• Soutěž o Hasičské pohádky 2

    1. 3. 2021 13:48:00HZSČR
    1. 3. 2021 (Martina Talichová) - Je tady měsíc březen, a to znamená, že se pomalu blíží jaro. Krásné jarní dny nás určitě přimějí trávit více času v přírodě. Asi neuškodí, když si pomalu začneme opakovat pravidla, co bychom určitě v přírodě neměli dělat, případně jak se zachovat v situacích, které nás mohou potkat. A víte taky, jak jsou obyvatelé varováni před hrozbou nebo vznikem mimořádné události? Zkuste otestovat své znalosti v naší březnové soutěži a můžete vyhrát knihu Hasičské pohádky 2.
  • Dorazil první milion antigenních testů do škol

    Dorazil první milion antigenních testů do škol

    1. 3. 2021 10:18:04Novinky.cz
    Na Letiště Václava Havla v Praze dosedlo v sobotu letadlo s více než milionem čínských antigenních testů, které stát objednal pro samotestování žáků ve školách. Materiál však odvezli hasiči do skladu ve Svojšicích, jelikož vláda kvůli zhoršující se epidemické situaci nakonec návrat dětí do škol odložila.
  • Požár serverovny v Záběhlicích způsobil škodu pět milionů korun

    Požár serverovny v Záběhlicích způsobil škodu pět milionů korun

    28. 2. 2021 10:19:00iDNES.cz
    V sobotu večer vyjely tři jednotky hasičů do pražských Záběhlic. Hořela serverovna v jedné z místností v administrativní budově. Před příjezdem hasičů hořící objekt opustili čtyři lidé, nikdo se nezranil. Škoda je přibližně 5 milionů korun a příčinou se bude zabývat vyšetřovatel.
  • Rusové se pokusili uhasit hořící auto sněhem

    Rusové se pokusili uhasit hořící auto sněhem

    28. 2. 2021 10:08:02Novinky.cz
    Nevšedním způsobem se pokusili hasit hořící mitsubishi lidé v ruském městě Osinniky v Kemerovské oblasti v Rusku - nakladač na vůz shodil hromadu sněhu. Na místo nakonec stejně museli vyjet hasiči.
  • Požár serverovny v pražských Strašnicích napáchal škody za miliony korun

    Požár serverovny v pražských Strašnicích napáchal škody za miliony korun

    28. 2. 2021 00:16:00TN.CZ
    Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů zasahovalo v sobotu večer v pražských Strašnicích u požáru kanceláře v administrativní budově. Škodu, kterou oheň napáchal hasiči předběžně vyčíslili na několik milionů korun. Požár vypukl v jedné z kanceláří administrativní budovy v Žirovnické ulici po osmé hodině večer. Přestože první auto hasičů bylo na místě do pěti minut od nahlášení události, stihl požár pohltit celou místnost. Hasiči průzkumem zjistili, že se jednalo o místnost s
  • Na Berounsku havaroval ultralight! Dva lidé skončili v nemocnici

    Na Berounsku havaroval ultralight! Dva lidé skončili v nemocnici

    27. 2. 2021 22:05:00TN.CZ
    Ultralight havaroval v sobotu odpoledne u Hostimi na Berounsku. Stroj skončil převrácený na poli asi 70 metrů od silnice. Dva lidi převezli záchranáři do nemocnice. Událost se stala před 17. hodinou u Hostimi, která je částí města Beroun. "Volající uvedl, že jde o nehodu malého dvoumístného letadla,“ informovala mluvčí hasičů Tereza Fliegerová. V době, kdy na místo dorazili hasiči i záchranáři, už byli oba pasažéři malého letadla venku. Nikomu se naštěstí nic nestalo, přesto však skončili v
  • Předběžná škoda požáru v Chrastavě je sto milionů, policie hledá viníka

    Předběžná škoda požáru v Chrastavě je sto milionů, policie hledá viníka

    27. 2. 2021 20:38:00TN.CZ
    Policie začala s vyšetřováním příčin pátečního obrovského požáru v Chrastavě na Liberecku, který zachvátil výrobní halu světového výrobce autodílů. Už teď je ale jasné, že hledání viníka potrvá řadu měsíců. Předběžná škoda je 100 milionů korun.
  • 

Hasiči ukončili zásah po požáru průmyslového objektu v Chrastavě. Škoda je za sto milionů

    Hasiči ukončili zásah po požáru průmyslového objektu v Chrastavě. Škoda je za sto milionů

    27. 2. 2021 18:00:44ČT 24
    Hasiči v sobotu odpoledne po zhruba 27 hodinách ukončili v Chrastavě u Liberce zásah po požáru průmyslového objektu, který způsobil škodu zhruba za 100 milionů korun. Pod kontrolou měli hasiči požár už od pátečního odpoledne, náročné ale byly dohašovací práce. Oheň zasáhl několik tisíc metrů čtverečních plochy.
  • Hasiči v Chrastavě ukončili zásah po požáru průmyslového objektu, škoda je zhruba 100 milionů korun

    Hasiči v Chrastavě ukončili zásah po požáru průmyslového objektu, škoda je zhruba 100 milionů korun

    27. 2. 2021 17:51:00Lidovky.cz
    Hasiči odpoledne po zhruba 27 hodinách ukončili v Chrastavě u Liberce zásah po požáru průmyslového objektu, který způsobil škodu zhruba za 100 milionů korun. Pod kontrolou měli hasiči požár už od pátečního odpoledne, náročné ale byly dohašovací práce. Oheň zasáhl několik tisíc metrů čtverečních plochy. O ukončení zásahu informovala zastupující mluvčí hasičů v Libereckém kraji Eva Klímová
  • Ve Studénce shořel traktorbagr

    Ve Studénce shořel traktorbagr

    27. 2. 2021 11:37:02Novinky.cz
    Škodu za minimálně 600 tisíc korun způsobily v sobotu ráno plameny na traktorbagru ve Studénce na Novojičínsku. Oheň zlikvidovali hasiči za dvacet minut.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska