• Vznik virtuálního asistenčního centra pomoci HZS ČR

    5. 3. 2021 12:42:00HZSČR
    5. 3. 2021 (MF) - Hasičský záchranný sbor České republiky spustil webové stránky tvhasici.cz, které slouží jako virtuální asistenční centrum pomoci. S ohledem na současné dění je pozornost věnována aktuálně probíhající epidemii nemoci covid-19. Cílem je podpořit občany v aktivním zvládání současné situace, v běžných denních starostech, ale i v nejtěžších chvílích. Obsahem jsou textové a audiovizuální materiály (videa, podcasty atd.), na kterých se podílejí odborníci z oblasti psychologie, ochrany obyvatelstva a medicíny. Najdete zde strukturované informace o tom, jak funguje lidská psychika ve stresu a postupy, jak zvládat různé nepříjemné stavy. Rovněž je srozumitelně vysvětleno, jak se náš organismus chová po napadení virem a jak působí očkování. Postupně jsou přidávána další aktuální témata.
  • Hnízdo ve 160 metrech. Hasiči na komínu elektrárny připravili budky sokolů

    Hnízdo ve 160 metrech. Hasiči na komínu elektrárny připravili budky sokolů

    5. 3. 2021 11:54:00Deník.cz
    Sokoli mají na třísetmetrovém komínu Elektrárny Chvaletice připravené hnízdo. Těžké stelivo nahoru vytahali hasiči, kteří společně s ornitology čekají, zda jeden ze dvou párů, jenž na Pardubicku žijí, v budce zahnízdí.
  • 

Austrálie otevře první útulek pro ptakopysky, vymírají kvůli změnám klimatu

    Austrálie otevře první útulek pro ptakopysky, vymírají kvůli změnám klimatu

    5. 3. 2021 09:30:59ČT 24
    Austrálie má v plánu otevřít první útulek pro ptakopysky, kterým kvůli opakovaným lesním požárům a změnám klimatu hrozí zařazení mezi ohrožená zvířata. Zařízení pro tyto podivuhodné živočichy, kteří jako jeden ze dvou druhů žijících savců kladou vejce, se má otevřít příští rok. Bude se starat o zraněná zvířata a pokusí se také o odchov ptakopysků v zajetí. Napsala o tom agentura Reuters.
  • "Běželi jsme po ledu k díře!" Policisté popsali záchranu dětí v Žamberku

    "Běželi jsme po ledu k díře!" Policisté popsali záchranu dětí v Žamberku

    4. 3. 2021 22:31:00TN.CZ
    Trojice chlapců se ve čtvrtek odpoledne propadla na rybníku v Žamberku pod led. Pomoc přivolaly dvě dívky, které také skončily ve vodě, ale zvládly se z ní samy dostat. Jako první byli na místě hasiči, krátce po nich přispěchali i policisté. Ti teď popsali, jak se bez přemýšlení rozběhli k díře a snažili se děti zachránit. Několik hasičů, pět posádek záchranářů, tři vrtulníky i policisté se podíleli na záchranné operaci dětí, které se ve čtvrtek odpoledne propadly pod led na Zámeckém rybníku v
  • Tři chlapci se propadli v Žamberku pod led, jednoho z nich museli oživovat

    Tři chlapci se propadli v Žamberku pod led, jednoho z nich museli oživovat

    4. 3. 2021 19:28:00iDNES.cz
    Pod třemi chlapci se ve čtvrtek odpoledne v Žamberku na Orlickoústecku prolomil v zámeckém parku na rybníku led. Všichni tři jsou již v nemocnici, jednoho z nich museli oživovat, oznámila krajská mluvčí hasičů Vendula Horáková.
  • Záchrana tonoucích chlapců: Nad ničím jsem nepřemýšlel a pomohl, řekl policista

    Záchrana tonoucích chlapců: Nad ničím jsem nepřemýšlel a pomohl, řekl policista

    4. 3. 2021 19:27:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Když policista s kolegyní ze Žamberka přijeli k Zámeckému rybníku, kde se pod pěti dětmi probořil led, viděli, jak se k díře v ledu už snaží dostat hasiči. Strašná situace. Policista neváhal a utíkal pomoci, při běhu svlékal uniformu. Pak se pod ním led také probořil.
  • 

V Žamberku děti propadly ledem, po zásahu hasičů jsou v nemocnici

    V Žamberku děti propadly ledem, po zásahu hasičů jsou v nemocnici

    4. 3. 2021 19:10:35ČT 24
    Pod několika dětmi se ve čtvrtek v Žamberku na Orlickoústecku prolomil v zámeckém parku na rybníku led. Podařilo se je resuscitovat a vrtulníky transportovat do nemocnic. Uvedli to mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková a mluvčí záchranářů Aleš Malý.
  • Viděli jsme díru v ledu a běželi, popisuje policista záchranu dětí z rybníka

    Viděli jsme díru v ledu a běželi, popisuje policista záchranu dětí z rybníka

    4. 3. 2021 18:57:01Novinky.cz
    Pod pěti dětmi se ve čtvrtek odpoledne probořil led. K neštěstí došlo v Žamberku. „Hned jak jsme přijeli na místo, viděli jsme asi uprostřed rybníka díru do ledu a hasiče. Absolutně jsme nad ničím nepřemýšleli a běželi jsme po ledu k té díře,” popsal jeden ze zasahujících policistů.
  • Na rybníku v Žamberku se děti propadly ledem. Vrtulníky je převezly do nemocnic

    Na rybníku v Žamberku se děti propadly ledem. Vrtulníky je převezly do nemocnic

    4. 3. 2021 18:57:00Lidovky.cz
    Pod několika dětmi se ve čtvrtek v Žamberku na Orlickoústecku prolomil v zámeckém parku na rybníku led. Podařilo se je resuscitovat a vrtulníky transportovat do nemocnic. „Hasiči použili nafukovací člun, vrhli se pod hladinu, pod ledovou krustou byly nalezeny všechny tři děti, v bezvědomí byly předány posádkám záchranné služby," řekla krajská mluvčí hasičů Vendula Horáková.
  • Nebezpečně zrádná. Takto vypadá Slezská Harta v místech, kde došlo k tragédii

    Nebezpečně zrádná. Takto vypadá Slezská Harta v místech, kde došlo k tragédii

    4. 3. 2021 15:25:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Tragédie, která se odehrála tento týden na Slezské Hartě a otřásla nejen hokejovým světem, ale i širokou veřejností, znovu připomněla nutnost brát vážně všechna varování hasičů vydaných při nedávných mrazech. I když v tomto případě šlo o nešťastnou náhodu, led a studená voda v posledních dnech láká tradičně nejen bruslaře, ale i otužilce a další odvážlivce.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska