• Kapela Vivian připomněla v nové skladbě tragický požár v klubu na Filipínách

    Kapela Vivian připomněla v nové skladbě tragický požár v klubu na Filipínách

    17. 3. 2021 08:35:02Novinky.cz
    Před půlnocí 18. března 1996 došlo v klubu Ozone Disco ve městě Quezon City na Filipínách k požáru, při kterém zahynulo 162 lidí. Od té doby klub chátrá, nikdo se nemá k jeho opravě. Místní tvrdí, že se z něho v noci ozývají hlasy a zní hudba. Broumovská rocková kapela Vivian o tom napsala písničku Náš svět, ke které natočila videoklip.
  • Foukne vítr a igelity jsou všude. Lidé si stěžují na nepořádek ze skládky

    Foukne vítr a igelity jsou všude. Lidé si stěžují na nepořádek ze skládky

    17. 3. 2021 06:12:00Deník.cz
    Silné poryvy větru v uplynulých dnech nepřidělaly práci jen hasičům a energetikům. S nepříjemnou nadílkou se v pondělí setkali obyvatelé lokality Budín v Čáslavi na Kutnohorsku. Do nového pracovního týdne se totiž probudili s výhledem na smetiště. Pole za jejich domy bylo plné igelitů z nedaleké skládky.
  • Pomáháme na JIP i v krematoriích. Na deprese nemáme čas, říká šéf hasičů

    Pomáháme na JIP i v krematoriích. Na deprese nemáme čas, říká šéf hasičů

    17. 3. 2021 00:00:00iDNES.cz
    Převážejí ochranné prostředky, pomáhají v nemocnicích i při odběrech. Kromě toho musí zabezpečit i běžnou práci. „Když nám je řečeno, že někde máme být do hodiny, tak tam prostě jsme,“ říká generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Drahoslav Ryba v rozhovoru pro iDNES.cz. V něm také vysvětluje, proč jsou vlastně hasiči „holkami pro všechno“.
  • Na dálnici D1 bouraly dvě desítky aut. V místě padal déšť se sněhem

    Na dálnici D1 bouraly dvě desítky aut. V místě padal déšť se sněhem

    16. 3. 2021 15:50:02Novinky.cz
    Série několika dopravních nehod uzavřela v úterý před půl druhou odpoledne dálnici D1 v úseku mezi Lipníkem nad Bečvou a Hranicemi. Několik lidí je zraněných. Na místě zasahují policisté i hasiči. Příčinou nehod byla náhlá změna počasí.
  • 

Uvolněné místo prezidenta, eukalyptové požáry a detenční střediska. Nominace World Press Photo 2021 v kategorii Aktuality

    Uvolněné místo prezidenta, eukalyptové požáry a detenční střediska. Nominace World Press Photo 2021 v kategorii Aktuality

    16. 3. 2021 14:42:49ČT 24
    Výbuch v Bejrútu, rasové nepokoje v USA a boj o prezidentské křeslo v Peru, také na tato témata se zaměřila porota letošního ročníku World Press Photo. Galerie prezentuje snímky a série, které dosáhly na nominaci v kategorii Aktuality. Další soutěžící představí web ČT24 v následujících dnech. O vítězi bude jasno 15. dubna.
  • Řidiče při jízdě zradilo srdce, autem naboural do zábradlí na mostku

    Řidiče při jízdě zradilo srdce, autem naboural do zábradlí na mostku

    16. 3. 2021 10:36:00iDNES.cz
    Policisté, hasiči i záchranáři vyrazili ráno k osobnímu autu, které v Malšovicích na Děčínsku nabouralo do zábradlí na mostku nad potokem. Řidič byl uvnitř vozu nalezen mrtvý. Příčinou jeho smrti jsou podle všeho srdeční potíže.
  • Hamáček je pro očkování policistů a hasičů. ČSSD prosazuje vyšší ošetřovné

    Hamáček je pro očkování policistů a hasičů. ČSSD prosazuje vyšší ošetřovné

    15. 3. 2021 16:29:00iDNES.cz
    Pokles počtu nakažených s covid-19 není tak rychlý, jak jsme si přáli, řekl na tiskové konferenci ČSSD předseda strany a ministr vnitra Jan Hamáček. „Už teď je evidentní, že bude třeba v těch opatřeních pokračovat,“ uvedl. „Zastával jsem vždy tvrdší řešení, jsou efektivnější,“ řekl Hamáček.
  • Na rušnou silnici v Písku vypadlo prase. Zvíře nikomu nechybí

    Na rušnou silnici v Písku vypadlo prase. Zvíře nikomu nechybí

    15. 3. 2021 10:04:00Deník.cz
    Kuriózní pohled se naskytl lidem, kteří se v pátek kolem poledne pohybovali v oblasti nákupní zóny v Písku. Strážníci, hasiči i policisté tam totiž odchytávali prase, které zřejmě vypadlo při přepravě z vozidla přímo na vedlejší čtyřproudovou silnici.
  • Mladík si vypůjčil terénní auto. Vůz museli z vody vytáhnout hasiči

    Mladík si vypůjčil terénní auto. Vůz museli z vody vytáhnout hasiči

    14. 3. 2021 22:48:00TN.CZ
    Ve čtyřmetrové hloubce na dně písníku u Čeperky na Pardubicku skončilo večer terénní auto, které řídil opilý mladík. Půjčil si ho prý od kamaráda. Teď bude muset zřejmě zaplatit zásah hasičů, kteří auto z vody složitě dostávali. První, co hasiči v šest večer viděli, byl promočený řidič bez auta. O nějakou dobu dříve se totiž kolem písníku proháněl v teréňáku s takovou vervou, až narazil do kupy hlíny a ta ho katapultovala do vody. "Nadýchal 1,7 promile," sdělila mluvčí policie Eva Maturová. A
  • Rozzuření Argentinci zasypali minibus s prezidentem kamením

    Rozzuření Argentinci zasypali minibus s prezidentem kamením

    14. 3. 2021 15:48:03Novinky.cz
    Na minibus argentinského prezidenta Alberta Fernándeze při návštěvě požáry zpustošené Patagonie v sobotu zaútočily kamením desítky demonstrantů. Podle listu Clarín se lidem nelíbily rozsáhlé těžební projekty, které vláda plánuje v této oblasti bohaté na zlato, stříbro a uran.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska