• U obce Světec na Teplicku se srazily dva nákladní vlaky, jeden mrtvý

    U obce Světec na Teplicku se srazily dva nákladní vlaky, jeden mrtvý

    4. 4. 2021 14:57:23Novinky.cz
    U obce Světec na Teplicku se v neděli srazily dva nákladní vlaky. Při nehodě zahynul jeden člověk, potvrdil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Lokomotiva jednoho z vlaků začala hořet. Na místě zasahovalo devět hasičských jednotek a vrtulník letecké záchranky.
  • Požár panelového domu v Krnově policie šetří jako obecné ohrožení

    Požár panelového domu v Krnově policie šetří jako obecné ohrožení

    4. 4. 2021 11:51:02Novinky.cz
    Zřejmě velká lidská nedbalost způsobila požár, který v sobotu v podvečer vypukl v pátém patře panelového domu v Krnově. Dva lidé skončili v péči lékařů, další tři desítky obyvatel domu musely být evakuovány.
  • Neopatrný úklid mohl vyjít na miliony. Rodinný dům hasiči zachránili

    Neopatrný úklid mohl vyjít na miliony. Rodinný dům hasiči zachránili

    4. 4. 2021 06:45:00TN.CZ
    Jen díky nasazení hasičů nepřišel majitel o celý dům, plameny během chvíle pohltily stodolu, garáž i zemědělskou techniku. Hořet začalo kvůli nevychladlému popelu, který skončil v plastové popelnici. Hořet začalo v rodinném domě v Blansku, malé vesnici u Hrochova Týnce na Chrudimsku, krotit plameny vyrazilo celkem šest jednotek. "Požár byl nahlášen na operační středisko hasičů v 14.37 hodin. Po příjezdu hasičů na místo byla střecha garáže již celá prohořelá. Jednotky musely zasahovat rychle,
  • Řidič zničil v Plzni auto o strom, mrtvé tělo museli vyprostit hasiči

    Řidič zničil v Plzni auto o strom, mrtvé tělo museli vyprostit hasiči

    4. 4. 2021 00:14:00TN.CZ
    Čtyřicetiletý řidič osobního auta narazil v sobotu večer v Plzni do stromu. Ze sešrotovaného auta ho museli vyprostit hasiči, oživit se ho nepodařilo. Tragická nehoda se stala před 21. hodinou v Borské ulici na Jižním předměstí. Šofér zřejmě v nemalé rychlosti nevybral pravotočivou zatáčku ve směru z centra a narazil do vzrostlého stromu. Z vraku ho museli vyprostit hasiči, snaha záchranářů přivést ho zpět k životu byla marná.  O tři roky starší spolujezdec skončil s těžkým zraněním ve Fakultní
  • Požár vyhnal z bytů desítky lidí! Další zachránili, dva skončili v nemocnici

    Požár vyhnal z bytů desítky lidí! Další zachránili, dva skončili v nemocnici

    3. 4. 2021 21:43:00TN.CZ
    Hasiči v sobotu večer zasahovali u požáru bytu v krnovské části Pod Cvilínem. Plameny zasáhly byt v pátém patře bytového domu. Budovu ještě před příjezdem požárních jednotek opustilo čtyřiadvacet lidí, sedmi dalším museli hasiči pomoct. Dva lidé skončili v nemocnici. Na místo požáru vyjely čtyři jednotky hasičů. "Událost byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut po půl sedmé večer. Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče ze stanice v Krnově, podnikovou jednotku Krnovských
  • Řízené požáry v lesích mohou pomoci vzácným pavoukům, ukázal výzkum

    Řízené požáry v lesích mohou pomoci vzácným pavoukům, ukázal výzkum

    3. 4. 2021 21:10:00iDNES.cz
    Vědci z Mendelovy univerzity v Brně zjistili, že řízené vypalování porostů může významně podpořit výskyt vzácných pavouků. Vypalováním se vytváří stepní místa s rozvolněnou vegetací a obnaženým substrátem, což vyhovuje třeba kriticky ohroženému slíďákovi suchopárovému.
  • Kdyby to tu popírači covidu viděli, změní názor, říká hasič v jilemnické nemocnici

    Kdyby to tu popírači covidu viděli, změní názor, říká hasič v jilemnické nemocnici

    3. 4. 2021 18:56:02Novinky.cz
    Studenti zdravotnických oborů, armáda i hasiči - všichni pomáhají nemocnicím doplnit nedostatek personálu. Hasičů se v celé ČR do pomoci zdravotnictví zapojily již stovky. Starají se o pacienty, pracují na odběrových místech nebo vypomáhají s očkováním.
  • Jeden nebo dva kluci ve vodě! Kamera natočila dramatickou záchranu tonoucích mladíků

    Jeden nebo dva kluci ve vodě! Kamera natočila dramatickou záchranu tonoucích mladíků

    3. 4. 2021 16:05:04Novinky.cz
    Záznam z kamery velitele hasičů, kteří byli v pátek přivoláni k případu tonoucích mladíků ve splavu ve Frýdlantě nad Ostravicí, ukazuje dramatické okamžiky při jejich záchraně. Ta však nakonec nebyla úspěšná a všichni tři přišli o život.
  • Pátrání po tonoucím ve Frýdlantu nad Ostravicí pokračuje. Dva mladí muži ve splavu zemřeli

    Pátrání po tonoucím ve Frýdlantu nad Ostravicí pokračuje. Dva mladí muži ve splavu zemřeli

    3. 4. 2021 09:08:00TN.CZ
    Tragédie na splavu řeky ve Frýdlantu nad Ostravicí má smutné pokračovaní. I druhý muž, kterého se policii podařilo z vody dostat, svým zraněním podlehl. Po třetím se stále pátrá, vyšetřovatelé se na místo vrátí i v sobotu. K tonutí osob v jezu u autokempu ve Frýdlantu nad Ostravicí vyrazilo v pátek odpoledne celkem osm hasičských jednotek. Část hasičů vyrazila přímo k jezu, další část pak hledala po proudu. Jednoho z tonoucích se podařilo vytáhnout na nedaleký ostrůvek jeho kamarádům, kteří
  • Tragédie ve Frýdlantu nad Ostravicí: Pátrání po třetím tonoucím pokračuje

    Tragédie ve Frýdlantu nad Ostravicí: Pátrání po třetím tonoucím pokračuje

    3. 4. 2021 08:26:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Osm hasičských jednotek se zapojilo do záchranné pátrací akce na řece Ostravici, poté co se v ní v pátek 2. dubna v jezu u autokempu ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku topili tři mladí muži.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska