• 

Po nočních bouřkách zůstává na Vysočině bez elektřiny několik obcí

    Po nočních bouřkách zůstává na Vysočině bez elektřiny několik obcí

    4. 8. 2021 10:48:01ČT 24
    Po nočních bouřkách byly na Vysočině zatopené garáže nebo sklepy domů. V několika obcích stále nefunguje elektrická energie, energetici evidují tři poruchy na vysokém napětí a asi dvě stovky odběrných míst bez dodávek proudu. Vyplývá to z informací krajského hasičského záchranného sboru, společnosti EG.D a Českého hydrometeorologického ústavu.
  • Atény dusí kouř z obřího požáru. Nevycházejte, vyzvaly obyvatele úřady

    Atény dusí kouř z obřího požáru. Nevycházejte, vyzvaly obyvatele úřady

    4. 8. 2021 10:41:02Novinky.cz
    Řecké úřady dnes vyzvaly obyvatele a návštěvníky Atén, aby pokud možno nevycházeli ven. Když už ven musejí, pak by si měli nasadit respirátor. Řecké hlavní město zahalil silný kouř způsobený lesními požáry, které v úterý odpoledne vypukly na severu Atén, uvedla agentura Reuters. S požáry bojuje přes 500 hasičů, letadla a vrtulníky.
  • ON-LINE: Desítky zraněných a dva mrtví! Na Domažlicku se srazily vlaky

    ON-LINE: Desítky zraněných a dva mrtví! Na Domažlicku se srazily vlaky

    4. 8. 2021 08:48:00TN.CZ
    Dva osobní vlaky se srazily na Domažlicku ve středu ráno. Zemřeli dva lidé, čtyři jsou vážně zranění a 31 je zraněných, ale mimo ohrožení života. Na místo zamířily vrtulníky z Prahy a z Plzně. Dvanáct hasičských jednotek vyrazilo k vážné srážce osobních vlaků u obce Milavče na Domažlicku ve středu krátce po osmé ráno. "Místo zásahu máme rozdělené na dva úseky. Transportujeme osoby z vlaku. Na místě je několik desítek zraněných," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. "Ve výhybně Radonice došlo ke
  • Štěstí slovinského rybáře: Z Jadranu vylovil rekordního tuňáka

    Štěstí slovinského rybáře: Z Jadranu vylovil rekordního tuňáka

    4. 8. 2021 08:21:00TN.CZ
    Rekordního tuňáka vylovil z Jaderského moře jeden slovinský rybář. Vážil víc než čtvrt tuny a jeho přeprava do restaurace nebyla vůbec jednoduchá. Vzhledem k jeho velikosti musela s transportem pomáhat i jednotka hasičů.
  • Dopravu v Praze ráno zkomplikovala nehoda osobního auta

    Dopravu v Praze ráno zkomplikovala nehoda osobního auta

    4. 8. 2021 07:10:00TN.CZ
    Dopravu v Praze ve středu ráno zkomplikovala nehoda osobního automobilu. Řidič v ulici Modřanská narazil do sloupu a semaforu. Ze zdemolovaného vozu se ale dostal nezraněn. Nehoda osobního vozidla se stala v Praze v ulici Modřanská kolem 5. hodiny ráno. Automobil narazil do sloupu a světelného signalizačního zařízení.  Vozidlo bylo po nehodě značně poškozeno, ale nehoda se obešla bez zranění. K havárii byli přivoláni hasiči a policie.   Ranní pražskou dopravu vyšetřování nehody zkomplikovalo
  • Hořící byt a pokus o vraždu. Žena se vrhla na muže s paličkou a nožem

    Hořící byt a pokus o vraždu. Žena se vrhla na muže s paličkou a nožem

    4. 8. 2021 05:52:00Deník.cz
    Pokus o vraždu a úmyslně založený požár v Havlíčkově Brodě směřuje k soudu. Kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu devětačtyřicetiletou Markétu H. Hrozí jí trest od deseti do osmnácti let.
  • Chorvatsko i Řecko bojují s požáry. U Atén prchají před plameny tisíce lidí

    Chorvatsko i Řecko bojují s požáry. U Atén prchají před plameny tisíce lidí

    3. 8. 2021 21:52:00TN.CZ
    Nedaleko turisty oblíbeného letoviska Split v Chorvatsku vypukl mohutný lesní požár. Na místě už druhý den zasahují desítky hasičů a podle dostupných informací se jim pomalu daří dostat plameny pod kontrolu. Lidem v okolí prý zatím žádné nebezpečí nehrozí. Zcela odlišná situace panuje v okolí řeckých Atén, evakuovali tisíce lidí. Nezvyklou podívanou mají turisté ve Splitu a ve vedlejším městě Trogir. Okolní kopce a oblohu zabarvily plameny do ruda. Během prvních 24 hodin rozsáhlý požár zničil
  • Do řek na Ústecku unikla neznámá látka, zasahují tam hasiči

    Do řek na Ústecku unikla neznámá látka, zasahují tam hasiči

    3. 8. 2021 21:34:02Novinky.cz
    V Děčíně unikla ropná látka do Labe, hasiči ji zachycují pomocí norných stěn, které v proudu řeky drží motorový člun. U obdobné události zasahují hasiči také u obce Černčice na Lounsku, kde unikla zatím neznámá látka do Ohře.
  • U Atén propukl velký požár, tisíce lidí jsou na útěku před plameny

    U Atén propukl velký požár, tisíce lidí jsou na útěku před plameny

    3. 8. 2021 20:58:03Novinky.cz
    Území několika obcí severně od Atén v úterý zachvátil velký požár. Své domovy musely opustit tisíce lidí. Evakuovány byly i děti z letních táborů, informovala agentura AP. V Řecku vrcholí jedna z nejhorší vln veder za poslední desetiletí a v Aténách teploty vystoupaly na 42 stupňů. Úřady omezily návštěvní dobu Akropole a dalších památek.
  • Požár na benzínové stanici: Na D1 hořel motor auta, škoda je necelý milion korun

    Požár na benzínové stanici: Na D1 hořel motor auta, škoda je necelý milion korun

    3. 8. 2021 20:51:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Na benzínové stanici na dálnici D1 hořelo auto. Hasiči se museli s požárem vypořádat pomocí dvou vodních proudů. Událost se stala v úterý 3. srpna kolem 18. hodiny na 33. kilometru ve směru na Brno.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska