• Sklady nemohly vybuchnout samy od sebe

    Sklady nemohly vybuchnout samy od sebe

    19. 4. 2021 05:46:01Novinky.cz
    Výbuchy muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku patří mezi nejhorší události podobného charakteru, které se kdy v Česku staly. První z výbuchů a následný požár zničil 16. října 2014 sklad, ve kterém bylo 58 tun munice. Poté následovalo 355 neřízených výbuchů.
  • Dvě oběti, stovky evakuovaných. Ve Vrběticích si mysleli, že začala válka

    Dvě oběti, stovky evakuovaných. Ve Vrběticích si mysleli, že začala válka

    18. 4. 2021 22:57:00TN.CZ
    K prvnímu výbuchu v muničním skladu ve Vrběticích došlo v říjnu 2014, zemřeli při něm dva zaměstnanci ostravské firmy, která měla sklad pronajatý. Druhý explodoval v prosinci téhož roku. Lidé z okolí museli být několikrát evakuováni. Následky likvidovali hasiči a pyrotechnici téměř 6 let. První ze série výbuchů otřásla Vrběticemi 16. října 2014. „To bylo slyšet v Brumově, v Kloboukách, kolegyně říkaly, že to bylo něco hrozného!“ popsala obyvatelka obce. „Obrovská detonace a tlaková vlna mi
  • Při hašení požáru garáže našli ostravští hasiči ostré granáty a miny

    Při hašení požáru garáže našli ostravští hasiči ostré granáty a miny

    18. 4. 2021 10:30:01Novinky.cz
    Nepříjemné překvapení čekalo v sobotu odpoledne na hasiče, kteří zasahovali při požáru garáže u rodinného domu v Ostravě-Hrabové. Po uhašení ohně totiž v garáži našli granáty a miny. Okamžitě na místo povolali policii, která pak uzavřela silnice v okolí budovy a evakuovala obyvatele sousedních rodinných domků.
  • Následky explozí ve Vrběticích hasiči likvidovali 6 let. Připomeňte si událost

    Následky explozí ve Vrběticích hasiči likvidovali 6 let. Připomeňte si událost

    17. 4. 2021 21:00:00TN.CZ
    Osmnáct pracovníků ruské ambasády v Praze musí opustit Česko ve spojitosti s výbuchy muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, které se odehrály v roce 2014. Tehdy o život přišli dva lidé a stovky obyvatel přilehlých obcí musely být evakuovány. Následky hasiči likvidovaly téměř šest let. České tajné služby zjistily, že ruští agenti se podíleli na ničivých explozích ve Vrběticích. Na mimořádné tiskové konferenci to v sobotu oznámili premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD),
  • Co se stalo ve Vrběticích? Více výbuchů a dva zmařené životy, do ‚úklidu‘ se zapojily až desítky tisíc lidí

    Co se stalo ve Vrběticích? Více výbuchů a dva zmařené životy, do ‚úklidu‘ se zapojily až desítky tisíc lidí

    17. 4. 2021 20:53:00Lidovky.cz
    Muniční sklad ve Vrběticích na Zlínsku vybuchl v roce 2014, dva lidé na místě zemřeli. Záchranné práce trvaly téměř šest let, skončily loni na podzim. Policisté s hasiči při nich zajišťovali pyrotechnický sběr munice a jejích částí. V sobotu premiér Andrej Babiš s vicepremiérem Janem Hamáčkem oznámili, že existuje podezření, že za výbuchem stojí ruské tajné služby GRU. Co se v roce 2014 ve vrbětickém areálu přesně stalo?
  • Hasiči vyprošťovali řidiče, který skončil v příkopu

    Hasiči vyprošťovali řidiče, který skončil v příkopu

    17. 4. 2021 10:45:01Novinky.cz
    Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pátek večer v ostravské Nové Bělé u nehody osobního vozu Mazda, ve kterém jeli tři lidé. Automobil skončil v příkopu a zastavil se o betonový mostek. Z auta museli hasiči vyprostit zraněného řidiče. S vytažením vozu z příkopu pomohl vyprošťovací speciál.
  • Hasičské auto se skládá z 2500 dílů! Nejvíce vytuněné má Zeman na Hradě

    Hasičské auto se skládá z 2500 dílů! Nejvíce vytuněné má Zeman na Hradě

    17. 4. 2021 05:45:00TN.CZ
    Sestavování hasičského auta je tak trochu jako skládaní dílků z oblíbené stavebnice. Na rozdíl od malých stavitelů ho ale konstruktéři dávají dohromady třeba rok. Jeho výslednou podobu určuje několik faktorů. Například pro hasičský vůz pro Pražský hrad je stěžejní výška. Existuje nespočet kombinací, jak může hasičské auto vypadat. Zadavatel si vybírá ze tří typů kabin a šesti velikostí podvozku. Největší rozdíly jsou ale v interiéru, který si záchranné jednotky navrhují podle své fantazie, typu
  • Pes a kočka uvízli v kanále, zachránili je hasiči s bagrem

    Pes a kočka uvízli v kanále, zachránili je hasiči s bagrem

    16. 4. 2021 16:45:02Novinky.cz
    Skutečně kuriózní případ zaměstnal ve čtvrtek hodonínské hasiče. Odměnou za čtyři a půl hodiny trvající záchrannou akci jim byl dobrý pocit z vysvobození psa a kočky z podzemní pasti.
  • Babiš s Havlíčkem přijeli do Ostravy, řeší stávkovou pohotovost

    Babiš s Havlíčkem přijeli do Ostravy, řeší stávkovou pohotovost

    16. 4. 2021 13:26:00TN.CZ
    Premiér Babiš společně s ministrem průmyslu, obchodu a dopravy Havlíčkem v pátek přijeli do ostravského hutního podniku Liberty Ostrava. Tamní odboráři totiž vyhlásili stávkovou pohotovost. Skupina, pod kterou Liberty Ostrava spadá, vyhlásila před pár týdny insolvenci. Andrej Babiš s ministrem Karlem Havlíčkem přijeli hasit problémy do Ostravy v pátek už v osm ráno, a to s půlhodinovým předstihem. Jednání se v budově společnosti Liberty i tak notně protáhlo. Ve hře jsou totiž emisní povolenky,
  • U požáru skladu zasahovaly čtyři jednotky hasičů, škoda je přes milion

    U požáru skladu zasahovaly čtyři jednotky hasičů, škoda je přes milion

    16. 4. 2021 08:54:00TN.CZ
    U požáru skladu protiskluzových rohoží a dalšího materiálu v Ostravě zasahovaly ve čtvrtek odpoledne čtyři jednotky hasičů. Požár se obešel bez zranění a příčina jeho vzniku se stále vyšetřuje. Škoda je ale předběžně odhadována na nejméně jeden milion korun.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska