• Na D11 najelo nákladní auto do vozu silničářů

    Na D11 najelo nákladní auto do vozu silničářů

    16. 5. 2021 17:07:02Novinky.cz
    Nákladní vůz najel v neděli odpoledne na 51. kilometru dálnice D11 ve směru na Prahu do vozidla silničářů. Při nehodě utrpěl jeden silničář zranění. Dálnice byla v místě nehody uzavřena na půl hodiny, řekla mluvčí hasičů Dagmar Zemanová.
  • 

Policisté a hasiči stále čekají na slíbené odměny za pomoc při covidu

    Policisté a hasiči stále čekají na slíbené odměny za pomoc při covidu

    16. 5. 2021 16:45:42ČT 24
    Mimořádné odměny za nasazení v době pandemie zatím policisté a hasiči nedostali. Podle původního plánu ministra vnitra je měli mít už v rámci květnové výplaty. Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) tvrdí, že teď záleží na ministryni financí. Ta se vyplacení odměn nebrání, nejdřív má prý ale ministr vnitra peníze hledat ve svém resortu. Celkem má jít o zhruba osm set milionů korun.
  • U Jihlavy vytáhli z řeky mrtvou ženu. Policisté zjišťují, jak se do vody dostala

    U Jihlavy vytáhli z řeky mrtvou ženu. Policisté zjišťují, jak se do vody dostala

    16. 5. 2021 15:42:00TN.CZ
    Od nedělního dopoledne řeší kriminalisté z Vysočiny děsivou záhadu. Z řeky Jihlavy kousek od krajského města totiž vylovili mrtvou ženu. Podle policistů jde zřejmě o chatařku, zatím ale není jasné, za jakých okolností zemřela. Byla nařízena pitva. Nedělní ráno. Na břehu řeky jsou hasiči i policisté, do proudu míří i policejní potápěči. A jeden ze strážců zákona odsud odhání štáb TV Nova. Mrtvého člověka objevili svědci u jezu na řece Jihlavě nedaleko Luk nad Jihlavou, jen pár kilometrů od
  • Při výbuchu v Anglii zemřelo dítě, exploze rozmetala několik domů

    Při výbuchu v Anglii zemřelo dítě, exploze rozmetala několik domů

    16. 5. 2021 14:35:01Novinky.cz
    Zřejmě výbuch plynu zavinil v noci na neděli zřícení dvou domů v obci Heysham v hrabství Lancashire na severozápadě Anglie. Při neštěstí zemřelo dítě, další čtyři lidé byli zraněni, z toho dva vážně. Na místě tragédie zasahovalo deset jednotek hasičů.
  • Výbuch plynu v Británii zničil dva řadové domy a zabil chlapce

    Výbuch plynu v Británii zničil dva řadové domy a zabil chlapce

    16. 5. 2021 13:42:00iDNES.cz
    Výbuch plynu pravděpodobně způsobil v noci na neděli zřícení dvou domů v obci Heysham na severozápadě Anglie. Při neštěstí zemřelo jedno dítě, další čtyři lidé byli zraněni, z toho dva vážně. Na místě tragédie zasahovalo deset jednotek hasičů.
  • Na Moravě a východě Čech hrozí záplavy, varovali meteorologové

    Na Moravě a východě Čech hrozí záplavy, varovali meteorologové

    16. 5. 2021 13:09:01Novinky.cz
    Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval před vydatným deštěm, který může opět zvednout hladiny některých řek. Povodně hrozí na Moravě a severovýchodě Čech. Meteorologové zároveň uvedli, že v neděli již nehrozí povodně v Česku, před kterými varovali dříve.
  • Požár vyhnal lidi z postelí, pražští hasiči zachránili celkem 11 lidí

    Požár vyhnal lidi z postelí, pražští hasiči zachránili celkem 11 lidí

    16. 5. 2021 06:41:00TN.CZ
    Velmi neklidné nedělní ráno mají za sebou obyvatelé bytového domu v pražské Hostivaři. V jednom z bytů začalo před šestou hodinou ranní hořet, hasiči z domu zachránili celkem 11 osob. Díky rychlému zásahu se mohli lidé vrátit do svých bytů po odvětrání objektu. Pražští hasiči vyjeli v neděli brzy ráno do pražské Hostivaře k požáru obytného domu, na místo byly vyslány tři profesionální a jedna dobrovolná jednotka. Hořet začalo v předsíni jednoho z bytů, už před půl sedmou ohlásily jednotky, že
  • Batole v řece našli místní! Bez hasičů by se chlapečka zachránit nepodařilo

    Batole v řece našli místní! Bez hasičů by se chlapečka zachránit nepodařilo

    15. 5. 2021 21:06:00TN.CZ
    Hasiči i policisté v pátek večer zachraňovali chlapečka z rozvodněné řeky na Plzeňsku. Po 20 minutách se jim ho podařilo najít a z vody vytáhnout. Hlavně díky všímavosti lidí a rychlému zásahu hasičů se ho podařilo záchranářům oživit. Hošík skončil v nemocnici. Rodičům se asi rok a půl starý chlapeček navečer ztratil na zahradě z dohledu. Matka objevila na břehu rozvodněné řeky jeho čepici a vzápětí zalarmovala policisty a záchranáře. "Paní volala o pomoc, já tu nebyla, ale moje dcera k ní
  • Auto na D4 skončilo na střeše a začalo hořet, řidič je těžce zraněný. Provoz byl opět obnoven

    Auto na D4 skončilo na střeše a začalo hořet, řidič je těžce zraněný. Provoz byl opět obnoven

    15. 5. 2021 18:58:00Lidovky.cz
    Provoz na dálnici D4 zastavila na 34. kilometru ve směru na Prahu u Obořiště na Příbramsku zhruba na tři hodiny nehoda osobního auta, které skončilo na střeše. Auto začalo hořet. Řidič je těžce zraněný, středně těžce se zranilo dítě, řekly mluvčí hasičů Dagmar Zemanová a záchranné služby Petra Homolová. Provoz v místě byl obnoven kolem 18:30.
  • Muž spadl při čištění sila na jeho dno a vážně se zranil. Hasiči se báli, že ho zasype šrot

    Muž spadl při čištění sila na jeho dno a vážně se zranil. Hasiči se báli, že ho zasype šrot

    15. 5. 2021 18:54:00Lidovky.cz
    Při čistění sila ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku spadl v sobotu dopoledne pracovník na jeho dno a vážně se zranil. Silo se zbytky šrotu bylo vysoké asi 20 metrů a muž do jeho spodního hrdla spadl z výšky čtyř až pěti metrů.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska