• Ruští potápěči od rána prověřují na Kerčském mostě škody po výbuchu

    Ruští potápěči od rána prověřují na Kerčském mostě škody po výbuchu

    9. 10. 2022 07:20:24Novinky.cz
    Ruští potápěči v neděli prověří na Kerčském mostě, který spojuje Rusko s okupovaným Krymským poloostrovem, škody po sobotním výbuchu. Rusko za explozi vinu zatím nikomu nepřipisuje, zástupci Ukrajiny sice poškození symbolu ruské anexe ostrova vítají, ale k odpovědnosti se nepřihlásili. Po explozi a požáru se na mostu zřítila část vozovky.
  • OBRAZEM: Dvanáct set porcí guláše pomáhá dětským pacientům v Kyjově

    OBRAZEM: Dvanáct set porcí guláše pomáhá dětským pacientům v Kyjově

    9. 10. 2022 05:45:00Deník.cz
    Na téměř stovce tuctů porcí, které navařily dobrovolnické týmy, si pochutnali návštěvníci oblíbené ochutnávky pořádané hasiči z Louky. Jejich zástupci v pátek předali výtěžek z dobrovolného vstupného Nemocnici v Kyjově.
  • V Českých Velenicích způsobil požár škodu deset milionů korun

    V Českých Velenicích způsobil požár škodu deset milionů korun

    8. 10. 2022 12:33:01Novinky.cz
    Škoda za zhruba deset milionů korun vznikla v noci na sobotu při požáru jedné z výrobních hal společnosti zabývající se výrobou autosoučástek. Ještě před příjezdem hasičů bylo z haly evakuováno 64 zaměstnanců firmy. Důvody vzniku požáru jsou v šetření.
  • Při požáru dílny na Brněnsku se zranili tři hasiči

    Při požáru dílny na Brněnsku se zranili tři hasiči

    8. 10. 2022 09:59:02Novinky.cz
    Milionové škody a k tomu čtyři zraněné, z toho tři hasiče, má na svědomí požár dílny a přístavby rodinného domu v obci Troskotovice na Brněnsku. První hasičské jednotky spěchaly k zásahu v pátek krátce po poledni, nakonec se do akce zapojilo 13 profesionálních i dobrovolných jednotek.
  • Část Kerčského mostu se zřítila. Vybuchla bomba v autě, tvrdí Rusové

    Část Kerčského mostu se zřítila. Vybuchla bomba v autě, tvrdí Rusové

    8. 10. 2022 09:54:03iDNES.cz
    Část Kerčského mostu, který spojuje pevninské Rusko a okupovaný Krym, se zřítila. Podle ruského protiteroristického výboru na mostě vybuchla bomba nastražená v autě. Výbuch následoval po ranním požáru jedné z cisteren vlakové soupravy, která po jiné části mostu přejížděla. Poradce ukrajinského prezidenta Zelenského Mychajlo Podoljak označil incident za „začátek“. Přímo k útoku se Ukrajina ale nepřihlásila.
  • Exploze na Kerčském mostě: Silniční provoz byl částečně obnoven, jezdí i vlaky

    Exploze na Kerčském mostě: Silniční provoz byl částečně obnoven, jezdí i vlaky

    8. 10. 2022 09:34:00Deník.cz
    Na Kerčském mostě, který spojuje Rusko s okupovaným Krymským poloostrovem, se po sobotní explozi a požáru několika cisteren zřítila část vozovky. Podle ruského protiteroristického výboru oheň způsobil výbuch bomby nastražené v autě, napsal ruskojazyčný server BBC. Při incidentu podle ruského vyšetřovacího výboru zahynuli tři lidé. Požár se podle ruského ministerstva pro mimořádné situace podařilo uhasit. Silniční provoz na mostě klíčovém pro zásobování ruské jižní fronty byl po několikahodinovém přerušení částečně obnoven a vpodvečer bylo ohlášeno i obnovení železničního provozu.
  • Na Brněnsku hořel dům s dílnou, při zásahu se zranili tři hasiči

    Na Brněnsku hořel dům s dílnou, při zásahu se zranili tři hasiči

    8. 10. 2022 09:33:00iDNES.cz
    Při pátečním požáru dílny a přístavby rodinného domu v Troskotovicích na Brněnsku se zranili čtyři lidé, z toho tři hasiči. S plameny bojovalo třináct jednotek hasičů čtyři hodiny. Předběžnou škodu vyšetřovatel odhadl na pět milionů korun.
  • Most na Krym je v plamenech, část se zřítila

    Most na Krym je v plamenech, část se zřítila

    8. 10. 2022 07:55:06Novinky.cz
    Na Kerčském mostě, který spojuje Rusko s okupovaným poloostrovem Krym, v sobotu časně ráno vypukl požár. Most je vážně poškozen, část se zřítila. Ruská agentura Ria uvedla, že vzplály palivové nádrže nákladního vlaku. Podle ruského protiteroristického výboru na mostě vybuchla bomba nastražená v autě. Kdo za útokem stojí, není jasné.
  • 

Na ruském mostě na Krym vypukl po explozi požár, část se propadla

    Na ruském mostě na Krym vypukl po explozi požár, část se propadla

    8. 10. 2022 07:28:47ČT 24
    Hoří ruský most přes Kerčský průliv na Krym. Uvádějí to ukrajinská i ruská média s odkazem na své i místní zdroje. Na mostě zřejmě došlo k explozi, v jejímž důsledku se propadla i část silnice. Kerčský most, označovaný Moskvou jako Krymský, otevřelo Rusko v roce 2018, čtyři roky po nelegální anexi Krymu.
  • Nečekaná záplava migrantů z jihu ochromuje New York. Vyhlásil stav nouze

    Nečekaná záplava migrantů z jihu ochromuje New York. Vyhlásil stav nouze

    7. 10. 2022 20:13:00iDNES.cz
    Starosta New Yorku Eric Adams v pátek vyhlásil stav nouze, který má zlepšit koordinaci místních úřadů při řešení migrační krize ve městě. V posledních měsících byly do New Yorku z jižní hranice USA poslány tisíce migrantů autobusem, což zatěžuje systém center pro lidi bez domova.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska