• Vyhořelý kostel v Gutech se otevře veřejnosti. Kauzu uzavřela i pojišťovna

    Vyhořelý kostel v Gutech se otevře veřejnosti. Kauzu uzavřela i pojišťovna

    30. 4. 2021 11:36:00Deník.cz
    Pojistná událost požáru dřevěného Kostela Božího Těla v Gutech u Třince, který shořel vinou žhářů začátkem srpna 2017, je definitivně uzavřena. Deník o tom informovala mluvčí pojišťovny UNIQA Eva Svobodová.
  • V Plzni vjel řidič do výkopu stavby, zábradlí propíchlo auto i jeho hrudník

    V Plzni vjel řidič do výkopu stavby, zábradlí propíchlo auto i jeho hrudník

    30. 4. 2021 08:50:00TN.CZ
    Ve Studentské ulici v Plzni se v noci odehrála vážná nehoda. Řidič s osobním autem vjel do výkopu stavby nového kruhového objezdu, při pádu vozu se těžce zranil. V těle měl část kovového zábradlí. Nehoda se stala ve čtvrtek po desáté hodině večerní v plzeňské Studentské ulici nedaleko hasičské stanice, kde nyní probíhá stavba nového kruhého objezdu. Právě ta se řidiči stala osudnou. S autem sjel do výkopu a při pádu část ohrazení probodla auto spolu s šoférem. Kovové zábradlí měl muž zapíchnuté
  • Při sekání trávy muže napadl roj agresivních včel. Na místě zemřel

    Při sekání trávy muže napadl roj agresivních včel. Na místě zemřel

    30. 4. 2021 08:21:00TN.CZ
    V americkém Texasu zemřel sedmdesátiletý muž poté, co ho napadl při sekání trávy na zahradě roj agresivních afrikanizovaných včel, známých také jako "zabijácké včely". Podle záchranářů mu po bodnutí selhalo srdce. V texaském městě Breckenridge se začátkem týdne stala tragédie, při níž zemřel 70letý muž. Poklidné sekání trávy na zahradě se změnilo vmžiku změnilo v boj o holý život, když na seniora zaútočil roj afrikanizovaných včel. Místní hasiči, kteří o případu informovali na facebooku,
  • Čarodějnice podruhé bez oficiálních akcí. Menší ohně jsou rizikovější, varují hasičí

    Čarodějnice podruhé bez oficiálních akcí. Menší ohně jsou rizikovější, varují hasičí

    30. 4. 2021 07:17:00Lidovky.cz
    Poslední dubnový večer je tradičně spjat se zapalováním ohňů k pálení čarodějnic. Filipojakubskou noc i letos v Česku ovlivní omezení, která mají zabránit šíření koronaviru. Už podruhé lidé nemohou slavit čarodějnice na oficiálních akcích, mnozí si tak udělají alespoň táborák na zahradě.
  • Smrtící požár v Kalifornii měl zakrýt vraždu ženy

    Smrtící požár v Kalifornii měl zakrýt vraždu ženy

    30. 4. 2021 01:34:00TN.CZ
    Rozsáhlý požár v severní Kalifornii v roce 2020, při kterém přišli o život dva lidé, byl podle zjištění vyšetřovatelů založen úmyslně ve snaze zakrýt vraždu ženy. Podle CNN to ve středu na tiskové konferenci oznámil šerif okresu Solano Tom Ferrara. Při požáru v Markley, který vypukl 18. srpna 2020 v oblasti Stebbins-Cold Canyon poblíž jezera Berryessa zemřeli dvaaosmdesátiletý Pouglas Mai a čtyřiašedesátiletý Leon "James" Bone. Oba muži zahynuli ve svých domech vzdálených několik mil od
  • Po střetu s dodávkou museli hasiči staršího řidiče z auta vystříhat

    Po střetu s dodávkou museli hasiči staršího řidiče z auta vystříhat

    29. 4. 2021 15:58:00iDNES.cz
    Hasiči vyjížděli dopoledne ke srážce dodávky s osobním autem u Všerub na Plzeňsku. Řidič dodávky nedal druhému šoférovi jedoucímu po hlavní silnici přednost a oba vozy skončily v příkopu. Staršího řidiče museli hasiči vystříhat.
  • Za vraždu ženy a znásilnění matky poslal soud expolicistu na 13 let do vězení

    Za vraždu ženy a znásilnění matky poslal soud expolicistu na 13 let do vězení

    29. 4. 2021 10:53:12Novinky.cz
    Taxikáře a bývalého policistu, kterého obžaloba vinila mimo jiné z vraždy či znásilnění vlastní matky, poslal ve čtvrtek pražský městský soud na 13 let a čtyři měsíce do vězení. Žalobkyně navrhovala 30 let. Kvůli tomu, že byl čtyřiatřicetiletý muž při vraždě a následném založení požáru pod vlivem pervitinu a nepříčetný, byl ale odsouzen za trestný čin opilství. Verdikt není pravomocný.
  • Peklo ožilo. Požár knihovny v Los Angeles neměl obdoby, dodnes ho provází záhada

    Peklo ožilo. Požár knihovny v Los Angeles neměl obdoby, dodnes ho provází záhada

    29. 4. 2021 05:00:00Deník.cz
    V moderních dějinách Los Angeles jde o jednu z nejvýznamnějších událostí tohoto města. V roce 1986 zničil katastrofický požár Ústřední knihovny 400 tisíc knih a dalších 700 tisíc vážně poškodil. V ohni naštěstí nikdo nezahynul, i tak ale byla škoda gigantická. Šlo o největší požár knihovny v dějinách USA. Založený možná úmyslně.  
  • Vepřín v Ctidružicích zachvátil požár

    Vepřín v Ctidružicích zachvátil požár

    28. 4. 2021 09:54:02Novinky.cz
    Na dva miliony korun vyčíslil předběžně vyšetřovatel hasičů škodu, kterou v úterý odpoledne způsobil požár vepřína v Ctidružicích na Znojemsku. Plameny naštěstí zachvátily část haly, ve které v tu chvíli nebyla žádná zvířata.
  • Traktor na Pardubicku smetl ženu na zahrádce, poté narazil do domu

    Traktor na Pardubicku smetl ženu na zahrádce, poté narazil do domu

    27. 4. 2021 20:10:00iDNES.cz
    Řidič traktoru v úterý odpoledne na Pardubicku narazil do rodinného domu. Předtím v Horní Rovni zdemoloval plot a předzahrádku, na které se v danou chvíli nacházela třiapadesátiletá žena. Hasiči ji vyprostili, se zraněními byla přepravena vrtulníkem do nemocnice.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska