• 

ČT24 připravila dokument Boj o Hřensko

    ČT24 připravila dokument Boj o Hřensko

    30. 9. 2022 12:52:40ČT 24
    Nejrozsáhlejší lesní požár v historii České republiky vypukl 24. července letošního roku, hasičům se ho podařilo uhasit po dvaceti dnech. U požáru se vystřídalo zhruba šest tisíc hasičů a čtyři sta kusů techniky. Česká televize natočila dokument s názvem Boj o Hřensko, jehož autorem je redaktor Richard Samko. Ten o okolnostech vzniku hovořil v pořadu Studio 6.
  • 

Zprávy o počtu obětí na Floridě po hurikánu Ian se různí, bouře míří k východnímu pobřeží

    Zprávy o počtu obětí na Floridě po hurikánu Ian se různí, bouře míří k východnímu pobřeží

    30. 9. 2022 06:47:12ČT 24
    Záchranáři se ve čtvrtek snažili dostat k uvázlým obyvatelům Floridy, zatímco se sílící hurikán Ian po ničivé cestě přes tento stát USA ubíral směrem k Jižní Karolíně a zanechával za sebou smrtící záplavy, stržené elektrické vedení a rozsáhlé škody. Počet mrtvých na Floridě zůstává nejistý, protože se objevují roztroušené zprávy o obětech. Zpravodajská stanice NBC News podle agentury Reuters uvedla, že zemřelo nejméně 10 lidí, zatímco podle CNN bylo ve čtvrtek večer mrtvých 17. Guvernér Floridy Ron DeSantis na večerním brífinku připustil, že někteří lidé zahynuli, ale varoval před spekulacemi před oficiálním potvrzením. „Plně očekáváme, že hurikán si vyžádá oběti,“ řekl.
  • U Popůvek hořel náklaďák s asfaltem, D1 ve směru na Prahu už je volná

    U Popůvek hořel náklaďák s asfaltem, D1 ve směru na Prahu už je volná

    29. 9. 2022 18:20:00Deník.cz
    Čtyři miliony korun. To je předběžný odhad škody po požáru, který zničil kabinu a motorovou část nákladního auta. Ve čtvrtek krátce před druhou hodinou odpoledne zablokoval provoz na dálnici D1 ve směru na Prahu.
  • Hurikán Ian na Floridě ničil města. Šerif okresu Lee mluví o stovkách obětí

    Hurikán Ian na Floridě ničil města. Šerif okresu Lee mluví o stovkách obětí

    29. 9. 2022 16:37:00Deník.cz
    Hurikán Ian, který od středy v americkém státě Florida působil ničivé záplavy a rozsáhlé škody, zeslábl na úroveň tropické bouře. Živel udeřil na pobřeží jako hurikán čtvrtého stupně na pětistupňové škále a se silou větru 241 kilometrů v hodině byl podle agentury AP pátým nejsilnějším hurikánem, který kdy zasáhl USA. Bez proudu je na Floridě podle monitorovacího serveru PowerOutage na 2,6 milionu odběratelských míst. Obětí mohou být podle prvních nepotvrzených zpráv stovky.
  • 

V sobotu skončí noční zákaz vstupu do Českého Švýcarska. Zavřené zůstanou soutěsky

    V sobotu skončí noční zákaz vstupu do Českého Švýcarska. Zavřené zůstanou soutěsky

    29. 9. 2022 14:08:46ČT 24
    V sobotu skončí noční zákaz vstupu do Národního parku České Švýcarsko, který v létě zasáhl rozsáhlý požár. Další omezení vstupu však budou se změnami pokračovat. Od soboty se turisté dostanou ze Hřenska na Pravčickou bránu a z Mezní Louky přes vrch Větrovec na Malou Pravčickou bránu. Soutěsky řeky Kamenice a Gabrielina stezka zůstanou nepřístupné. 
  • V Praze shořelo lamborghini za 11 milionů. Není vyloučeno žhářství

    V Praze shořelo lamborghini za 11 milionů. Není vyloučeno žhářství

    29. 9. 2022 10:49:31Novinky.cz
    Škodu za 11 milionů korun způsobil v noci na čtvrtek požár lamborghini v Praze. Příčina se zjišťuje, kriminalisté nevyloučili žhářství.
  • V Praze 9 v noci shořelo Lamborghini, majitel škodu odhadl na 11 milionů

    V Praze 9 v noci shořelo Lamborghini, majitel škodu odhadl na 11 milionů

    29. 9. 2022 10:40:00iDNES.cz
    Pražští hasiči zasahovali v brzkých ranních hodinách u požáru vozidla značky Lamborghini ve Vysočanech. Luxusní vůz prakticky celý shořel, příčina požáru je v šetření.
  • Otužilecká veselka: Pár si řekl své ano v jeskyni, prstýnky byly na ledu

    Otužilecká veselka: Pár si řekl své ano v jeskyni, prstýnky byly na ledu

    29. 9. 2022 05:02:00Deník.cz
    Před několika lety začal Martin Hanáček chodit s partou otužilců z Blanska a okolí plavat do zatopeného lomu. Otužování a později zimnímu plavání profesionální hasič doslova propadl. To ještě netušil, jak mu změní život. Na druhém konci republiky to měla podobně paní Lucie. Stejnému koníčku se věnovala ve skupině Promrzlé pyjavice od řeky Malše v Českých Budějovicích.
  • Plzeňské Finále vyhrála hasičská komedie. Ceny mají i seriály TBH a Podezření

    Plzeňské Finále vyhrála hasičská komedie. Ceny mají i seriály TBH a Podezření

    28. 9. 2022 20:06:00Deník.cz
    Kdyby radši hořelo, Jak jsem se stala partyzánkou, Máma má vždycky pravdu, TBH a Podezření. To jsou vítězové plzeňského festivalu Finále, který se konal ve dnech 23. až 28. září v západočeské metropoli. Nabídl přes sto projekcí a čtyřicet domácích snímků v několika soutěžních kategoriích včetně televizní a internetové tvorby. 
  • Na jihovýchodní Asii útočí supertajfun Noru. Vietnam evakuoval 800 000 lidí

    Na jihovýchodní Asii útočí supertajfun Noru. Vietnam evakuoval 800 000 lidí

    28. 9. 2022 14:43:00iDNES.cz
    Tajfun Noru zasáhl po Filipínách i Vietnam a Kambodžu, kde způsobil záplavy, sesuvy půdy a výpadky elektřiny. Později zeslábl, ale podle meteorologů dál hrozí vydatné deště a sesuvy půdy. V Kambodži, kde silně prší už několik dní, se kvůli povodním utopilo šestnáct lidí. Na Filipínách lijáky způsobily rozvodnění řek a voda zaplavila celé vesnice, katastrofy si vyžádaly nejméně osm obětí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska