• V centru Prahy hořel byt v činžáku, hasiči zachránili čtyři lidi a psa

    V centru Prahy hořel byt v činžáku, hasiči zachránili čtyři lidi a psa

    21. 4. 2021 18:39:02Novinky.cz
    Čtyři obyvatele domu a jednoho psa zachraňovali hasiči při požáru bytu v činžovním domě na frekventované ulici v blízkosti pražského Anděla. O obyvatele se postarala záchranka, jedna žena se nadýchala zplodin hoření. Plameny se hasičům podařilo dostat rychle pod kontrolu, zásah ale zkomplikoval dopravu.
  • Při požáru bytu na Smíchově se žena nadýchala kouře, zásah omezil dopravu

    Při požáru bytu na Smíchově se žena nadýchala kouře, zásah omezil dopravu

    21. 4. 2021 17:30:00iDNES.cz
    K požáru bytu v Lidické ulici v Praze na Smíchově vyjížděli odpoledne hasiči. Záchranáři do nemocnice odvezli jednu ženu, která se nadýchala kouře. Kvůli zásahu hasičů byla v ulici asi na dvě hodiny zastavena automobilová i tramvajová doprava.
  • FN u sv. Anny v Brně poděkovala hasičům za pomoc na covidových odděleních

    21. 4. 2021 10:03:00HZSČR
    21. 4. 2021 (MF) - Dnes nám udělalo velkou radost poděkování kolegům z Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, které obdržel generální ředitel HZS ČR, generálporučík Ing. Drahoslav Ryba, od náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, Mgr. Jany Zvěřinové.
  • Kvůli pohřešovanému Tomášovi (15) snižují hladinu řeky. Rodina prosí o pomoc

    Kvůli pohřešovanému Tomášovi (15) snižují hladinu řeky. Rodina prosí o pomoc

    21. 4. 2021 09:22:00TN.CZ
    K pátrání po pohřešovaném patnáctiletém chlapci z Brna se opět připojují i brněnští hasiči, kteří ve středu ráno sníží hladinu Svratky, aby dobrovolníci mohli ještě jednou prohledat oblast řeky. Rodina chlapce stále prosí veřejnost o pomoc na sociálních sítích. Tomáš zmizel beze stopy minulý týden ve středu. Co se ale stalo, zatím není jasné. Řeku v minulých dnech už prohledávala policie se speciální technikou, avšak bez úspěchu. Brněnští hasiči ve středu ráno sníží hladinu Svratky, aby rodina
  • 

Přibylo 3787 nakažených, Arenberger předpokládá otevření obchodů nejpozději 3. května

    Přibylo 3787 nakažených, Arenberger předpokládá otevření obchodů nejpozději 3. května

    21. 4. 2021 06:06:18ČT 24
    Testy v úterý potvrdily 3787 nových případů covidu, to je o čtvrtinu méně než před týdnem. Oproti minulému týdnu ale klesá počet naočkovaných. Zatímco v tom minulém se počet podaných vakcín držel nad šedesáti tisíci, v pondělí ani v úterý tuto hranici nepřekonal. Hasiči rozvezou další antigenní testy pro školy. Na žádost ministra školství Roberta Plagy (za ANO) do krajů zamíří 3,5 milionu testovacích sad ze skladů Správy státních hmotných rezerv. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) slíbil, že vláda otevře obchody nejpozději 3. května, řekl to televizi CNN Prima News.
  • Kapské Město sčítá škody po ničivém požáru, zdevastoval i univerzitu

    Kapské Město sčítá škody po ničivém požáru, zdevastoval i univerzitu

    20. 4. 2021 21:39:00TN.CZ
    Rozsáhlý požár, který od neděle trápil jihoafrické Kapské Město, se hasičům v průběhu úterý podařilo dostat pod kontrolu. Pomohlo hlavně uklidnění silného větru, který zásah dost komplikoval. Přesto živel napáchal obří škody. Úterní brzké ráno v Kapském Městě. Místní probouzí zvuk sirén a vrtulníků. Do boje s plameny znovu vyrážejí hasičské jednotky. Míří na Stolovou horu poblíž města. Na té v neděli vypukl rozsáhlý lesní požár. Plameny se začaly šířit do obydlené oblasti a město zahalil kouř.
  • Hasiči zítra rozvezou 3,5 milionů testů

    20. 4. 2021 16:03:00HZSČR
    20. 4. 2021 (NS) - Pro školy a školská zařízení budou zítra, 21. dubna 2021, rozvážet příslušníci a zaměstnanci Hasičského záchranného sboru ČR celkem 3,5 mil. ks testů. Na základě usnesení vlády ze dne 6. dubna 2021 se budou testy rozvážet se skladů SSHR v Poleradech, Olomouci a Štítině do celé ČR na předem určená krajská distribuční místa. Přepravu zabezpečí příslušníci a zaměstnanci Skladovacího a opravárenského zařízení HZS ČR a Záchranného útvaru HZS ČR. Testy bude vydávat SSHR a rozvoz začne v 8:00 hodin.
  • Je tesly snadné oklamat a složité uhasit? Tragická nehoda vzbuzuje otázky

    Je tesly snadné oklamat a složité uhasit? Tragická nehoda vzbuzuje otázky

    20. 4. 2021 11:08:03Novinky.cz
    Sobotní nehoda v americkém Houstonu, během které nabourala Tesla Model S bez řidiče do stromu, znovu otevírá téma zebezpečení systému Autopilot kalifornské automobilky. Musk se brání tím, že systém v době nehody nebyl aktivován. Zasahující hasiči se několik hodin potýkali s hašením bateriového balíčku, který opakovaně vzplál.
  • Převrácený kamion s pivem zablokoval D1, oba směry se pomalu rozjíždějí

    Převrácený kamion s pivem zablokoval D1, oba směry se pomalu rozjíždějí

    20. 4. 2021 10:54:00iDNES.cz
    Pondělní nehoda kamionu na celou noc i část dnešního dopoledne zablokovala D1 za Brnem. Oba směry byly dnes dopoledne znovu zprůjezdněny, předtím na místě vznikaly dlouhé kolony. Bulharský kamion havaroval v pondělí kolem 19. hodiny, poté se hasiči snažili kamion vyprostit a přeložit jeho náklad.
  • Při požáru bytu v Nuslích se popálil muž, hořet začalo od svíčky

    Při požáru bytu v Nuslích se popálil muž, hořet začalo od svíčky

    20. 4. 2021 09:36:00iDNES.cz
    Na náměstí Hrdinů v Praze 4 zasahovali v noci na dnešek hasiči. Kvůli požáru bytu evakuovali 18 lidí. Zraněn byl jeden člověk, který usnul v křesle u hořící svíčky.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska