• Rána jako z děla. Padající led ze střechy v Olomouci zdemoloval oktávku

    Rána jako z děla. Padající led ze střechy v Olomouci zdemoloval oktávku

    18. 2. 2021 14:02:00Deník.cz
    Tající sněhové převisy ze střech a rampouchy na římsách v těchto dnech ohrožují chodce a zaparkovaná auta. Hasiči kvůli nim napočítali již řadu výjezdů po celém Olomouckém kraji. Připomněli, že povinnost odklidit sníh ze střech leží na majiteli domu. Hasiči zasahují v případech, kdy jde o život.
  • Měření teploty se zvrtlo. K rozbitému teploměru vyjeli hasiči z Pardubic

    Měření teploty se zvrtlo. K rozbitému teploměru vyjeli hasiči z Pardubic

    18. 2. 2021 10:20:00TN.CZ
    Kuriózní zásah mají za sebou hasiči z Pardubic. Do čtvrti Svítkov jeli ve čtvrtek ráno likvidovat uniklou rtuť. Zavolal je muž, který rozbil v koupelně teploměr. Tísňovou linku 150 vytočil o půl osmé ráno majitel domu s tím, že kuličky rtuti se dostaly i pod pračku. Operační důstojník muži poradil, ať v místnosti déle nezůstává. "Tím, že zavolal pomoc, se zachoval zcela správně," uvedl pracovník hasičského dispečinku. Rtuť je velmi jedovatá. Problém je v tom, že se odpařuje už při pokojové
  • Tragická nehoda na Lounsku. Jeden mrtvý, na místo letěl i vrtulník

    Tragická nehoda na Lounsku. Jeden mrtvý, na místo letěl i vrtulník

    18. 2. 2021 08:39:00TN.CZ
    Dvě osobní auta se ve čtvrtek ráno střetla u Panenského Týnce na hlavním tahu z Loun do Prahy. Jeden člověk zemřel. Na místě zasahovaly hasičské jednotky i záchranářský vrtulník. Svědci z auta vytáhli jednoho člověka, další zůstal v nabouraném voze zaklíněný. "Jednotka ze stanice Louny a dobrovolná jednotka z Panenského Týnce zasahují u dopravní nehody dvou osobních aut u Panenského Týnce. Při nehodě jeden člověk zemřel," potvrdili ústečtí hasiči na svém twitterovém účtu.   Řidič, který jel ve
  • Pozor na rampouchy a tání! Smutným varováním je případ z Ostravy

    Pozor na rampouchy a tání! Smutným varováním je případ z Ostravy

    18. 2. 2021 08:23:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Hasiči v Moravskoslezském kraji v těchto dnech pilně sklízejí sníh, led a rampouchy se střech. Jen o posledním víkendu absolvovali několik desítek zásahů na střechách, mnohdy vybaveni výškovou technikou (automobilovými žebříky a plošinami). Obvykle však vyjíždějí pouze v případě, kdy hrozí bezprostřední zranění chodců a zničení majetku pádem namrzlého sněhového převisu či rampouchů.
  • Dělník zasypaný ve výkopu na pražském Smíchově neštěstí nepřežil, tělo hasiči vytáhli po více než šesti hodinách

    Dělník zasypaný ve výkopu na pražském Smíchově neštěstí nepřežil, tělo hasiči vytáhli po více než šesti hodinách

    17. 2. 2021 22:32:00Lidovky.cz
    Dělník zasypaný ve výkopu na stavbě v Praze na Smíchově neštěstí nepřežil. Hasiči jeho tělo vytáhli po více než šesti hodinách vyprošťování. ČTK to řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místě bylo několik jednotek hasičů, Báňská záchranná služba i speciální tým USAR, který pomáhá při vyprošťování lidí z trosek. Podle Kavky šlo o náročný zásah, terén byl pro hasiče nebezpečný. Zemina byla jílovitá a velmi těžká, do výkopu navíc vtékala voda. Případem se bude zabývat policie.
  • Krávy na útěku zaměstnaly policisty i hasiče. Přepravce zvířat čeká trest

    Krávy na útěku zaměstnaly policisty i hasiče. Přepravce zvířat čeká trest

    17. 2. 2021 21:59:00TN.CZ
    Kriminalisté v Hradci Králové dospěli k závěru, že dva přepravci způsobili přestupek proti veterinárnímu zákonu. Dobytek se totiž rozhodli minulou středu překládat uprostřed města na veřejném parkovišti. Jenže pět krav jim při překládaní uteklo a způsobilo na šest hodin pozdvižení ve stotisícovém městě. Hasiči a policisté se změnili v toreadory. Namísto rudých plachet měli v rukách košťata a samopaly. Jenže strategii boje určovalo dlouhých šest hodin pět polodivokých krav. "Když se rozhodnou,
  • Hasiči našli tělo zasypaného dělníka na Praze 5. Pod zemí byl asi 6 hodin

    Hasiči našli tělo zasypaného dělníka na Praze 5. Pod zemí byl asi 6 hodin

    17. 2. 2021 21:45:00iDNES.cz
    Pražští hasiči našli po šesti hodinách tělo zasypaného dělníka, muž neštěstí nepřežil. Náročný zásah v Erbenově ulici hasičům komplikovala nestabilní půda. Tělo vyprostili pomocí speciální lezecké techniky.
  • Pod bruslaři na Orlíku se prolomil led. Při jejich záchraně se probořili i hasiči

    Pod bruslaři na Orlíku se prolomil led. Při jejich záchraně se probořili i hasiči

    17. 2. 2021 19:24:02Novinky.cz
    Tři bruslaři se ve středu odpoledne propadli na Orlické přehradě u obce Kovářov na Písecku. Kvůli jejich záchraně se do ledové vody probořili také dva hasiči. Bruslaři se nakonec na břeh dostali sami, hasiče asi sto metrů od břehu museli vytáhnout pomocí lanového podvěsu záchranáři.
  • Led ucpává koryto řeky, hrozí, že se vylije. Na stráži jsou hasiči i strážníci

    Led ucpává koryto řeky, hrozí, že se vylije. Na stráži jsou hasiči i strážníci

    17. 2. 2021 17:55:00TN.CZ
    Velké komplikace způsobují ledové kry na jihočeské řece Lužnici. Led ucpává koryto a při současném tání sněhu hrozí, že se z něj voda vylije. V Kolodějích nad Lužnicí situaci nepřetržitě monitorují hasiči i strážníci. Řeku ucpaly masivní kusy ledu. Největší komplikace způsobují v Kolodějích nad Lužnicí u Týna nad Vltavou. "Monitorujeme to celých 24 hodin. Doufáme, že to půjde postupně a tím pádem se udělá uprostřed potůček, který to odnese," říká starosta Týna nad Vltavou Ivo
  • Na Orlické přehradě se propadli tři bruslaři i dva zachraňující hasiči

    Na Orlické přehradě se propadli tři bruslaři i dva zachraňující hasiči

    17. 2. 2021 17:40:00iDNES.cz
    Na Orlické přehradě na Písecku se propadli na ledě tři bruslaři. Kvůli jejich záchraně se probořili do vody i dva zasahující hasiči. Dva bruslaři po ošetření skončili v nemocnici.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska