• Nedaleko Moskvy hoří, Rusové oznámili sestřelení 13 dronů

    Nedaleko Moskvy hoří, Rusové oznámili sestřelení 13 dronů

    10. 8. 2023 05:48:05Novinky.cz
    V ruském městě Domodědovo nedaleko Moskvy, kde se nachází velké mezinárodní letiště, propukl požár. S odkazem na ruské úřady o tom informovala agentura RIA Novosti, podle které hoří autoservis vzdálený asi deset kilometrů od letiště. Z ruských zdrojů není jasné, zda požár souvisí s drony, jejichž sestřelení oznámilo ruské ministerstvo obrany.
  • 

Požár na Havaji má šest obětí, hoří druhý největší ostrov Maui

    Požár na Havaji má šest obětí, hoří druhý největší ostrov Maui

    9. 8. 2023 23:22:39ČT 24
    Na druhém největším havajském ostrově Maui se šíří lesní požáry, které si vyžádaly nejméně šest mrtvých a dvě desítky zraněných, informovala ve středu agentura AP s odkazem na starostu města Lahaina Richarda Bissena. Oheň přiměl k evakuaci stovky lidí, z nichž někteří před živlem prchali do oceánu. Plameny poničily část historické Lahainy na západě, hoří ale také v hornatém středu ostrova a na sousedním „Velkém ostrově“ Havaj. Média informují o lidech s popáleninami a „apokalyptických“ scénách.
  • Havaj zasáhly lesní požáry. Vyžádaly si nejméně šest mrtvých

    Havaj zasáhly lesní požáry. Vyžádaly si nejméně šest mrtvých

    9. 8. 2023 22:48:00iDNES.cz
    Lesní požáry na druhém největším havajském ostrově Maui si dosud vyžádaly životy nejméně šesti lidí. Ve středu to podle agentury AP uvedl Richard Bissen, starosta historického města Lahaina na západě ostrova, které plameny částečně poškodily. Oheň se šíří také v hornatém středu ostrova a na sousedním „Velkém ostrově“ Havaj. Evakuovány musely být stovky lidí.
  • Požáry na Havaji: Šest mrtvých, lidé před plameny prchali do oceánu

    Požáry na Havaji: Šest mrtvých, lidé před plameny prchali do oceánu

    9. 8. 2023 22:33:47Novinky.cz
    Na druhém největším havajském ostrově Maui se šíří lesní požáry, které si vyžádaly nejméně šest mrtvých a dvě desítky zraněných, informovala ve středu agentura AP s odkazem na starostu města Lahaina Richarda Bissena. Oheň přiměl k evakuaci stovky lidí, z nichž někteří před živlem prchali do oceánu.
  • České Švýcarsko se znovu zelená

    České Švýcarsko se znovu zelená

    9. 8. 2023 21:27:23Novinky.cz
    Příroda si na plochách v národním parku České Švýcarsko, kde před rokem řádil ničivý lesní požár, s obnovou vegetace poradila sama. Spáleniště je den ode dne zelenější, daří se na něm zejména kapradinám, mechům nebo břízkám.
  • 

Na Rychnovsku se odpoledne objevilo slabé tornádo, potvrdili meteorologové

    Na Rychnovsku se odpoledne objevilo slabé tornádo, potvrdili meteorologové

    9. 8. 2023 19:30:30ČT 24
    Na Rychnovsku se ve středu odpoledne objevilo slabé tornádo, potvrdil Český hydrometeorologický ústav. Vzdušný vír podle hasičů poškodil v okrajové části Rychnova nad Kněžnou několik domů a způsobil menší škody. Zasáhl okrajovou městskou část Lokot, nikoho nezranil, uvedli hasiči na sociální síti X (dříve Twitter). Nezisková organizace Czech Thunderstorm Research Association (CTRA) na Facebooku uveřejnila video od svědků události. Středeční tornádo bylo podle Českého hydrometeorologického ústavu deváté letošní v Česku, čtvrté za poslední čtyři dny.
  • Čtvrté tornádo za čtyři dny. Vzdušný vír na Rychnovsku poničil několik domů

    Čtvrté tornádo za čtyři dny. Vzdušný vír na Rychnovsku poničil několik domů

    9. 8. 2023 19:20:54iDNES.cz
    Vzdušný vír v okrajové části Rychnova nad Kněžnou ve středu odpoledne poškodil několik domů a způsobil menší škody. Zasáhl okrajovou městskou část Lokot, sdělil mluvčí krajských hasičů Radek Mencl. Nikomu se nic nestalo. Meteorologové uvedli, že se jednalo o slabé tornádo.
  • 

Policie na Šumavě pátrá po ztraceném autistovi, pohyboval se v okolí Černého jezera

    Policie na Šumavě pátrá po ztraceném autistovi, pohyboval se v okolí Černého jezera

    9. 8. 2023 19:15:38ČT 24
    Policie na Šumavě pátrá po mladíkovi s poruchou autistického spektra. Osmnáctiletý Adam Šimon Blažek z Nymburska byl naposledy viděn kolem 13:00 v okolí Černého jezera na Železnorudsku. Policie do pátrání nasadila vrtulník, v terénu jezdí policisté na čtyřkolkách. Do pátrání se zapojili také hasiči, řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová.
  • Na Šumavě se ztratil osmnáctiletý autista, který nemluví. Pátrá po něm policie

    Na Šumavě se ztratil osmnáctiletý autista, který nemluví. Pátrá po něm policie

    9. 8. 2023 18:24:23Novinky.cz
    Policisté i hasiči intenzivně pátrají po osmnáctiletém mladíkovi s poruchou autistického spektra, který se ve středu po poledni ztratil poblíž Černého jezera na Šumavě. Podle předběžných informací byl s rodiči na výletě.
  • Tornádo potvrzeno. Obyvatele Lokotu vyděsil vzdušný vír, který poškodil střechy

    Tornádo potvrzeno. Obyvatele Lokotu vyděsil vzdušný vír, který poškodil střechy

    9. 8. 2023 17:42:00Deník.cz
    /FOTO/ Vzdušný vír se ve středu krátce kolem 15. hodiny prohnal vesnicí Lokot, částí Rychnova nad Kněžnou. Podle hasičů poškodil mimo jiné čtyři střechy. Lovci bouřek potvrdili, že šlo o tornádo.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska