• Požár na benzínové stanici: Na D1 hořel motor auta, škoda je necelý milion korun

    Požár na benzínové stanici: Na D1 hořel motor auta, škoda je necelý milion korun

    3. 8. 2021 20:51:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Na benzínové stanici na dálnici D1 hořelo auto. Hasiči se museli s požárem vypořádat pomocí dvou vodních proudů. Událost se stala v úterý 3. srpna kolem 18. hodiny na 33. kilometru ve směru na Brno.
  • Vážná nehoda u Třebíze: Na místo letěl vrtulník, hasiči vyprošťují zraněné

    Vážná nehoda u Třebíze: Na místo letěl vrtulník, hasiči vyprošťují zraněné

    3. 8. 2021 17:15:00Deník.cz
    Nákladní auto se srazilo u Třebíze s osobním. Vážná nehoda si vyžádala zranění, na místo musel přiletět vrtulník. Událost se stala v úterý v 16:50 hodin.
  • Včelaři nebo hasiči, vždycky je to o nás

    Včelaři nebo hasiči, vždycky je to o nás

    3. 8. 2021 14:08:02Novinky.cz
    Když zavítá na Jiráskův Hronov kladenský soubor V.A.D., je to vždycky radost z autorského kolektivního divadla, které diváky baví chytrým humorem, pod nímž vždy rezonuje cosi podstatnějšího o tom, jací vlastně jsme. Platí to i o včelařském rondu Úl, které kladenští zahráli v pondělí 2. srpna dvakrát na 91. Jiráskově Hronově.
  • 

Tisíce lidí uprchly před požárem u Atén, řecké památky kvůli extrémnímu horku omezují otevírací dobu

    Tisíce lidí uprchly před požárem u Atén, řecké památky kvůli extrémnímu horku omezují otevírací dobu

    3. 8. 2021 13:28:51ČT 24
    Území několika obcí severně od Atén zachvátil velký požár. Své domovy musely opustit tisíce lidí, evakuovány byly i děti z letních táborů. V Řecku vrcholí jedna z nejhorší vln veder za poslední desetiletí a v Aténách teploty vystoupaly na 42 stupňů. Úřady omezily návštěvní dobu Akropole a dalších památek. Požáry dál sužují mimo jiné také Turecko. 
  • Oteplení Země a extrémy přírody: Jaké jsou největší bludy a co je pravda

    Oteplení Země a extrémy přírody: Jaké jsou největší bludy a co je pravda

    3. 8. 2021 10:57:00Deník.cz
    Neočekávané výkyvy počasí. Rekordně suchá léta anebo naopak „období dešťů“ tam, kde byste nic takového nečekali, a jimi způsobené záplavy nebývalých rozměrů. I takové mohou být důsledky globálního oteplování, před nímž stále hlasitěji varuje většina vědců. Pokud se lidstvo rychle nevzpamatuje, hrozí podle nich další zhoršování již tak kritické situace. 
  • Osobní vlak se na Jihlavsku srazil s autem, pro zaklíněného řidiče letěl vrtulník

    Osobní vlak se na Jihlavsku srazil s autem, pro zaklíněného řidiče letěl vrtulník

    3. 8. 2021 09:24:03Novinky.cz
    Vážná nehoda zastavila provoz na železnici na Jihlavsku, kde se srazil na přejezdu osobní vlak s autem. Hasiči museli ze zdemolovaného vozu vyprostit řidiče, záchranka ho přepravila do nemocnice vrtulníkem. Ve vlaku cestovalo deset lidí, nikdo další se nezranil. Provoz se kvůli nehodě zastavil mezi Horní Cerekví a Žirovnicí, rychlíky na Jindřichův Hradec nahradily autobusy.
  • Při srážce přeplněného autobusu s cisternou uhořelo v africkém Kongu 33 lidí

    Při srážce přeplněného autobusu s cisternou uhořelo v africkém Kongu 33 lidí

    3. 8. 2021 02:33:00TN.CZ
    Třiatřicet lidí přišlo o život při strašlivé srážce přeplněného autobusu s cisternou převážející pohonné hmoty, ke které došlo o víkendu v Demokratické republice Kongo. S odkazem na pondělní vyjádření tamní policie o tom informuje agentura AFP. Oběti byly v noci na sobotu pohlceny "obrovským požárem, který zažehla srážka" na západě země, řekl agentuře AFP místní policejní kapitán Antoine Pululu. Hrozivá nehoda zakončená ohnivým infernem se odehrála poblíž Kibuby na národní trase 1 mezi
  • Pštros Bohouš utekl chovatelce, zastavila se kvůli němu i doprava

    Pštros Bohouš utekl chovatelce, zastavila se kvůli němu i doprava

    2. 8. 2021 21:25:00TN.CZ
    V Jihlavě se v pondělí odehrávaly velké policejní i hasičské manévry kvůli pštrosovi Bohoušovi. Tento obří pták, který utekl chovatelce a dokázal urazit pět kilometrů, dal všem jednotkám i veterinářce pořádně zabrat, dokonce se kvůli němu i na chvíli zastavila doprava.
  • Solidarita nezná mezí! Tornádem postižené Hodonínsko pomáhá jinde

    Solidarita nezná mezí! Tornádem postižené Hodonínsko pomáhá jinde

    2. 8. 2021 21:05:00TN.CZ
    Hodonínsko, kterým se v červnu prohnalo tornádo, se podělilo o humanitární pomoc s obcí Lobendava na Děčínsku. Tu před 14 dny postihly záplavy. Kamion napěchovaný balenou vodou a čisticími prostředky do obce, kterou smetla povodňová vlna, dorazil v pondělí. Kamion plný humanitární pomoci vyrazil v pondělí ve 3 hodiny ráno z Hodonína do Lobendavy. Po téměř sedmihodinové cestě tamní starosta sedl na vysokozdvižný vozík a začal vykládat. Malá obec s pouhými 270 obyvateli totiž nemá téměř žádné
  • 

Záchranáři vytahují z vod Středozemního moře více prchajících lidí

    Záchranáři vytahují z vod Středozemního moře více prchajících lidí

    2. 8. 2021 17:30:44ČT 24
    Německá nevládní organizace Sea-Watch uvedla, že ve Středozemním moři zachránila v pátek přes noc téměř sto migrantů, z nichž mnozí byli zraněni a popáleni po požáru na jejich plavidle. Situace se opakovala i v sobotu a neděli, kdy záchranáři pomohli dalším 394 lidem. Organizace uvedla, že v posledních dnech specialisté ze záchranných týmů nachází více lidí vyplouvajících hlavně z Tuniska a Libye. Podle Mezinárodní organizace pro migraci zahynulo letos ve Středomoří více než 1100 lidí prchajících před konflikty, diktaturou a chudobou v Africe a na Blízkém východě.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska