• Dobrovolní hasiči si do svého čela poprvé ve své historii zvolili starostku. Stala se jí Monika Němečková

    11. 7. 2021 17:22:00HZSČR
    11. 7. 2021 (MF) - Delegáti Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska zvolili v pátek, 9. července 2021, v Brně na VI. sjezdu starostkou Ing. Moniku Němečkovou. Stala se první ženou, která povede největší zájmovou organizaci v České republice. Spolu s ní delegáti také zvolili celé nové vedení dobrovolných hasičů.
  • VIDEA TÝDNE: Řádění přírody, vyvedení Volného a podmořský požár

    VIDEA TÝDNE: Řádění přírody, vyvedení Volného a podmořský požár

    11. 7. 2021 17:15:00iDNES.cz
    Silné bouřky v týdnu potrápily většinu území Česka. Vítr lámal stromy a voda na řadě míst zaplavila silnice. Poslanec Lubomír Volný se opět postaral o rozruch ve Sněmovně, odkud ho dokonce musela vyvést policie. Do Česka dorazil nový vodní sport, v Mexickém zálivu propukl podvodní požár a policie zveřejnila video z napadení v metru.
  • 

Kanadu a USA dál sužují vedra a požáry, v Las Vegas naměřili přes 47 stupňů

    Kanadu a USA dál sužují vedra a požáry, v Las Vegas naměřili přes 47 stupňů

    11. 7. 2021 16:19:47ČT 24
    Na západě Spojených států a Kanady pokračuje vlna veder, kvůli níž na mnoha místech vznikají požáry. V Arizoně zemřeli dva hasiči při havárii letadla, z nějž mapovali jedno z ohnisek. Město Las Vegas v Nevadě v sobotu zaregistrovalo teplotu 47,2 stupně Celsia, čímž dorovnalo svůj rekord. Kanada zavedla omezení v železniční dopravě platná do konce října, aby snížila riziko vzniku nových požárů.
  • Kalifornii zasáhlo ohnivé tornádo, stovky hasičů bojují s obřími požáry

    Kalifornii zasáhlo ohnivé tornádo, stovky hasičů bojují s obřími požáry

    11. 7. 2021 10:01:00TN.CZ
    Americkou Kalifornii už několik týdnů sužují ohromné požáry. Tisíce lidí už museli hasiči evakuovat a stovky domů pohltily plameny. Svědkům přírodní katastrofy se navíc podařilo natočit ohnivé tornádo. Velkou část západu Spojených států sužují v posledních týdnech extrémní teploty. Nejhůře je na tom v současné době Kalifornie, kde sucho způsobilo rozsáhlé požáry. Stovky hasičů už několik týdnů bojují s rozsáhlými požáry po celém státě. Tisíce lidí museli evakuovat a stovky domů pohltily
  • Kalifornie je v plamenech, lesní požár se šíří do dalších států USA

    Kalifornie je v plamenech, lesní požár se šíří do dalších států USA

    11. 7. 2021 08:28:02Novinky.cz
    Stovky hasičů na severu amerického státu Kalifornie dál bojují s lesními požáry, které za poslední dny zničily desítky budov a vyžádaly si evakuace a uzavírky. Velká část západu Spojených států zažívá další víkend extrémně teplého a suchého počasí, riziko vzniku požárů tak zůstává vysoké, píší americká média.
  • Majitele bangladéšské továrny, v které uhořelo 52 lidí, zatkla policie

    Majitele bangladéšské továrny, v které uhořelo 52 lidí, zatkla policie

    11. 7. 2021 01:20:00TN.CZ
    Policie v Bangladéši zatkla v pátek majitele a sedm zaměstnanců továrny na výrobu džusů, v které při děsivém požáru uhořelo 52 pracovníků a nejméně jednou tolik se jich zranilo. Budou se zpovídat ze špatných bezpečnostních podmínek, mimo jiné ze zamčených dveří, které lidem znemožnily útěk. Obrovský požár zachvátil šestipodlažní budovu vzdálenou asi 30 kilometrů od hlavního městy Dháky ve čtvrtek odpoledne a podařilo se ho uhasit až druhý den. Plameny vyšlehly v přízemí, kde se nacházely
  • V Kostelci hořela jídelna, oheň zasáhl celou střechu. Na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů

    V Kostelci hořela jídelna, oheň zasáhl celou střechu. Na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů

    10. 7. 2021 22:11:00Lidovky.cz
    V Kostelci nad Labem na Mělnicku hořela jídelna, před příjezdem hasičů ji stihlo opustit 27 lidí. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř možných, na místě zasahovalo 11 jednotek. Příčina ani škoda zatím nejsou známy, řekla mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová.
  • Na Mělnicku hořela budova jídelny, hasilo ji jedenáct jednotek hasičů

    Na Mělnicku hořela budova jídelny, hasilo ji jedenáct jednotek hasičů

    10. 7. 2021 20:57:00iDNES.cz
    Jedenáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjelo v sobotu po poledni do Kostelce nad Labem na Mělnicku. Vzplála tam budova jídelny, ze které se před zásahem hasičů evakuovalo 27 lidí. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů poplachu, plameny se podařilo dostat pod kontrolu až kolem páté hodiny odpoledne.
  • Tropické bouře, záplavy a požáry. Celou Evropu trápí změny počasí

    Tropické bouře, záplavy a požáry. Celou Evropu trápí změny počasí

    10. 7. 2021 20:08:00TN.CZ
    Změny počasí netrápí jenom Česko, ale v podstatě celou Evropu. Velká vedra, jsou momentálně třeba i v jinak chladném Norsku. Ale problémy způsobuje extrémní počasí i na východě Spojených států. Po tropické bouři tam řeší lokální záplavy. Kalifornii zase ničí velké lesní požáry.
  • V Kostelci nad Labem hořela jídelna, nikdo nebyl zraněn

    V Kostelci nad Labem hořela jídelna, nikdo nebyl zraněn

    10. 7. 2021 16:42:02Novinky.cz
    V Kostelci nad Labem na Mělnicku v sobotu hořela jídelna, před příjezdem hasičů ji stihlo opustit 27 lidí. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř možných, na místě zasahovalo 11 jednotek. Příčina ani škoda zatím nejsou známy, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska