noci budou dle předpovědi již chladnější. Teploty by měly nad ránem klesat k patnácti, někde i jen deseti stupňům.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska