• 

Na jižní Moravě se bude muset po tornádu strhnout až 150 domů. Číslo ale stále není konečné

    Na jižní Moravě se bude muset po tornádu strhnout až 150 domů. Číslo ale stále není konečné

    30. 6. 2021 11:36:07ČT 24
    Po bouřkách a tornádu na Břeclavsku a Hodonínsku se musí strhnout 150 domů, řekl dnes po jednání krizového štábu v Podivíně ředitel jihomoravských hasičů Jiří Pelikán. Podle něj však číslo stále není konečné, protože se zatím nepodařilo projít všechny poškozené objekty. Do konce týdne chtějí hasiči vyklidit obce od suti, trámů a rostlinných zbytků, které se neustále objevují na ulicích a komplikují dopravu. Čtvrteční bouře na jihu Moravy poničila 1200 domů a vyžádala si šest životů.
  • 

Neštěstí v Miami si již vyžádalo 16 obětí. Pátrání v troskách zříceného domu komplikuje počasí

    Neštěstí v Miami si již vyžádalo 16 obětí. Pátrání v troskách zříceného domu komplikuje počasí

    30. 6. 2021 11:25:51ČT 24
    Skoro týden po částečném kolapsu bytového komplexu na Floridě narostl počet potvrzených úmrtí na 16. V noci na středu se na místě našlo tělo dvanácté oběti, podle agentury AP pak dopoledne místního času velitel hasičů informoval čekající rodiny o nalezení dalších čtyř mrtvých. Místní činitelé mezitím požádali federální vládu o další pomoc při hledání skoro 150 pohřešovaných, aby ulevili záchranářům, a slibují důkladné vyšetření příčin tragédie.
  • K demolici po bouřkách a tornádu na jižní Moravě je určeno 150 domů

    30. 6. 2021 11:15:00TÝDEN.cz
    Po bouřkách a tornádu na Břeclavsku a Hodonínsku se musí strhnout 150 domů, řekl dnes po jednání krizového štábu v Podivíně ředitel jihomoravských hasičů Jiří Pelikán.
  • Bez elektřiny je přes sto tisíc odběratelů. Doprava stojí na desítce tratí

    Bez elektřiny je přes sto tisíc odběratelů. Doprava stojí na desítce tratí

    30. 6. 2021 10:50:00iDNES.cz
    Noční bouřky provázené silným větrem a přívalovými dešti způsobily na celém území Česka mnoho komplikací. Bez proudu bylo po noci kolem 145 tisíc odběratelů. Na vedení vysokého napětí bylo evidováno kolem 250 poruch. Policie i hasiči vyjížděli večer a v noci ke stovkám případů, nejčastějšími problémy byly popadané stromy a dopravní nehody. Stojí také provoz na železnicích i dálnicích.
  • Na radarech se při bouřce objevily záhadné kruhy. Odborník jev vysvětlil

    Na radarech se při bouřce objevily záhadné kruhy. Odborník jev vysvětlil

    30. 6. 2021 10:35:00TN.CZ
    Českou republikou se v úterý prohnaly silné bouřky, které za sebou nechaly tisíce domácností bez elektřiny a způsobily i škody na železnici. Někteří lidé si všimli, že se během bouře na meteoradarech objevily podivné kruhy. Jako když hodíte kámen do vody. Záhadný úkaz má ale jednoduché vysvětlení. Českem se v noci na středu přehnaly silné bouřky a hasiči měli na mnoha místech napilno. Bez elektřiny je stále více než sto tisíc domácností. Příval srážek se nevyhnul ani  jižní Moravě, kterou
  • Bouřky si vyžádaly pozornost hasičů, kteří odstraňovali popadané stromy. Dálnice D1 je od půlnoci průjezdná

    Bouřky si vyžádaly pozornost hasičů, kteří odstraňovali popadané stromy. Dálnice D1 je od půlnoci průjezdná

    30. 6. 2021 08:42:00Lidovky.cz
    Kvůli nočním bouřkám je v Česku ráno bez dodávek elektrického proudu asi 145 tisíc odběrných míst. Společnost ČEZ Distribuce eviduje 60 tisíc domácností bez elektřiny a firma EG.D téměř 85 tisíc. ČTK to ve středu sdělili mluvčí distribučních společností. Nejčastější příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení, největší problémy jsou aktuálně v jižních Čechách. V noci bylo po celém Česku bez dodávek elektřiny až 300 tisíc domácností.
  • Bouřky znovu udeřily. Na řadě míst nejezdí vlaky, hasiči měli stovky výjezdů

    Bouřky znovu udeřily. Na řadě míst nejezdí vlaky, hasiči měli stovky výjezdů

    30. 6. 2021 07:39:00Deník.cz
    Českou republiku v noci na dnešek zasáhly silné bouřky, po kterých zůstalo bez proudu 145 tisíc odběrných míst a provoz byl zastaven nebo výrazně omezen na desítce železničních tratí. Polámané větve a stromy zastavily i dopravu na některých silnicích, mimo jiné dočasně i na dálnici D1 na Vysočině. Hasiči po bouřce vyjeli ke stovkám případů technické pomoci.
  • Cyklista na Pardubicku vyjel za bouřky, spadl na něj strom

    Cyklista na Pardubicku vyjel za bouřky, spadl na něj strom

    30. 6. 2021 07:27:01Novinky.cz
    Při bouřce na Pardubicku zranil padající strom cyklistu. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.
  • Bouřky opět pustošily Česko. Tisíce lidí bez elektřiny, někde nejezdí vlaky

    Bouřky opět pustošily Česko. Tisíce lidí bez elektřiny, někde nejezdí vlaky

    30. 6. 2021 06:33:00TN.CZ
    Poničené střechy, popadané stromy, zatopené sklepy i výpadky proudu. Českem se v noci na středu přehnaly silné bouřky a hasiči měli na řadě míst napilno. Vyjet museli ke stovkám případů. Tisíce domácností zůstávají i ráno bez elektřiny. Problémy jsou také na železnici. Bouřky se ani tentokrát nevyhnuly jižní Moravě, kterou minulý čtvrtek zpustošilo ničivé tornádo. "Jihomoravští hasiči v souvoslosti s noční bouřkou a silným větrem k páté hodině ranní zasahovali u 101 událostí. Jednalo se
  • 

Kvůli nočním bouřkám jsou bez proudu desetitisíce domácností, na řadě míst nejezdí vlaky

    Kvůli nočním bouřkám jsou bez proudu desetitisíce domácností, na řadě míst nejezdí vlaky

    30. 6. 2021 06:02:36ČT 24
    Českem prošla vlna bouřek, které od jihozápadu postupně zasáhly všechny kraje, nejvíce ty v Čechách. Hasiči vyjížděli ke stovkám případů, nejčastěji šlo o popadané stromy nebo vytopené sklepy. Právě popadané stromy nebo výpadky elektřiny pak přerušily provoz i na dálnici D1 a na třiceti železničních tratích. Z těch hlavních jsou stále problémy mezi Českými Budějovicemi a Horním Dvořištěm. Některé řeky se dostaly na první stupeň povodňové aktivity. Komplikace se objevily také v dodávce elektřiny, bez proudu jsou desetitisíce domácností. Největší problémy hlásí aktuálně energetici v jižních Čechách.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska