• Mohutné plameny zachvátily dům v Duchcově, mezi zraněnými jsou děti

    Mohutné plameny zachvátily dům v Duchcově, mezi zraněnými jsou děti

    6. 3. 2021 00:13:00TN.CZ
    Velký požár domu v Duchcově na Teplicku si v pátek v noci vyžádal osm zraněných. Jsou mezi nimi i děti. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. Hořet začalo kolem půl desáté v Teplické ulici v patrovém domě, v jehož přízemí je obchodní centrum Asia. Do boje s plameny se i s pomocí vysokozdvižné techniky pustilo deset jednotek hasičů. Kvůli velkému nasazení musel být vyhlášen druhý stupeň poplachu. “Osm lidí se nadýchalo kouře, vzala je do péče Zdravotnická záchranná služba,“ uvedl na webu HZS
  • Námořník zachránil čtyři koťata z hořící lodě

    Námořník zachránil čtyři koťata z hořící lodě

    5. 3. 2021 17:28:02Novinky.cz
    Člen thajského námořnictva, třiadvacetiletý Thatsaphon Saii, byl jedním z těch, kteří v úterý zasahovali u požáru lodi u pobřežních vod nedaleko thajského města Satun. Zatímco posádka se zvládla dostat do bezpečí včas, čtyři koťata byla zanechána na palubě hořící lodi. Námořník se vrhl do vln a koťata dokázal zachránit.
  • Proboření ledu v Žamberku dopadlo tragicky. Jeden z chlapců zemřel

    Proboření ledu v Žamberku dopadlo tragicky. Jeden z chlapců zemřel

    5. 3. 2021 12:49:00TN.CZ
    Tragické následky má čtvrteční událost, kdy se pod pěti dětmi na rybníce v Žamberku propadl led. Tři chlapci zůstali v ledové vodě, odkud je vytáhli hasiči a policisté. Jeden z hochů nakonec v nemocnici zemřel. Úmrtí jednoho z chlapců, pod kterými se ve čtvrtek probořil na žamberském rybníce led, redakci TN.cz potvrdila policejní mluvčí Markéta Janovská. "Více informací ale vzhledem k věku uvádět nebudeme," dodala. Odmítla se vyjádřit i ke zdravotnímu stavu ostatních dětí, které byly také na
  • Vznik virtuálního asistenčního centra pomoci HZS ČR

    5. 3. 2021 12:42:00HZSČR
    5. 3. 2021 (MF) - Hasičský záchranný sbor České republiky spustil webové stránky tvhasici.cz, které slouží jako virtuální asistenční centrum pomoci. S ohledem na současné dění je pozornost věnována aktuálně probíhající epidemii nemoci covid-19. Cílem je podpořit občany v aktivním zvládání současné situace, v běžných denních starostech, ale i v nejtěžších chvílích. Obsahem jsou textové a audiovizuální materiály (videa, podcasty atd.), na kterých se podílejí odborníci z oblasti psychologie, ochrany obyvatelstva a medicíny. Najdete zde strukturované informace o tom, jak funguje lidská psychika ve stresu a postupy, jak zvládat různé nepříjemné stavy. Rovněž je srozumitelně vysvětleno, jak se náš organismus chová po napadení virem a jak působí očkování. Postupně jsou přidávána další aktuální témata.
  • Hnízdo ve 160 metrech. Hasiči na komínu elektrárny připravili budky sokolů

    Hnízdo ve 160 metrech. Hasiči na komínu elektrárny připravili budky sokolů

    5. 3. 2021 11:54:00Deník.cz
    Sokoli mají na třísetmetrovém komínu Elektrárny Chvaletice připravené hnízdo. Těžké stelivo nahoru vytahali hasiči, kteří společně s ornitology čekají, zda jeden ze dvou párů, jenž na Pardubicku žijí, v budce zahnízdí.
  • 

Austrálie otevře první útulek pro ptakopysky, vymírají kvůli změnám klimatu

    Austrálie otevře první útulek pro ptakopysky, vymírají kvůli změnám klimatu

    5. 3. 2021 09:30:59ČT 24
    Austrálie má v plánu otevřít první útulek pro ptakopysky, kterým kvůli opakovaným lesním požárům a změnám klimatu hrozí zařazení mezi ohrožená zvířata. Zařízení pro tyto podivuhodné živočichy, kteří jako jeden ze dvou druhů žijících savců kladou vejce, se má otevřít příští rok. Bude se starat o zraněná zvířata a pokusí se také o odchov ptakopysků v zajetí. Napsala o tom agentura Reuters.
  • "Běželi jsme po ledu k díře!" Policisté popsali záchranu dětí v Žamberku

    "Běželi jsme po ledu k díře!" Policisté popsali záchranu dětí v Žamberku

    4. 3. 2021 22:31:00TN.CZ
    Trojice chlapců se ve čtvrtek odpoledne propadla na rybníku v Žamberku pod led. Pomoc přivolaly dvě dívky, které také skončily ve vodě, ale zvládly se z ní samy dostat. Jako první byli na místě hasiči, krátce po nich přispěchali i policisté. Ti teď popsali, jak se bez přemýšlení rozběhli k díře a snažili se děti zachránit. Několik hasičů, pět posádek záchranářů, tři vrtulníky i policisté se podíleli na záchranné operaci dětí, které se ve čtvrtek odpoledne propadly pod led na Zámeckém rybníku v
  • Tři chlapci se propadli v Žamberku pod led, jednoho z nich museli oživovat

    Tři chlapci se propadli v Žamberku pod led, jednoho z nich museli oživovat

    4. 3. 2021 19:28:00iDNES.cz
    Pod třemi chlapci se ve čtvrtek odpoledne v Žamberku na Orlickoústecku prolomil v zámeckém parku na rybníku led. Všichni tři jsou již v nemocnici, jednoho z nich museli oživovat, oznámila krajská mluvčí hasičů Vendula Horáková.
  • Záchrana tonoucích chlapců: Nad ničím jsem nepřemýšlel a pomohl, řekl policista

    Záchrana tonoucích chlapců: Nad ničím jsem nepřemýšlel a pomohl, řekl policista

    4. 3. 2021 19:27:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Když policista s kolegyní ze Žamberka přijeli k Zámeckému rybníku, kde se pod pěti dětmi probořil led, viděli, jak se k díře v ledu už snaží dostat hasiči. Strašná situace. Policista neváhal a utíkal pomoci, při běhu svlékal uniformu. Pak se pod ním led také probořil.
  • 

V Žamberku děti propadly ledem, po zásahu hasičů jsou v nemocnici

    V Žamberku děti propadly ledem, po zásahu hasičů jsou v nemocnici

    4. 3. 2021 19:10:35ČT 24
    Pod několika dětmi se ve čtvrtek v Žamberku na Orlickoústecku prolomil v zámeckém parku na rybníku led. Podařilo se je resuscitovat a vrtulníky transportovat do nemocnic. Uvedli to mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková a mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska