• Vzácné stroje z vyhořelé krnovské textilky jsou zachráněny

    Vzácné stroje z vyhořelé krnovské textilky jsou zachráněny

    21. 8. 2023 17:28:33Novinky.cz
    Vzácné tkalcovské stroje, které téměř před šesti lety poškodil úmyslně založený požár v bývalé krnovské textilce Karnola, která je národní kulturní památkou, jsou opravené. Podařilo se to třem bývalým karnoláckým seřizovačům Josefovi Vojkůvkovi, Rudolfu Klimenkovi a Jiřímu Šurmanovi.
  • Řecko se potýká s další vlnou lesních požárů. Zemřeli dva lidé, hlásí média

    Řecko se potýká s další vlnou lesních požárů. Zemřeli dva lidé, hlásí média

    21. 8. 2023 15:11:00Deník.cz
    Řecko dál bojuje s několika rozsáhlými lesními požáry, práci hasičů komplikuje silný vítr, který často mění směr. Nový požár se v noci na pondělí rozhořel v oblasti Bojótie západně od Atén. Podle serveru Kathimerini tam přišel o život farmář, který se pokoušel zachránit svá zvířata. Ohořelé pozůstatky dalšího muže, možná migranta, podle tisku nalezli u řeky Evros u turecké hranice. Nové požáry vypukly v pondělí odpoledne ještě na druhém největším řeckém ostrově Euboia a také v přírodním parku Dadia na severovýchodě Řecka, píše DPA.
  • Požáry na Tenerife: Shořelo sedm procent území, plameny ale postupují pomaleji

    Požáry na Tenerife: Shořelo sedm procent území, plameny ale postupují pomaleji

    21. 8. 2023 15:06:00Deník.cz
    Hasičům se daří hasit požáry na španělském ostrově Tenerife. Plameny sice dále postupují, ale výrazně pomaleji než dosud. Premiér Pedro Sánchez, který přicestoval na Tenerife, doufá, že se podaří požár dostat pod kontrolu v příštích hodinách či nejbližších dnech. České cestovní kanceláře Čedok a Fischer mají klienty v dostatečné vzdálenosti od požáru, řekli ČTK jejich mluvčí. Kvůli požáru se na Tenerife zhoršila kvalita ovzduší.
  • Opilá vyplula na člunu pro děti, tonoucí ženu z vody vytáhli lidé na šlapadle

    Opilá vyplula na člunu pro děti, tonoucí ženu z vody vytáhli lidé na šlapadle

    21. 8. 2023 10:24:00iDNES.cz
    V neděli zasahovali žamberští hasiči společně s Vodní záchrannou službou ČČK na přehradní nádrži Pastviny, kde se topila žena. Ta na vodu vyplula sice ve člunu, ale dětském, ze kterého během pár vteřin vypadla, uvedl mluvčí pardubických hasičů Jakub Stryka.
  • Rekordní srážky a silný vítr. Tropická bouře Hilary udeřila na Kalifornii

    Rekordní srážky a silný vítr. Tropická bouře Hilary udeřila na Kalifornii

    21. 8. 2023 10:02:00Deník.cz
    Zaplavené silnice, sesuvy bahna, popadané stromy a výpadky proudu za sebou zanechala na jihu Kalifornie tropická bouře Hilary. Do regionu přinesla rekordní srážky a silný vítr, místy spadlo tolik deště jako běžně za několik měsíců. Záplavy hlásí také stát Nevada poté, co bouře o víkendu zasáhla i mexický region Baja California. Množí se zprávy o dopravních komplikacích, úmrtí způsobené velkou vodou zatím hlásí jen mexické úřady.
  • Požár haly výrobce dílů v Žebráku dopadne na výrobu kolínské Toyoty

    Požár haly výrobce dílů v Žebráku dopadne na výrobu kolínské Toyoty

    21. 8. 2023 09:57:00Novinky.cz
    Požár v hale společnosti Novares CZ Zebrak, která vyrábí plastové díly do aut, bude mít vliv na výrobu v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic. Celkový dopad nyní společnost nedokáže odhadnout, uvedl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek. Rozsáhlý požár, který vypukl v Žebráku na Berounsku v pondělí 14. srpna, likvidovali hasiči 50 hodin. Podle policie způsobil škodu 1,8 miliardy korun, příčiny nyní vyšetřovatelé zjišťují.
  • Kalifornii přepadla první tropická bouře po 84 letech, jsou obavy ze záplav

    Kalifornii přepadla první tropická bouře po 84 letech, jsou obavy ze záplav

    21. 8. 2023 09:51:00iDNES.cz
    Do Kalifornie poprvé po 84 letech přišla tropická bouře. Pro Nevadu, Idaho i Oregon platí varování před záplavami a silným větrem, uvádí zpravodajství CNN. Kvůli bouři měla v kalifornském městě Palm Springs v neděli večer výpadek i tísňová telefonní linka 911. Již v neděli dorazila tropická bouře Hilary dorazila na mexickou pevninu.
  • Na konci srpna se v Sokolově představí nejlepší sportovci z řad profesionálních a dobrovolných hasičů

    21. 8. 2023 08:44:00HZSČR
    21. 8. 2023 (Martin Kasal) - Jubilejní padesátý ročník mistrovství republiky v požárním sportu profesionálních hasičů je nachystaný na stadionu Baníku Sokolov
  • Na mexické pobřeží udeřila bouře Hilary

    Na mexické pobřeží udeřila bouře Hilary

    21. 8. 2023 06:35:00Novinky.cz
    Tropická bouře Hilary v pondělí dorazila nad mexickou pevninu ve státě Baja California. Ačkoliv ztratila něco ze své síly hurikánu, stále panují obavy, že do dvoumilionového města Tijuana na mexicko-americké hranici přinese smrtící bleskové záplavy a napáchá škody i na americkém západě, informovala agentura AP.
  • 

Během příprav na příchod bouře Hilary zasáhlo Kalifornii zemětřesení

    Během příprav na příchod bouře Hilary zasáhlo Kalifornii zemětřesení

    21. 8. 2023 05:35:35ČT 24
    Tropická bouře Hilary v noci dorazila do Kalifornie a meteorologové varovali před možnými katastrofálními záplavami poté, co systém zasáhl mexický poloostrov Baja California silnými dešti. Zatímco se Kaliforňané připravovali na déšť a jeho důsledky, okolí Los Angeles zasáhlo zemětřesení.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska