• Humpolec zasáhl prudký déšť, hasiči se na sídlišti brodili po pás ve vodě

    30. 8. 2019 11:30:00iDNES.cz
    Bouřka s přívalovým deštěm, jaký místní nepamatují, se ve čtvrtek v podvečer prohnala Humpolcem na Pelhřimovsku. Během několika minut se téměř celé město ocitlo pod vodou. Vytopeno bylo několik bytů, celá řada sklepů i třeba dvě třídy základní školy. Celkové škody půjdou do milionů.Další články k tématu:Zbytek prázdnin bude teplý, studená fronta přijde spolu se začátkem školyPo pěti letech se v Třebíči rozhodli dobudovat obranu proti velké voděJaroměřickou bezdomovkyni Naďu překvapila voda až ve stanu u posteleVoda v Lukách zabíjela. V budoucnu ji mají zadržet nové hráze a stěnyVytopené jihlavské rozhlasové studio začne znovu vysílat v úterý ráno
  • Zásah a podmínky na místě mimořádné události zlepšuje hasičům technika pořízená ze strukturálních fondů Evropské unie

    30. 8. 2019 11:12:00HZSČR
    30. 8. 2019 - V letech 2013 – 2015 realizoval Hasičský záchranný sbor České republiky se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie operaci Technika, technologie a prostředky Hasičské záchranného sboru České republiky pro efektivní zásah („Efektivní zásah“).
  • Odborníci zjišťují příčinu požáru v areálu chemičky. Kvalita ovzduší neutrpěla

    30. 8. 2019 10:23:00Deník.cz
    I díky počasí se požár v chemičce nepodepsal na plicích lidí z okolí. Podle pamětníků v lovosickém průmyslovém areálu podobně rozsáhle nehořelo půl století.
  • Voda v některých místech Česka vytopila sklepy či garáže

    30. 8. 2019 09:36:00TÝDEN.cz
    Silný déšť v okolí Litomyšle na Svitavsku v noci na pátek vytopil několik domů, voda s bahnem stekla i na silnici. Hasiči v regionu za noc evidují třináct výjezdů, řekl operační důstojník.
  • Bohumínem se o víkendu budou linout vůně gulášů

    30. 8. 2019 09:16:01Novinky.cz
    Segedínský, hovězí, vepřový, zvěřinový a možná i guláš „na sladko“. Nejen na takových pochoutkách si díky amatérským kuchtíkům budou pochutnávat návštěvníci čtvrtého ročníku bohumínského Gulášfestu. Vařit se začíná v sobotu 31. srpna od 10 hodin v areálu hasičské zahrady v městské části Šunychl.
  • Na Náchodsku vzplál autobus, uvnitř byl řidič

    30. 8. 2019 09:01:03Novinky.cz
    Hasiči likvidovali ve čtvrtek požár linkového autobusu v Polici nad Metují na Náchodsku v Královéhradeckém kraji. Plameny vozidlo zcela pohltily, uvnitř byl řidič, který stihl utéct.
  • Požár chemičky v Lovosicích: Škoda za desítky milionů korun

    30. 8. 2019 08:45:01Novinky.cz
    Požár chemičky v Lovosicích, v jejímž areálu hořelo ve čtvrtek v podvečer, způsobil podle předběžných odhadů vyšetřovatelů škody za desítky milionů korun. Podnikoví hasiči jsou v pátek dopoledne stále na místě z preventivních důvodů. Při zásahu se tři hasiči zranili.
  • Při čekání na nádraží náhle vzplál mikrobus, škoda se odhaduje na milion

    30. 8. 2019 08:41:00iDNES.cz
    Při čekání na autobusovém nádraží v Polici nad Metují na Náchodsku ve čtvrtek náhle vzplál mikrobus. Cestující už uvnitř nebyli a řidič stihl utéct ven. Hasiči přijeli záhy, ale vozidlo je zcela zničené. Další články k tématu:Bouřka trvala desítky minut, lidem na Náchodsku déšť zatopil domy
  • Požár v chemičce v Lovosicích: škody jdou do desítek milionů

    30. 8. 2019 08:12:00TÝDEN.cz
    Hasiči ukončili likvidaci požáru v areálu chemičky v Lovosicích na Litoměřicku. Hořelo od čtvrtečního odpoledne. Předběžnou škodu odhadli na 40 milionů korun. Shořely suroviny určené k výrobě viskózového vlákna a hala. Řekl to operační důstojník krajských hasičů. Doprava v okolí továrny je už bez omezení.
  • Hasičům se podařilo uhasit požár haly v areálu Lovosické chemičky. Škody jsou v desítkách milionů

    30. 8. 2019 08:00:00Lidovky.cz
    Hasiči ukončili likvidaci požáru v areálu chemičky v Lovosicích na Litoměřicku. Hořelo od čtvrtečního odpoledne. Předběžnou škodu odhadli na 40 milionů korun. Shořely suroviny určené k výrobě viskózového vlákna a hala. Řekl to operační důstojník krajských hasičů. Doprava v okolí továrny je už bez omezení.Další články k tématu:Ukrajina a Rusko si údajně vyměnily vězně, měli by mezi nimi být zajatí námořníci či režisér SencovBrazílie přijme finanční pomoc pro boj s požáry od G7, kterou původně odmítla. Má ale podmínkuPři požáru v baru v Mexiku zemřelo 23 lidí. Na bar zaútočili ozbrojenci, začali střílet a házet zápalné lahveNehoří jen Amazonie. Angola a Kongo se potýkají s trojnásobkem požárůNa 1000 lidí bylo evakuováno kvůli požáru na řeckém ostrově Samos. Situace je již pod kontrolou

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska