• Tragédie v Indii je pouhým začátkem, varují experti. Katastrof bude přibývat

    Tragédie v Indii je pouhým začátkem, varují experti. Katastrof bude přibývat

    12. 2. 2021 05:00:00Deník.cz
    Bleskové záplavy na severu Indie, které způsobilo zřícení části himalájského ledovce do místní přehrady, si vyžádaly více než sto lidských životů. Odborníci navíc varují, že v dohledné budoucnosti může být výrazně hůře. Současná situace v regionu je totiž doslova časovanou bombou a k podobným událostem bude docházet i nadále. 
  • Požár auta ve výrobní hale poničil drahé stroje, škoda je 50 miliónů

    Požár auta ve výrobní hale poničil drahé stroje, škoda je 50 miliónů

    12. 2. 2021 02:07:00TN.CZ
    Ničivé následky má požár, který vypukl ve čtvrtek večer ve výrobní hale na Mladoboleslavsku. Hořelo auto zaparkované těsně u drahých obráběcích strojů. Majitel se při snaze o uhašení zranil a skončil v nemocnici. Hustý dým se z haly o rozměrech 50 krát 20 metrů v obci Bezno začal valit před 19. hodinou. Vzplálo vozidlo stojící uvnitř v těsné blízkosti drahých obráběcích strojů. “Veškeré osoby opustily budovu ještě před příjezdem hasičů. Při snaze o uhašení požáru se nadýchal zplodin hoření
  • Autobus začal za jízdy hořet, hasiči museli chladit nádoby s plynem

    Autobus začal za jízdy hořet, hasiči museli chladit nádoby s plynem

    11. 2. 2021 17:40:00iDNES.cz
    V Železném Brodě začal ve čtvrtek po poledni za jízdy hořet linkový autobus. Řidič i dva cestující opustili vůz ještě předtím, než ho pohltily plameny. Přivolaní hasiči museli chladit nádoby s plynem, aby neexplodovaly.
  • Konec krizového stavu? Znamenal by i konec pomoci vojáků a hasičů v nemocnicích

    Konec krizového stavu? Znamenal by i konec pomoci vojáků a hasičů v nemocnicích

    11. 2. 2021 14:49:00Deník.cz
    S obavami bude sledovat jednání poslanců šéf Asociace krajů ČR a jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Hrozí, že sněmovna neprodlouží nouzový stav, a ten tak 14. února skončí. Po čtvrtečním celodenním jednání jihočeského zastupitelstva tak má v plánu okamžitě svolat také schůzku se zástupci obcí s rozšířenou působností.
  • Soutěž "Dávají za nás ruku do ohně"

    11. 2. 2021 00:14:00HZSČR
    11. 2. 2021 (MF) - MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky vyhlašuje u příležitosti Evropského dne linky 112 další ročník soutěže „Dávají za nás ruku do ohně“.
  • Mráz komplikuje práci hasičům. Na Orlickoústecku oživovali fenku

    Mráz komplikuje práci hasičům. Na Orlickoústecku oživovali fenku

    10. 2. 2021 21:56:00TN.CZ
    S velkými komplikacemi se kvůli mrazům potýkají také hasiči. Často jim selhává technika. Zasahovat museli ve středu ráno při požáru na Orlickoústecku. Zachránili tři lidi. Přitom také provedli neobvyklou akci. Oživili psa, který se nadýchal kouře. Kyslík do tlamy, umělé dýchání, masáž srdce. Takto na sněhu před domem při -10 stupních Celsia hasiči oživili fenku. Kromě několika psů vyvedli hasiči z hořícího domu i tři lidi. "Jsme odvezli mladého muže a ženu středních let po intoxikaci hoření,“
  • VIDEO: Na sídliště v Hradci uteklo pět krav polodivokého plemene, naháněly je desítky lidí

    VIDEO: Na sídliště v Hradci uteklo pět krav polodivokého plemene, naháněly je desítky lidí

    10. 2. 2021 18:19:00Lidovky.cz
    V Hradci Králové odpoledne hasiči s policií a veterinární správou pomáhali s odchytem volně se pohybujícího skotu. Pět zvířat uteklo z přepravního vozidla při překládce na parkovišti u koupaliště Flošna a dostalo se až na sídliště v části Malšovice. Pro místní platila výstraha, krávy mohly být nebezpečné. Později jednu z krav, která se splašila a utekla, policie musela zastřelit.
  • V Hradci utekly krávy při překládce kamionu, přes okruh vběhly na sídliště

    V Hradci utekly krávy při překládce kamionu, přes okruh vběhly na sídliště

    10. 2. 2021 17:51:00iDNES.cz
    Pět krav po poledni uteklo na předměstí Hradce Králové při překládání do kamionu. Pobíhaly po silnicích a mezi domy v Malšovicích. Hasiči varovali, že mohou být nebezpečné. Veterinář čtyři uspal, pátou zastřelila policie.
  • Se zvládáním epidemie covidu už pomáhá desetina všech hasičů v Česku

    10. 2. 2021 17:00:00TÝDEN.cz
    Desetina profesionálních hasičů v Česku je nasazená na pomoc se zvládáním epidemie nemoci covid-19. Více než tisícovka hasičů pomáhá nemocnicím, sociálním službám, ale i třeba krematoriím.
  • Lochkovský tunel v Praze byl 15 hodin uzavřen kvůli požáru kamionu, nikdo se nezranil

    Lochkovský tunel v Praze byl 15 hodin uzavřen kvůli požáru kamionu, nikdo se nezranil

    10. 2. 2021 15:52:00Lidovky.cz
    Lochkovský tunel na Pražském okruhu byl ve středu zhruba 15 hodin uzavřený ve směru k letišti. Po půlnoci tam hořel kamion s potravinami. Uzavření tunelu způsobovalo dopravní komplikace na objízdných trasách, jako je Jižní spojka nebo Vídeňská ulice. Tvořily se tam kolony. Provoz v tunelu byl obnoven kolem 15:00, řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska