• Putinův možný nástupce se omluvil Židům děsícím se své budoucnosti v Rusku

    Putinův možný nástupce se omluvil Židům děsícím se své budoucnosti v Rusku

    1. 11. 2022 20:36:00iDNES.cz
    Tajemník Bezpečnostní rady Ruska Nikolaj Patrušev se omluvil za slova svého podřízeného Alexeje Pavlova, který židovské náboženské hnutí chasidismus označil za satanistickou sektu. Proti Pavlovovi se postavil i „Putinův“ vrchní rabi. Omluva vysoce postaveného ruského činitele Židům je vzácná.
  • Listopadová soutěž o Hasičské pohádky 2

    1. 11. 2022 15:53:00HZSČR
    1. 11. 2022 (MF) - Máme tady nový měsíc a s ním další soutěž o knížku pohádek. Tentokrát máte za úkol vyplnit kvíz a poslat odpovědi se svou korespondenční adresou na e-mail martina.buchtova@hzscr.cz nejpozději do 30. listopadu 2022. Ze správných odpovědí vybereme 3 vítězné, jejichž autoři od nás obdrží knihu Hasičské pohádky 2. Jména 3 výherců zveřejníme v prosinci na našich webových stránkách při vyhlášení dalšího kola soutěže.
  • Pokutovaným pilotem hasícím České Švýcarsko se zabývá ministr dopravy Kupka

    Pokutovaným pilotem hasícím České Švýcarsko se zabývá ministr dopravy Kupka

    1. 11. 2022 14:23:00Deník.cz
    Případ pilota Jiřího Vlka, který dostal od úřadu pro civilní letectví stotisícovou pokutu za porušení leteckých pravidel při hašení požáru ve Hřensku, se dostane na stůl ministra dopravy Martina Kupky. Ten požádal o předložení nezbytných informací k celému případu. Podle ministra je i v tak kritických situacích s ohledem na míru rizika nezbytné respektovat základní předpisy v leteckém provozu. Kupka to řekl v úterý 1. listopadu na briefingu po návratu části vlády z Kyjeva.
  • Pokutu pro pilota z Karvinska, který hasil v Hřensku, už řeší i ministr dopravy

    Pokutu pro pilota z Karvinska, který hasil v Hřensku, už řeší i ministr dopravy

    1. 11. 2022 12:55:00Deník.cz
    Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) požádal Úřad pro civilní letectví o předložení nezbytných informací v případu soukromého pilota Jiřího Vlka, který dostal pokutu 100 000 korun za to, že bez potřebných povolení podnikl osm letů, jimiž chtěl pomoci s hašením letního požáru v Hřensku. Podle ministra je i v tak kritických situacích s ohledem na míru rizika nezbytné respektovat základní předpisy v leteckém provozu. Kupka to řekl v úterý 1. listopadu na briefingu po návratu části vlády z Kyjeva.
  • Kraj zaplatí ubytovací vouchery pro České Švýcarsko, přidá i dopravu zdarma

    Kraj zaplatí ubytovací vouchery pro České Švýcarsko, přidá i dopravu zdarma

    1. 11. 2022 11:53:12Lidovky.cz
    Akci na podporu turismu v Českém Švýcarsku dnes zahajuje Ústecký kraj. Návštěvníci, kteří v oblasti přespí alespoň dvě noci, získají ubytovací vouchery v hodnotě 300 korun na osobu a noc a dopravu zdarma po celém kraji. Cílem kampaně je návrat turistů do míst, které v létě postihl ničivý požár.
  • Na Pražském předměstí v Českých Budějovicích už dvakrát hořela auta

    Na Pražském předměstí v Českých Budějovicích už dvakrát hořela auta

    1. 11. 2022 10:27:00iDNES.cz
    Požáry automobilů se v posledních týdnech opakují na Pražském předměstí v Českých Budějovicích. V noci na dnešek hořel vůz v Čéčově ulici a už v druhé polovině září vzplál obytný vůz před budovou Sportovního klubu policie (SKP) ČB. V obou případech požár poškodil další dvě vozidla.
  • Odtahovka se dvěma auty uvázla v Praze v tramvajovém svršku

    Odtahovka se dvěma auty uvázla v Praze v tramvajovém svršku

    1. 11. 2022 07:08:35Novinky.cz
    V pondělí večer zapadl v zatravněném tramvajovém svršku v Praze řidič odtahovky převážející dvě auta. Vyprostit ho museli přivolaní hasiči.
  • Hasil svým vrtulníkem požár v Hřensku. Doletěl si pro pokutu 100 tisíc

    Hasil svým vrtulníkem požár v Hřensku. Doletěl si pro pokutu 100 tisíc

    31. 10. 2022 20:00:00iDNES.cz
    Úřad pro civilní letectví udělil pilotovi vrtulníku pokutu za to, že se svým strojem pomáhal hasit požár v Českém Švýcarsku, přestože neměl potřebná oprávnění. Soukromý provozovatel vrtulníků Jiří Vlk z Karvinska má zaplatit 100 tisíc korun, se sankcí však nesouhlasí a proti verdiktu se chce odvolat.
  • VIDEO: Dvouleté batole se ztratilo v Orlických horách, vypátral ho vrtulník

    VIDEO: Dvouleté batole se ztratilo v Orlických horách, vypátral ho vrtulník

    31. 10. 2022 10:34:00Deník.cz
    V náročném horském terénu u Sedloňova v Orlických horách se v sobotu v podvečer při procházce s rodiči ztratil ani ne tříletý chlapec. Do pátrání se zapojili horští záchranáři, policisté i hasiči, uprostřed lesů v již husté tmě malého zbloudilce nakonec vypátral vrtulník s termovizí. Chlapeček ušel tři a půl kilometru, byl nalezen živý a zdravý. I když pořádně vyděšený, stejně jako jeho rodiče. Podívejte se ve videu.
  • Od baterií v nabíječce vzplál byt ve Frýdku-Místku, čtyři zranění a milionová škoda

    Od baterií v nabíječce vzplál byt ve Frýdku-Místku, čtyři zranění a milionová škoda

    31. 10. 2022 10:06:57Novinky.cz
    Vzplanutí modelářských baterií v nabíječce bylo podle hasičů příčinou požáru panelákového bytu ve Frýdku-Místku. Zdravotníci na místě ošetřili čtyři lidi, jeden z pacientů skončil v nemocnici. Plameny způsobily škodu za zhruba jeden milion korun a vyžádaly si rovněž evakuaci pětadvaceti lidí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska