• Rozsáhlý požár v Uhříněvsi: K hoříci hale vyjelo 16 jednotek hasičů

    Rozsáhlý požár v Uhříněvsi: K hoříci hale vyjelo 16 jednotek hasičů

    25. 7. 2021 17:25:00TN.CZ
    Kvůli rozsáhlému požáru haly v Praze vyhlásili hasiči třetí stupeň požárního poplachu. V hale bylo uskladněné zboží do drogerií. Po půl sedmé večer hasiči informovali, že se jim daří dostat požár pod kontrolu, krátce po sedmé, že požár lokalizovali. Škodu odhadli na 120 milionů korun. Celkem 16 hasičských jednotek, sedm profesionálních a devět dobrovolných, vyjelo v neděli odpoledne k požáru haly v Uhříněvsi v Praze. Oznámení přišlo krátce před 17. hodinou. "Jedná se o požár haly na ploše
  • V pražské Uhříněvsi hořela hala

    V pražské Uhříněvsi hořela hala

    25. 7. 2021 17:17:48Novinky.cz
    V pražské Uhříněvsi hořela skladovací hala o ploše deset krát 30 metrů. Kvůli většímu počtu zasahujících jednotek hasičů byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Hasiči doporučili lidem v okolí nevětrat. Škoda činí odhadem asi 120 milionů korun.
  • VIDEA TÝDNE: Bezos na hranici kosmu, cyklista vybržďovač a pád do propasti

    VIDEA TÝDNE: Bezos na hranici kosmu, cyklista vybržďovač a pád do propasti

    25. 7. 2021 17:00:00iDNES.cz
    Miliardář Jeff Bezos strávil v úterý spolu s dalšími vesmírnými turisty několik minut na hranici mezi Zemí a vesmírem. Naštvaný cyklista se rozhodl na rušné křižovatce v Ostravě vybrzdit kamion. V Teplicích se rozloučili s mužem, který zemřel po policejním zákroku, Čínu postihly masivní záplavy a dívky zázračně přežily pád do propasti.
  • Jak se chovat během bouřky a jak ochránit obydlí před úderem blesku

    25. 7. 2021 16:56:00HZSČR
    25. 7. 2021 (MF) - Hasiči se na každou výstrahu vydanou meteorology poctivě připravují. Opatření přijímají operační střediska, která zajišťují příjem tísňových volání, ale také hasiči na jednotlivých stanicích, aby dokázali lidem, kteří to budou potřebovat, poskytnout včas a efektivně svoji pomoc. Škodám však můžete předcházet i vy sami, stačí dodržovat několik poměrně jednoduchých zásad.
  • Vnitrozemí Sardinie je v plamenech, požár hasí i 11 letadel

    Vnitrozemí Sardinie je v plamenech, požár hasí i 11 letadel

    25. 7. 2021 16:13:00iDNES.cz
    Kvůli rozsáhlému požáru ve vnitrozemí italského ostrova Sardinie se muselo v noci na neděli evakuovat přes 400 lidí, oheň kromě tisíců hektarů porostu a polí zničil i několik budov. Informovala o tom agentura ANSA. Požár pomáhá hasit i více než desítka letadel, kvůli silnému větru ho však hasiči zatím nedokázali zkrotit.
  • 

Do hašení velkého požáru na Sardinii se zapojilo i jedenáct letadel. Evakuovat se musely stovky lidí

    Do hašení velkého požáru na Sardinii se zapojilo i jedenáct letadel. Evakuovat se musely stovky lidí

    25. 7. 2021 16:06:04ČT 24
    Rozsáhlý požár ve vnitrozemí italského ostrova Sardinie si v noci na neděli vynutil evakuaci přes čtyř set lidí, oheň kromě tisíců hektarů porostu a polí zničil i několik budov. Informovala o tom agentura ANSA. Do boje s požárem se zapojila i více než desítka letadel. Lesní požár zuří i mezi jihofrancouzskými městy Narbonne a Carcassonne, kde je nasazeno přes tisíc hasičů a záchranářů, a v blízkém Katalánsku.
  • 

Voda vytrhávala asfalt a odnášela auta. Belgii zasáhly další záplavy

    Voda vytrhávala asfalt a odnášela auta. Belgii zasáhly další záplavy

    25. 7. 2021 12:58:11ČT 24
    V sobotu odpoledne a večer zasáhly Belgii bleskové záplavy vyvolané silnými bouřkami. Na jihovýchodě ve městech Dinant nebo Namur se ulice proměnily v řeky a voda vytrhávala asfalt a odnášela zaparkovaná auta. Záchranáři také museli evakuovat blíže neurčený počet lidí, ovšem oběti na životech ani zraněné belgická média v neděli ráno nehlásila.
  • Belgii zasáhly silné bouřky. Voda strhávala auta, obyvatelé byli evakuováni

    Belgii zasáhly silné bouřky. Voda strhávala auta, obyvatelé byli evakuováni

    25. 7. 2021 08:26:01Novinky.cz
    Belgická města Dinant a Namur v sobotu odpoledne a večer zasáhly bleskové záplavy vyvolané silnými bouřkami. Ulice se proměnily v řeky a voda strhávala zaparkovaná auta, záchranáři museli evakuovat blíže neurčený počet lidí.
  • Belgii znovu zasáhly silné bouřky, voda strhávala zaparkovaná auta

    Belgii znovu zasáhly silné bouřky, voda strhávala zaparkovaná auta

    25. 7. 2021 07:20:00iDNES.cz
    Belgická města Dinant a Namur v sobotu odpoledne a večer zasáhly bleskové záplavy vyvolané silnými bouřkami. Ulice se proměnily v řeky a voda strhávala zaparkovaná auta, záchranáři museli evakuovat blíže neurčený počet lidí. Oběti na životech ani zranění zatím hlášeni nejsou, uvedla agentura DPA s odvoláním na belgická média.
  • 

Bouřky dorazily do Česka, na Brněnsku a Znojemsku zasahují hasiči

    Bouřky dorazily do Česka, na Brněnsku a Znojemsku zasahují hasiči

    25. 7. 2021 07:19:18ČT 24
    Bouřky již zasáhly jih Čech i Jihomoravský kraj. Před 22. hodinou hasiči na Znojemsku a Brněnsku řešili popadané stromy. Bouře by měly pokračovat ještě v noci a až k ránu budou slábnout. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí pro celou republiku. Bouřky se vrátí i na počátku nového týdne.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska