• 

Voda v Německu trhala silnice, bourala domy a odnášela auta

    Voda v Německu trhala silnice, bourala domy a odnášela auta

    16. 7. 2021 09:22:28ČT 24
    Celkový počet obětí záplav v západních částech Německa přesáhl k pátečnímu ránu osmdesát. Nejméně tisíc lidí se pohřešuje v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc, uvedla v pátek ráno místní policie. V městečku Erftstadt jihozápadně od Kolína nad Rýnem se částečně nebo zcela zřítila řada domů. Z mnoha z nich se podle místních úřadů ozývá volání o pomoc. K zaplaveným stavbám se záchranáři nyní dostanou jen ve člunech.
  • Záplavy v Německu mají nejméně 80 obětí. Přes tisíc lidí je pohřešovaných

    Záplavy v Německu mají nejméně 80 obětí. Přes tisíc lidí je pohřešovaných

    16. 7. 2021 08:16:00Deník.cz
    Záplavy v západních částech Německa si od středy vyžádaly již více než 80 obětí. Informovala o tom dnes ráno televize ARD. Nejméně 1000 lidí se podle místních úřadů pohřešuje v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc.
  • Rusko nesmí používat energetiku k nátlaku, shodli se Biden s Merkelovou

    Rusko nesmí používat energetiku k nátlaku, shodli se Biden s Merkelovou

    16. 7. 2021 07:47:00iDNES.cz
    Americké obavy ohledně rusko-německého plynovodu Nord Stream 2, spolupráce v boji proti klimatickým změnám nebo při zmírňování dopadů koronavirové krize. O těchto tématech se ve čtvrtek mluvilo v Bílém domě při rozlučkové návštěvě německé kancléřky Angely Merkelové. Ta ve světle ničivých záplav ve své vlasti uvedla, že změny klimatu znamenají výrazně vyšší frekvenci extrémních meteorologických jevů.
  • 

Záplavy mají v Německu už přes osmdesát obětí. Tisíc lidí se pohřešuje

    Záplavy mají v Německu už přes osmdesát obětí. Tisíc lidí se pohřešuje

    16. 7. 2021 07:24:10ČT 24
    Celkový počet obětí záplav v západních částech Německa podle ARD dosáhl 81, více než tisíc lidí se pohřešuje v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler. Ve spolkové zemi Porýní-Falci vzrostla bilance na padesát, uvedl v pátek ráno podle agentury DPA mluvčí policejního prezidia v Koblenzi. „Panují obavy, že jich bude ještě více,“ dodal. Belgie hlásí zatím dvanáct mrtvých.
  • Požár zachvátil vlak na Děčínsku. Hasiči evakuovali 17 cestujících

    Požár zachvátil vlak na Děčínsku. Hasiči evakuovali 17 cestujících

    16. 7. 2021 07:20:00TN.CZ
    Pořádně napilno měli ve čtvrtek ústečtí hasiči. Požár totiž zachvátil vlak na Děčínsku. Jednotky musely evakuovat 17 cestujících. Událost se stala ve čtvrtek večer na nádraží v Dolních Habarticích na Děčínsku. "Pět jednotek zasahovalo u požáru vlaku,“ informovali na twitteru ústečtí hasiči. Jednotky musely z vlaku evakuovat 17 cestujících. Strojvedoucí poté skončil v péči záchranářů. "Nadýchal se kouře a byl na místě ošetřený,“ doplnili hasiči. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného
  • V Německu po záplavách pohřešují 1000 lidí. Z trosek se ozývá volání o pomoc

    V Německu po záplavách pohřešují 1000 lidí. Z trosek se ozývá volání o pomoc

    16. 7. 2021 07:07:39Novinky.cz
    Německé úřady zaznamenaly už 81 obětí katastrofálních záplav, které ve čtvrtek zasáhly hned několik spolkových zemí. Bilance ale bude téměř jistě daleko tragičtější. Nepřízeň počasí trvá a stovky lidí se stále pohřešují. Jen v okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc záchranáři pátrají po víc než tisícovce nezvěstných, uvedla místní policie.
  • V Telči tvoří dva francouzští malíři. Podívejte se na jejich obrazy

    V Telči tvoří dva francouzští malíři. Podívejte se na jejich obrazy

    16. 7. 2021 06:14:00Deník.cz
    Jeden sprejoval po vlacích, druhý maluje v noci a časně ráno. Městská galerie Hasičský dům na telčském náměstí v těchto dnech hostí dva francouzské umělce, které přímo v jejich domovině oslovil výtvarník Jan Vičar.
  • 

Biden a Merkelová jednali o klimatu, koronavirové krizi i Nord Streamu 2

    Biden a Merkelová jednali o klimatu, koronavirové krizi i Nord Streamu 2

    16. 7. 2021 05:50:13ČT 24
    Americké obavy ohledně plynovodu Nord Stream 2, spolupráce při zvládání klimatických změn nebo při zmírňování dopadů koronavirové krize. O těchto tématech se mluvilo v Bílém domě při rozlučkové návštěvě německé kancléřky Angely Merkelové. Ta ve světle ničivých záplav ve své vlasti uvedla, že změny klimatu znamenají výrazně vyšší frekvenci extrémních meteorologických jevů.
  • Vězni se v historii podíleli na výstavbě sídlišť i regulaci potoka

    Vězni se v historii podíleli na výstavbě sídlišť i regulaci potoka

    16. 7. 2021 04:50:00Deník.cz
    Trestanci povinně vykonávali přidělenou práci, navštěvovali bohoslužby a negramotní nebo nedostatečně vzdělaní do 35 let věku se museli zúčastňovat školního vyučování. Od dob habsburské monarchie se ve vězeňství českých zemí mnohé změnilo. I pracovní doba se zkrátila. Smutnou vzpomínkou v historii jsou tuhé lágry komunistického režimu, za socialismu se ale odsouzení podíleli i na výstavbě obytných domů. "V minulosti se osvědčila i pracovní výpomoc vybraných odsouzených při sněhových kalamitách a záplavách," říká Aleš Kýr, vedoucí Kabinetu dokumentace a historie Vězeňské služby České republiky.
  • Nahá žena v Kalifornii uvázla mezi budovami ve dvaceticentimetrové mezeře

    Nahá žena v Kalifornii uvázla mezi budovami ve dvaceticentimetrové mezeře

    16. 7. 2021 04:18:02Novinky.cz
    Hasiči ve městě Santa Ana v americké Kalifornii v úterý zachraňovali nahou ženu, která uvázla mezi budovami ve dvaceticentimetrové mezeře. Na místo je přivolali lidé, kteří zaslechli její naříkání a volání o pomoc. Záchranná operace trvala podle serveru Newsweek dvě a půl hodiny.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska