• Na D1 před Prahou najel zezadu náklaďák pod kamion

    Na D1 před Prahou najel zezadu náklaďák pod kamion

    20. 5. 2021 18:06:02Novinky.cz
    Ze zatím neznámých příčin naboural ve čtvrtek odpoledne na dálnici D1 u Čestlic na Praze východ řidič odtahovky zezadu do kamionu. Ze zdemolované kabiny ho museli vyprošťovat hasiči, ti kvůli tomu mimo jiné nadzvedli vyprošťovacím speciálem návěs kamionu.
  • 

Týden obrazem: Izraelsko-palestinský konflikt, inferno v Řecku a Eiffelova věž s útesy

    Týden obrazem: Izraelsko-palestinský konflikt, inferno v Řecku a Eiffelova věž s útesy

    20. 5. 2021 15:24:33ČT 24
    Raketové útoky z Pásma Gazy a naopak z Izraele dlouho neutichaly. Vyostřenou situaci na Blízkém východě nejvíce odnesli civilisté. Lidé z celého světa události sledovali a vyjadřovali podporu buď Palestině, nebo Izraeli. Den proti homofobii si připomněla komunita LGBT, v Paříži je k vidění monumentální umělecké dílo před Eiffelovou věží. V Řecku propukl nedaleko Korintu a Athén požár, který černou noc proměnil v rudý apokalyptický výjev.
  • Stačí mu péro z auta a kus dřeva. Výsledkem je nůž, který znají už i v zahraničí

    Stačí mu péro z auta a kus dřeva. Výsledkem je nůž, který znají už i v zahraničí

    20. 5. 2021 14:35:00Deník.cz
    Když si před deseti lety zkusil mluvčí hasičů v Plzeňském kraji Petr Poncar (41) vlastnoručně vyrobit nůž, je těžko by ho v tu chvíli napadlo, že našel lásku na celý život. Domácí výrobu nožů si ale po svém prvním kousku zamiloval. Pár jeho výtvorů dnes najdete dokonce v zahraničí. Na vytvoření pěkného kusu toho nepotřebuje moc – stačí mu starý kotouč z cirkulárky nebo péro z auta a kousek dřeva.
  • Záchranáři zasahovali u tragické nehody v Praze, dva lidé zemřeli

    Záchranáři zasahovali u tragické nehody v Praze, dva lidé zemřeli

    20. 5. 2021 11:08:00TN.CZ
    Pražští záchranáři zasahovali ve čtvrtek dopoledne u vážné dopravní nehody na Strakonické ulici. Podle prvotních informací policie měl osobák z nejasných příčin vyjet ze svého pruhu a narazit do stromu. Dva muži bohužel na místě zemřeli. V havarovaném osobáku jeli čtyři lidé. Hasiči museli z auta jednoho člověka vyprostit. I přes veškerou péči záchranářů si nehoda nakonec vyžádala dva mrtvé. "O život obou mužů jsme bojovali více než půl hodiny. Následkem nehody utrpěli velmi vážná poranění,
  • 

Oheň a led. Zamrzlou Sibiř zasáhly už v květnu zombie požáry

    Oheň a led. Zamrzlou Sibiř zasáhly už v květnu zombie požáry

    20. 5. 2021 10:35:57ČT 24
    Na západě Ruska a v části Sibiře panují už teď třicetistupňová horka. Vedra pak zesílila lesní požáry a jednotlivých ohnisek jsou už desítky. Jen v Ťumenské oblasti shořelo na 60 tisíc hektarů. Podle expertů právě na Sibiř dopadají klimatické změny zvlášť silně.
  • Seniorka na Slovensku vjela autem do rozvodněného potoka

    Seniorka na Slovensku vjela autem do rozvodněného potoka

    19. 5. 2021 20:19:02Novinky.cz
    Velké štěstí měla 78letá řidička, která ve středu vjela malým osobním vozem do rozvodněného potoka v obci Voznica na středním Slovensku. Ženu z vozu vyprostili přivolaní hasiči.
  • Kočka vyskočila z hořícího bytu ve čtvrtém patře. Přistání bylo perfektní

    Kočka vyskočila z hořícího bytu ve čtvrtém patře. Přistání bylo perfektní

    19. 5. 2021 18:28:01Novinky.cz
    Netradiční zásah mají za sebou chicagští hasiči. Ozvláštnila jim ho kočka, která se rozhodla nečekat na pomoc a vyskočila z hořícího bytu ve čtvrtém patře. Přistání zvládla s přehledem a utíkala se schovat pod auto. Stejně jako nikdo z lidí ani kočka neutrpěla žádné zranění.
  • 

Hasiči v Oregonu zakládají záměrně požáry, chrání tím národní park

    Hasiči v Oregonu zakládají záměrně požáry, chrání tím národní park

    19. 5. 2021 15:36:32ČT 24
    Během uplynulého týdne se vydala speciální jednotka oregonských hasičů do Národního parku Wallowa-Whitman, který se rozkládá na severovýchodě státu, na ploše větší než devět tisíc kilometrů čtverečních. Hasiči zde záměrně a řízeně vypalují části lesa. V porostech ponechaných bez jakýchkoli zásahů vzniká během několika let velmi bujný podrost, který se může stát příčinou nekontrolovatelného šíření lesních požárů. Hasiči pomocí umělých požárů vytváří „mrtvé“ pásy lesa, kterými se nemůže přenášet oheň. Mohutné požáry jsou v USA během letních měsíců běžné, ale velmi obtížně kontrolovatelné.
  • Mizerně zajištěné přepravky s pivem zablokovaly silnici v Praze

    Mizerně zajištěné přepravky s pivem zablokovaly silnici v Praze

    19. 5. 2021 14:48:02Novinky.cz
    Nehodu kamionu, který převážel pivo, řešili ve středu po poledni hasiči a policisté v Praze v Letňanech. Na nájezdu do ulice Kbelská se z havarovaného vozu vysypaly na silnici desítky přepravek, které úsek zablokovaly.
  • Ostrava přispěje do sbírky pro obyvatele domu, kde explodovala varna drog

    Ostrava přispěje do sbírky pro obyvatele domu, kde explodovala varna drog

    19. 5. 2021 11:15:02Novinky.cz
    Město Ostrava přispěje částkou 300 000 korun do veřejné sbírky, která má pomoci zmírnit následky po únorové explozi v bytě a následném požáru pětipatrového domu v Provaznické ulici v Ostravě-Hrabůvce. Rozhodli o tom dnes městští zastupitelé. Podle policie v domě explodovala výrobna pervitinu. V této souvislosti už policie obvinila z nedovolené výroby drog a obecného ohrožení dva muže. Při požáru, který způsobil škodu okolo 1,5 milionu korun, se zranilo šest lidí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska