• Slatinice chtějí postavit přečerpávací elektrárnu, pomůže i proti záplavám

    15. 4. 2024 20:25:00TÝDEN.cz
    Přečerpávací vodní elektrárnu chce vybudovat na kopci Malý Kosíř lázeňská obec Slatinice na Olomoucku. Do horní nádrže chce obec pomocí načerpané vody ukládat i elektrickou energii vyrobenou fotovoltaickými panely na střechách místní školy, šaten sportovního klubu či sokolovny. Přečerpávací elektrárna s turbínou o výkonu 2,5 megawattu by poté v době zvýšené spotřeby elektřiny zásobovala místní domácnosti, firmy a obecní infrastrukturu. ČTK to dnes řekl starosta Slatinic Ondřej Mikmek (KDU-ČSL).
  • Valí se na nás „moře“, varoval gubernátor zaplavené Kurganské oblasti

    Valí se na nás „moře“, varoval gubernátor zaplavené Kurganské oblasti

    15. 4. 2024 20:17:18iDNES.cz
    V ruské Kurganské oblasti stoupá hladina řeky Tobol, úřady v regionu hlásí téměř 13 000 evakuovaných. Oblastní úřady podle ruských médií vyzvaly obyvatele Kurganu k evakuaci, protože na město se valí „obrovská“ povodňová vlna z Kazachstánu. V kazachstánském městě Petropavl (rusky Petropavlovsk) je zcela zaplaveno a uzavřeno několik čtvrtí. Jižní část ruského Uralu a severní část Kazachstánu se potýkají s nejhoršími záplavami za desítky let.
  • Prchejte z Kurganu! Na město se valí obrovská povodňová vlna z Kazachstánu, varuje gubernátor

    Prchejte z Kurganu! Na město se valí obrovská povodňová vlna z Kazachstánu, varuje gubernátor

    15. 4. 2024 16:56:58Novinky.cz
    Prchejte z Kurganu, na město se valí obří povodeň, varuje obyvatele Kurganské oblasti tamější gubernátor Vadim Šumkov. Hladina řeky Tobol rychle stoupá. Jižní část ruského Uralu a severní část Kazachstánu se potýkají s nejhoršími záplavami za desítky let.
  • SROVNÁNÍ: Jak katedrála Notre-Dame vstává z popela

    15. 4. 2024 16:44:01ČT 24
    Před pěti lety, v podvečer 15. dubna 2019, se v krovu katedrály Notre-Dame rozšířil oheň a plameny zachvátily rozsáhlé části této ikonické pařížské památky. Příčina požáru stále nebyla zcela objasněná, jasné ale je, že chrám Matky Boží v Paříži postupně vstává z popela. Veřejnosti se má Notre-Dame otevřít v prosinci, vnější opravy ale docení už návštěvníci letní olympiády. Jak práce na katedrále pokročily, přiblíží grafika v článku.
  • Pět let od ničivého požáru: Lidé se do Notre-Dame v Paříži vrátí už letos

    Pět let od ničivého požáru: Lidé se do Notre-Dame v Paříži vrátí už letos

    15. 4. 2024 13:01:00Deník.cz
    Před pěti lety vypukl ničivý požár ve známé pařížské katedrále Notre-Dame. Plameny památku před zraky celého světa výrazně poškodily. Opravy stále pokračují, přestože je neustále provází kontroverze. Turisté se opět do chrámu podívají už letos, přestavba jeho nejbližšího okolí by měla být hotová v roce 2027.
  • Státní podnik Lesy České republiky kvůli riziku požárů zakázal ve svých lesích od dubna do konce října pálení klestí

    15. 4. 2024 12:10:00TÝDEN.cz
    Státní podnik Lesy České republiky (LČR) kvůli riziku požárů zakázal ve svých lesích od dubna do konce října pálení klestí. Zákaz se týká pálení klestu lesními dělníky. Letos zatím podnik eviduje 19 požárů celkem na pěti hektarech lesa se škodou milion korun. ČTK to dnes řekla mluvčí podniku Eva Jouklová. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi.
  • Požár paneláku v Boleticích zaměstnal hasiče. Evakuovali šestnáct lidí

    Požár paneláku v Boleticích zaměstnal hasiče. Evakuovali šestnáct lidí

    15. 4. 2024 11:05:00Deník.cz
    /FOTO, VIDEO/ Pět hasičských jednotek vyrazilo v pondělí 15. dubna krátce po půl deváté dopoledne k požáru panelového domu v děčínských Boleticích. Bylo nutné evakuovat šestnáct lidí, další se nadýchali kouře.
  • V Železném Brodě hořel byt v panelovém domě. Hasiči zachránili pět lidí

    V Železném Brodě hořel byt v panelovém domě. Hasiči zachránili pět lidí

    15. 4. 2024 11:05:00Deník.cz
    Jednotky z 2. stupně požárního poplachu zasahují v pondělí 15. dubna v Železném Brodu u požáru v jednom z bytů panelového domu. „Hasiči požár velmi rychle lokalizovali, z objektu zachránili 5 osob," sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová. 
  • Lesy ČR kvůli riziku požárů zakázaly ve svých lesích do konce října pálit klestí

    Lesy ČR kvůli riziku požárů zakázaly ve svých lesích do konce října pálit klestí

    15. 4. 2024 10:53:38Novinky.cz
    Státní podnik Lesy České republiky (LČR) kvůli riziku požárů zakázal ve svých lesích od dubna do konce října pálení klestí. Letos zatím podnik eviduje 19 požárů celkem na pěti hektarech lesa se škodou milion korun. ČTK to v pondělí řekla mluvčí podniku Eva Jouklová. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi.
  • V Železném Brodě hoří byt v panelovém domě, z oken šlehají plameny

    V Železném Brodě hoří byt v panelovém domě, z oken šlehají plameny

    15. 4. 2024 10:29:00Lidovky.cz
    V Železném Brodě na Jablonecku hoří byt v panelovém domě. Z oken šlehají vysoké plameny. Hasičům se již požár podařilo lokalizovat.
« 1 2 .. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 1512 1513 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska