• Na Slovensku se protrhla hráz a zaplavila obec, hlásí jednu oběť

    Na Slovensku se protrhla hráz a zaplavila obec, hlásí jednu oběť

    17. 5. 2021 19:04:02Novinky.cz
    Blesková povodeň ve středoslovenské obci Rudno nad Hronom v okresu Žarnovica si v pondělí vyžádala jednu oběť. „Silný proud vody strhl jednu osobu, kterou hasiči našli bez známek života,“ uvedli na sociální síti slovenští hasiči. Podle TV Markíza jde o sedmdesátiletého obyvatele obce.
  • Vltava klesla. Náplavky i Čertovka otevřely, některé přívozy stále nejezdí

    Vltava klesla. Náplavky i Čertovka otevřely, některé přívozy stále nejezdí

    17. 5. 2021 13:39:00Deník.cz
    Ještě v sobotu odpoledne byl v centru metropole ruch, policejní pásky uzavřely přístup do některých ulic v okolí Karlova mostu. Hasiči stavěli protipovodňovou ochranu. Obyvatelé říčních oblastí se měli na pozoru. V pondělí je však situace klidnější, průtok Vltavy klesl a dostal se pod hranici prvního stupně povodňové aktivity. Magistrát hlavního města proto zrušil protipovodňová opatření – otevřely se tak pražské náplavky i vrata na Čertovce.
  • Chladná zima s pandemií se podepsaly na větším počtu požárů od komínů v topné sezoně

    Chladná zima s pandemií se podepsaly na větším počtu požárů od komínů v topné sezoně

    17. 5. 2021 13:18:01Novinky.cz
    Kominíci posuzují v současné době nejčerstvější zprávy hasičů o počtech požárů souvisejících s komíny za období právě skončené topné sezony. Bylo jich totiž o 166 více než v topné sezoně předchozí. Dle přesvědčení kominíků za vyšší čísla může kombinace chladné zimy a pandemie.
  • Řidič smetl ford na hlavní, auta skončila zdemolovaná v poli

    Řidič smetl ford na hlavní, auta skončila zdemolovaná v poli

    17. 5. 2021 08:54:02Novinky.cz
    Dvě auta se střetla v pondělí ráno na Kladensku, jedno z nich skončilo na střeše. Hasiči museli vyprostit jednoho člověka. Podle policie je příčinou nehody zřejmě nedání přednosti.
  • Na Indii udeřil mohutný cyklón, způsobuje záplavy a zabil už šest lidí

    Na Indii udeřil mohutný cyklón, způsobuje záplavy a zabil už šest lidí

    17. 5. 2021 03:01:00TN.CZ
    Na jihozápadním pobřeží Indie řádí od víkendu první silná bouře sezóny, cyklón Tauktae. Provází ho vítr o rychlosti 140 km/h, přívalový déšť způsobuje záplavy. Zahynulo šest lidí, živel míří na sever směrem k Bombaji. Cyklón postupuje rychlostí zhruba 10 kilometrů v hodině a v neděli zničil 73 vesnic a zabil čtyři lidi. Celkem má už šest obětí, informovala zahraniční média. Ve státě Goa zahynula žena, na kterou spadla kokosová palma. Další obětí je muž, který jel na skútru a zabil ho vyvrácený
  • Desítky zraněných a dva mrtví po pádu tribun v izraelské synagoze

    Desítky zraněných a dva mrtví po pádu tribun v izraelské synagoze

    16. 5. 2021 20:11:02Novinky.cz
    V chasidské synagoze v Givat Ze´evu v Izraeli se v neděli večer zřítilo při modlitbách ke svátku šavuot mobilní hlediště. Podle záchranné služby Magen David Adom se při tragédii zranilo 54 lidí a dva zemřeli. Ve vážném stavu je pět osob, ve středně těžkém čtyři.
  • Na D11 najelo nákladní auto do vozu silničářů

    Na D11 najelo nákladní auto do vozu silničářů

    16. 5. 2021 17:07:02Novinky.cz
    Nákladní vůz najel v neděli odpoledne na 51. kilometru dálnice D11 ve směru na Prahu do vozidla silničářů. Při nehodě utrpěl jeden silničář zranění. Dálnice byla v místě nehody uzavřena na půl hodiny, řekla mluvčí hasičů Dagmar Zemanová.
  • 

Policisté a hasiči stále čekají na slíbené odměny za pomoc při covidu

    Policisté a hasiči stále čekají na slíbené odměny za pomoc při covidu

    16. 5. 2021 16:45:42ČT 24
    Mimořádné odměny za nasazení v době pandemie zatím policisté a hasiči nedostali. Podle původního plánu ministra vnitra je měli mít už v rámci květnové výplaty. Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) tvrdí, že teď záleží na ministryni financí. Ta se vyplacení odměn nebrání, nejdřív má prý ale ministr vnitra peníze hledat ve svém resortu. Celkem má jít o zhruba osm set milionů korun.
  • U Jihlavy vytáhli z řeky mrtvou ženu. Policisté zjišťují, jak se do vody dostala

    U Jihlavy vytáhli z řeky mrtvou ženu. Policisté zjišťují, jak se do vody dostala

    16. 5. 2021 15:42:00TN.CZ
    Od nedělního dopoledne řeší kriminalisté z Vysočiny děsivou záhadu. Z řeky Jihlavy kousek od krajského města totiž vylovili mrtvou ženu. Podle policistů jde zřejmě o chatařku, zatím ale není jasné, za jakých okolností zemřela. Byla nařízena pitva. Nedělní ráno. Na břehu řeky jsou hasiči i policisté, do proudu míří i policejní potápěči. A jeden ze strážců zákona odsud odhání štáb TV Nova. Mrtvého člověka objevili svědci u jezu na řece Jihlavě nedaleko Luk nad Jihlavou, jen pár kilometrů od
  • Při výbuchu v Anglii zemřelo dítě, exploze rozmetala několik domů

    Při výbuchu v Anglii zemřelo dítě, exploze rozmetala několik domů

    16. 5. 2021 14:35:01Novinky.cz
    Zřejmě výbuch plynu zavinil v noci na neděli zřícení dvou domů v obci Heysham v hrabství Lancashire na severozápadě Anglie. Při neštěstí zemřelo dítě, další čtyři lidé byli zraněni, z toho dva vážně. Na místě tragédie zasahovalo deset jednotek hasičů.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska