• Hasiči pokračují v rozvozu respirátorů a roušek do krajů

    3. 3. 2021 12:49:00HZSČR
    3. 3. 2021 (RK) - Hasiči ze Skladovacího a opravárenského zařízení HZS ČR dnes rozvážejí přibližně 265.000 respirátorů FFP2 a 167.000 jednorázových roušek ze skladů SSHR, určených pro zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, tzv. „Klokánky“. Převoz zajišťujeme 7 nákladními automobily a podílí se na něm 20 hasičů.
  • Na Znojemsku hořel kamion se slámou, škoda je milion

    Na Znojemsku hořel kamion se slámou, škoda je milion

    3. 3. 2021 09:04:02Novinky.cz
    Deset minut po osmnácté hodině vyrazili v úterý hasiči do Nádražní ulice v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku k ohlášenému požáru vozidla. Hořet začala souprava nákladního auta s přívěsem, respektive náklad slámy.
  • VIDEO: Při požáru domu ve Strakonicích přišlo o střechu nad hlavou pět rodin

    VIDEO: Při požáru domu ve Strakonicích přišlo o střechu nad hlavou pět rodin

    2. 3. 2021 17:07:00Deník.cz
    V úterý odpoledne vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči ze Strakonic k požáru rodinného domu v místní části Habeš. V domě žilo pět rodin. Kolem pětadvaceti až třiceti lidí tak rázem přišlo o bydlení. Situaci na místě sledoval redaktor Deníku.
  • Hasiči zasahovali u nehody na Plzeňsku. Hned vedle nich se převrátilo auto

    Hasiči zasahovali u nehody na Plzeňsku. Hned vedle nich se převrátilo auto

    2. 3. 2021 15:47:04Novinky.cz
    Přímo před zasahujícími hasiči boural v úterý ráno řidič Škody Octavia na Plzeňsku. Při brzdění dostal smyk a převrátil se do příkopu. Nehodu natočila kamera hasičů.
  • VIDEO: Řidič dostal u nehody smyk a převrátil se, hasič sotva stihl uskočit

    VIDEO: Řidič dostal u nehody smyk a převrátil se, hasič sotva stihl uskočit

    2. 3. 2021 14:36:00iDNES.cz
    Jen málo chybělo ke zranění hasiče, který ráno usměrňoval dopravu u nehody na Plzeňsku. Jeden z přijíždějících řidičů v mlze málem nedobrzdil a dostal smyk. S autem se převrátil do příkopu kousek od hasiče. Jeho nehodu zachytila kamera Sboru dobrovolných hasičů Kralovice.
  • 

Vědci nabádají, aby se očkovalo podle věku, nikoliv povolání. Zachrání se tak víc životů

    Vědci nabádají, aby se očkovalo podle věku, nikoliv povolání. Zachrání se tak víc životů

    2. 3. 2021 13:31:28ČT 24
    Výzkumy z řady zemí světa upozorňují, že optimální očkovací strategií při covidu-19 je postupovat striktně podle věku a nevydělovat žádná povolání kromě zdravotníků. Starší lidé jsou totiž ve výraznně vyšším ohrožení života. K přednostní vakcinaci některých profesí jako učitelé, hasiči nebo policisté přistupují mnohé vlády.
  • Dálnici D8 ve směru na Německo blokují nehody, je tam hustá mlha. Zemřel jeden člověk

    Dálnici D8 ve směru na Německo blokují nehody, je tam hustá mlha. Zemřel jeden člověk

    2. 3. 2021 10:36:00Lidovky.cz
    Na D8 na Litoměřicku při nehodě několika kamionů zemřel jeden člověk. Informovali o tom hasiči. Dálnice ve směru na Německo je kvůli hromadné havárii uzavřena. Policie vyzývá k opatrnosti, na místě je hustá mlha. Sjet z dálnice musejí řidiči mířící k hranici u Velemína.
  • Tragédie na D8! Při nehodě čtyř kamionů zemřel jeden člověk

    Tragédie na D8! Při nehodě čtyř kamionů zemřel jeden člověk

    2. 3. 2021 09:44:00TN.CZ
    Tragédií skončila vážná nehoda na dálnici D8, při které se srazily čtyři kamiony. Hasiči se pokoušeli zaklíněného člověka vyprostit ze zdemolované kabiny jednoho z kamionů, zraněný ale zemřel na místě. Už brzy ráno vyjely záchranné složky k vážné nehodě u tunelu Prackovice, kde kamion narazil do ostění. Hasiči, záchranáři a policisté vyrazili v úterý dopoledne k hromadné nehodě čtyř kamionů na dálnici D8. Nehoda se stala u Chotiměřic. Po nehodě zůstal v kabině zaklíněný člověk, kterého se
  • VIDEO: Dobrá zpráva. Policie dopadla největšího vykradače aut v Ostravě

    VIDEO: Dobrá zpráva. Policie dopadla největšího vykradače aut v Ostravě

    2. 3. 2021 08:14:00Deník.cz
    Konečně dobrá zpráva v záplavě těch špatných a ještě horších. Ostravští i přespolní motoristé si mohou oddechnout. Policisté po náročném vyšetřování a pátrání dopadli muže, který má na svědomí okolo devadesáti vloupání do zaparkovaných vozidel. Jde o jeden z největších případů posledních let.
  • Soutěž o Hasičské pohádky 2

    1. 3. 2021 13:48:00HZSČR
    1. 3. 2021 (Martina Talichová) - Je tady měsíc březen, a to znamená, že se pomalu blíží jaro. Krásné jarní dny nás určitě přimějí trávit více času v přírodě. Asi neuškodí, když si pomalu začneme opakovat pravidla, co bychom určitě v přírodě neměli dělat, případně jak se zachovat v situacích, které nás mohou potkat. A víte taky, jak jsou obyvatelé varováni před hrozbou nebo vznikem mimořádné události? Zkuste otestovat své znalosti v naší březnové soutěži a můžete vyhrát knihu Hasičské pohádky 2.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska