• 

Česko zasáhl silný vítr. Padající strom v Sokolově zranil ženu a dítě

    Česko zasáhl silný vítr. Padající strom v Sokolově zranil ženu a dítě

    4. 5. 2021 16:40:46ČT 24
    Velkou část republiky zasáhl silný vítr, který má ve většině krajů foukat až do osmé hodiny večerní. V areálu Baníku Sokolov vítr zlomil strom, který na cyklostezce zasáhl skupinu lidí. Lehké zranění utrpěla žena a jedno dítě. U popadaných stomů zasahovali Karlovarští hasiči na mnoha místech. Ve středu se má navíc silný vítr na západ Čech vrátit. 
  • Přímý přenos ze mše svaté

    4. 5. 2021 12:50:00HZSČR
    4. 5. 2021 (MF) - Hasičský záchranný sbor České republiky uctí dnes, v den svátku sv. Floriána, prostřednictvím mše svaté, památku hasičů, kteří zahynuli ve službě a poděkuje všem hasičům, kteří denně při zásazích nasazují své životy.
  • 

Přichází švestkové deště. Asii přináší život i smrt

    Přichází švestkové deště. Asii přináší život i smrt

    4. 5. 2021 11:37:52ČT 24
    Květen je na východě Asie obdobím, kdy nastupuje letní monzun, a začíná tedy období dešťů. Jeho počátek se v Číně označuje jako meiyu, což doslova znamená „švestkové deště“. Na podobě těchto srážek je závislá úroda pro miliardu lidí, v souvislosti se změnou klimatu se ale v posledních letech vyskytují extrémní úhrny srážek způsobující záplavy a sesuvy půd.
  • V pražském Suchdole dělníci poškodili potrubí, unikal tam plyn

    V pražském Suchdole dělníci poškodili potrubí, unikal tam plyn

    4. 5. 2021 11:20:01Novinky.cz
    Pražští hasiči zasahovali v úterý dopoledne u úniku plynu v Suchdole. Musela být uzavřena část ulice, lidé ohroženi nebyli.
  • V pražském Suchdole uniká plyn z výkopu, hasiči evakuovali několik domů

    V pražském Suchdole uniká plyn z výkopu, hasiči evakuovali několik domů

    4. 5. 2021 10:00:00iDNES.cz
    Pražští hasiči zasahují u ohlášeného úniku plynu na hlavní dopravní tepně ve čtvrti Suchdol. Preventivně evakuovali lidi z okolních domů.
  • Svatý Florián

    4. 5. 2021 09:52:00HZSČR
    4. 5. 2021 (MF) - Dnes slaví svátek svatý Florián, patron hasičů. Obvykle na tento den připravují hasiči po celé České republice nejrůznější společenské a preventivně výchovné akce a dny otevřených dveří. Stejně, jako tomu bylo v loňském roce, musíme i letos oslavy a akce pro veřejnost s ohledem na aktuální opatření související s COVID-19, vynechat.
  • V Mexiku se zřítil nadjezd se soupravou metra. Zemřelo 20 lidí, 70 zraněných

    V Mexiku se zřítil nadjezd se soupravou metra. Zemřelo 20 lidí, 70 zraněných

    4. 5. 2021 08:31:00iDNES.cz
    Dvacet mrtvých a desítky zraněných si v pondělí večer vyžádalo zřícení nadjezdu v metropoli Mexika. Koleje se propadly pod soupravou metra a sesunuly se na níže položenou silnici plnou aut. Na místě zasahovali hasiči a záchranáři, sanitky rozvážely zraněné do okolních nemocnic. Prohledávání vraku muselo být přerušeno kvůli riziku dalšího zhroucení trosek.
  • Důsledky prvního rozvolňování? Romantická místa v Ostravě zaplavily odpadky

    Důsledky prvního rozvolňování? Romantická místa v Ostravě zaplavily odpadky

    4. 5. 2021 05:36:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Komenského sady v Moravské Ostravě, Sady B. Smetany ve Frýdku-Místku i jezy u Ostravice ve Frýdlantě… všude stejný obrázek. Flašky, plechovky, obaly od pizzy, burgerů či jiných fastfoodových produktů a hlavně záplavy kelímků.
  • Požár v Kralupech nad Vltavou má dohru. Oheň byl nejspíše dílem žháře

    Požár v Kralupech nad Vltavou má dohru. Oheň byl nejspíše dílem žháře

    3. 5. 2021 21:50:00TN.CZ
    Obří požár, který loni v listopadu zničil balírnu ryb v Kralupech nad Vltavou, zřejmě založil žhář. Středočeská policie televizi Nova potvrdila, že nedávno změnila právní kvalifikaci a případ teď vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení. A upřesnila také škodu způsobenou požárem. Ta se vyšplhala na více než 200 milionů korun. Středočeští hasiči vyjížděli minulý rok k požáru haly v Kralupech nad Vltavou. Místo zásahu nemuseli dlouze hledat, plameny a vysoký sloup kouře byl spolehlivě vidět už z
  • Listopadový požár haly v Kralupech mohl založit žhář, policie verzi události prověřuje

    Listopadový požár haly v Kralupech mohl založit žhář, policie verzi události prověřuje

    3. 5. 2021 20:56:00Lidovky.cz
    Listopadový požár výrobní haly společnosti Bidfood v Kralupech nad Vltavou mohl založit žhář. Policie nedávno změnila právní kvalifikaci na úmyslné obecné ohrožení, informovala v pondělí televize Nova. Policie podle ní také zvýšila odhad škod způsobených požárem na více než 200 milionů korun.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska