• 

Počet obětí po zřícení domu na Floridě stoupl na devět, na 150 lidí se pohřešuje

    Počet obětí po zřícení domu na Floridě stoupl na devět, na 150 lidí se pohřešuje

    27. 6. 2021 08:05:27ČT 24
    Záchranné týmy na místě částečného zhroucení obytného domu u Miami našly už osm těl. Další oběť zemřela v nemocnici a bilance tragédie z noci na čtvrtek tak činí devět mrtvých, informovala dnes šéfka okresu Miami-Dade Daniella Levineová Cavaová. Podle ní se už v sobotu podařilo dostat pod kontrolu požár, který hořel v troskách dvanáctipatrové budovy a zpomaloval práce. Úřady stále neobjasnily osudy více než 150 pohřešovaných, napsala agentura AP. 
  • 

Provizorní plachty pokryly krovy po tornádu. Místní potřebují nářadí, dezinfekci nebo vodu

    Provizorní plachty pokryly krovy po tornádu. Místní potřebují nářadí, dezinfekci nebo vodu

    27. 6. 2021 07:38:22ČT 24
    Dalším dnem pokračuje odstraňování následků tornáda na jihu Moravy. Většina domů už má místo střech alespoň provizorní plachty. Na místě zasahuje kolem dvanácti set hasičů a s odklízením škod pomáhá i řada dobrovolníků. Poškozeno je na tisíc dvě stě domů, přes šedesát z nich statici určili k demolici. Škody půjdou do miliard.
  • Hrušky či Lužice. Starostové řekli, co teď zničené obce potřebují nejvíc

    Hrušky či Lužice. Starostové řekli, co teď zničené obce potřebují nejvíc

    26. 6. 2021 23:00:00TN.CZ
    Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves, Hrušky. To jsou čtyři nejvíce postižené obce. Na místě pomáhají hasiči, policisté i vojáci. Všichni žádají dobrovolníky, aby zatím do poničených obcí nejezdili. Materiální pomoc shromažďují úřady v kulturním domě v Hodoníně a v areálu bývalého cukrovaru v Břeclavi. Co místní podle starostů teď potřebují nejvíc? "My teď bezprostředně bychom potřebovali čistící prostředky, nějaké jídlo, potraviny, ta solidarita je obrovská. V závěru příštího týdne bychom rádi
  • Tradiční Den pozemního vojska Bahna proběhl bez diváků, přesto se bylo na co dívat

    Tradiční Den pozemního vojska Bahna proběhl bez diváků, přesto se bylo na co dívat

    26. 6. 2021 20:09:02Novinky.cz
    Několikahodinový program s dynamickými ukázkami vlastností armádní techniky, ukázkami historické techniky či zásahu hasičů, vězeňské služby nebo policejní zásahové jednotky nabídl v sobotu 31. ročník Dne pozemního vojska Bahna. Na cvičišti Bahna u Strašic v Brdech se hojně navštěvovaná akce loni kvůli pandemii koronaviru nekonala vůbec. Letos se s ohledem na vládní opatření program uskutečnil, ale bez přítomnosti veřejnost
  • V obcích postižených tornádem se už nikdo nepohřešuje, k zemi půjde šedesát domů

    V obcích postižených tornádem se už nikdo nepohřešuje, k zemi půjde šedesát domů

    26. 6. 2021 15:31:00Deník.cz
    Velké bourací práce začínají v sobotu dělat hasiči v tornádem zasažených obcích na Břeclavsku a Hodonínsku. Zkontrolovali 1200 objektů, jednašedesát půjde k zemi. Po sobotním krizovém štábu kraje to řekl krajský ředitel hasičů Jiří Pelikán.
  • Prvních 60 domů čeká demolice, auta dobrovolníků vadí úklidu po tornádu

    Prvních 60 domů čeká demolice, auta dobrovolníků vadí úklidu po tornádu

    26. 6. 2021 15:18:00iDNES.cz
    Fosforeskující křížek a dolů. Po obcích zasažených čtvrtečním tornádem chodí statici, kteří hodnotí stav zbylých domů. Ty, které musí zdemolovat, jsou označené křížkem. Po bouřích je na Břeclavsku a Hodonínsku ke zbourání zatím přes 60 domů, řekl ředitel jihomoravských hasičů Jiří Pelikán. Číslo ale ještě poroste. V okolí zasažených obcí kolabuje doprava.
  • Motorové pily jedou na plné obrátky. Obec na Lounsku se vypořádává s bouří

    Motorové pily jedou na plné obrátky. Obec na Lounsku se vypořádává s bouří

    26. 6. 2021 14:02:00iDNES.cz
    Vypořádat se s následky ničivé bouře, která se ve čtvrtek večer jako blesk prohnala obcí Stebno na Podbořansku, pomáhá lidem i jedenáct jednotek hasičského záchranného sboru. Motorové pily tu od rána jedou na plné obrátky, lidé likvidují sutiny a snaží se zabezpečit své poničené domy proti dešti. Zároveň se pomalu vzpamatovávají z prvotního šoku, který jim přiválo čtvrteční tornádo.
  • 

Tornádo v Hruškách poničilo 150 domů a skoro celý hřbitov. Pomáhají dobrovolníci, hasiči i armáda

    Tornádo v Hruškách poničilo 150 domů a skoro celý hřbitov. Pomáhají dobrovolníci, hasiči i armáda

    26. 6. 2021 13:29:33ČT 24
    Lidé v Hruškách na Břeclavsku pracují od sobotního rána na obnově domů, které ve čtvrtek poničila bouřka spojená s tornádem. Starostka obce Jana Filipovičová uvedla, že živel poničil asi 150 domů. Poškozeným pomáhá mnoho dobrovolníků a v obci je vidět u každého domu mnoho lidí. Pracují také hasiči, policisté i vojáci, ale také bagry a jiná obdobná technika.
  • Hasiči pokračují v zásahu po ničivém tornádu

    26. 6. 2021 13:24:00HZSČR
    26. 6. 2021 (RK) - Zásah hasičů v několika obcích na Břeclavsku a Hodonínsku pokračuje. Změnil se charakter zásahové činnosti, kdy hasiči ukončují záchranné práce a pokračují v pracích likvidačních, které mají odstranit následky způsobené mimořádnou událostí, tedy tornádem.
  • Jak se zachovat při tornádu

    Jak se zachovat při tornádu

    26. 6. 2021 12:08:01Novinky.cz
    Tornádo, které se spolu s bouřkami přehnalo Břeclavskem a Hodonínskem ve čtvrtek večer, ničilo vše, co mu přišlo do cesty. Čas na reakci byl otázkou několika málo minut, někdy ani to ne. V takové chvíli je nejlepší se schovat do pevného úkrytu nebo mít nějaký pevný odolný bod, uvedli po jednání krizového štábu ředitelé krajské policie Leoš Tržil a hasičů Jiří Pelikán.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska