• Lesní požáry zdevastovaly Sibiř! Zavinilo je oteplování, tvrdí lesní úřad

    6. 9. 2019 09:38:00TN.CZ
    Podle ruského lesního úřadu nemohli devastující lesní požáry zavinit žháři, ale způsobilo je globální oteplování. Podle expertů se období sucha v budoucnu prodlouží a situace se bude zhoršovat. O katastrofálních požárech promluvil na ekonomickém fóru ve Vladivostoku šéf státní agentury Rosleschoz, která má hospodaření s lesy v Rusku na starosti. Je přesvědčený, že požár nezavinili žháři, aby zamaskovali stopy po nelegální těžbě dřeva, jak tvrdil předseda ruské vlády Dmitrij Medvěděv. "Máme na
  • Gigantické požáry na Sibiři způsobilo oteplování, ne žháři, tvrdí ruský lesní úřad

    6. 9. 2019 08:47:01Novinky.cz
    Žhářství nemohlo být příčinou katastrofálních lesních požárů, které letos v létě pustošily Sibiři, řekl šéf státní agentury Rosleschoz, která má hospodaření s lesy v Rusku na starosti. S tezí, že sibiřské lesy podpalovali lidé, kteří se tak snažili zamaskovat stopy po nelegální těžbě, před časem přišel předseda ruské vlády Dmitrij Medvěděv.
  • Tornáda, záplavy a výpadky proudu! Dorian se prohnal podél Severní Karolíny

    6. 9. 2019 07:18:00TN.CZ
    Oko hurikánu Dorian se prohnalo podél Severní Karolíny. Na pobřeží Spojených států přinesl prudké lijáky, silný vichr i velké vlny. Vyžádal si pět obětí na životech. Bouře způsobila menší tornáda, výpadky proudu a také záplavy. Severní a Jižní Karolínu zasáhl vichr o rychlosti až 160 kilometrů v hodině. Na některých místech napršelo během šesti hodin téměř dvacet centimetrů vody. Charleston a další města postihly bleskové povodně. Přes 200 tisíc lidí se ocitlo bez proudu. Statisíce obyvatel se
  • Sucho v Česku: Experti přišli s novým řešením, ale je jen na papíře

    6. 9. 2019 05:50:00TN.CZ
    Zákazy napouštění bazénů, problémy se zaléváním, vzrůstající počet požárů. Sucho v poslední době Česko bez nadsázky drtí. A politici proto začali velmi hlasitě mluvit o tom, že vodu je potřeba chránit - a to klidně přímo v ústavě. Co na to řekli právní experti z Univerzity Karlovy? Podle nich ústavní ochranu vody v Česku nejlépe zajistí samostatný ústavní zákon, informovalo ministerstvo zemědělství, které si nechalo analýzu vypracovat. "Konečným cílem je aquatizace právního řádu, tedy vytvoření
  • V záplavě informací se děti ztrácí, mediální výchova není pro školy priorita

    6. 9. 2019 00:01:00iDNES.cz
    Tisíce článků na dosah palce, sledování událostí na druhém konci zeměkoule v přímém přenosu a ohlušující množství informací, které se valí ze všech stran. Porozumění textu či práci se zdroji se mají učit děti už od základní školy v rámci mediální výchovy. Podle průzkumů je ale mediální gramotnost nízká nejen u dětí, ale i dospělých.
  • Po Michaele (36) se slehla zem! Ženě může jít o život, policie prosí o pomoc

    5. 9. 2019 20:25:00TN.CZ
    Policisté prosí o pomoc při pátrání po 36leté Michaele Brinckové z Karviné, které může jít o život. Žena odešla ve čtvrtek dopoledne z domova, od té doby ji nikdo neviděl. "Do terénu vyrazili policisté z obou karvinských obvodních oddělení, policisté speciální pořádkové jednotky, vypomáhali i strážníci městské policie a hasiči," popsala pátrací akci ve čtvrtek po 19. hodině policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Policisté uvedli, že žena může být v ohrožení života, konkrétnější však být nechtěli.
  • Mistrovství České republiky záchranných psů

    5. 9. 2019 16:15:00HZSČR
    5. 9. 2019 (NS) - Ve dnech 6. – 8. září proběhne v Mimoni (Ralsko) již 15. Mistrovství ČR záchranných psů, psovodů složek integrovaného záchranného systému. Pořadatelem tohoto mistrovství je Ministerstvo vnitra – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR ve spolupráci se Záchranným Útvarem HZS ČR.
  • V areálu krkonošské Špindlerovky vypukl požár

    5. 9. 2019 12:42:01Novinky.cz
    V areálu krkonošské Špindlerovy boudy vypukl ve čtvrtek ráno požár. Plameny zachvátily místnost v prvním podlaží budovy v těsném sousedství hlavní budovy. Hasičům se oheň podařilo zlikvidovat během dvou hodin.
  • Hasiči kvůli úniku plynu evakuovali pasáž Adria, lidé nemohli ani do metra

    5. 9. 2019 11:48:38ČT 24
    Na Jungmannově náměstí v centru Prahy unikal dopoledne plyn poté, co dělníci překopli plynovodní potrubí. Městská policie proto uzavřela část náměstí včetně vstupů do metra, kvůli úniku byla evakuována i pasáž paláce Adria. Jinde ale hasiči zvýšenou koncentraci plynu nenaměřili. Hodinu před polednem omezení skončila.
  • Na Špindlerově boudě v Krkonoších vypukl požár, nikdo se nezranil

    5. 9. 2019 11:42:00Lidovky.cz
    V objektu pro ubytování personálu známé Špindlerovy boudy na hřebenech Krkonoš vypukl ve čtvrtek kolem 09:00 požár. Hasičům se oheň podařilo dostat pod kontrolu zhruba po hodině. Při požáru nikdo nebyl zraněn. Příčiny ohně ani škoda nejsou zatím známé. Řekla to mluvčí hradeckých krajských hasičů Martina Götzová. Špindlerova bouda leží v sedle pod Velkým Šišákem na hlavním hřebeni Krkonoš ve výšce 1262 metrů nad mořem.Další články k tématu:Žádná bouda na eurodotace. Utajený investor si postavil rozhlednu. Za svéPamátkáři ustoupili. Nová Petrova bouda nebude věrnou kopií té původníLyžařská kráska baví sociální sítě. Na pátý pokus se Shiffrinové povedlo říci Špindlerův Mlýn

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska