• Povodně ve Hřensku: Parkoviště přestalo během několika minut existovat

    Povodně ve Hřensku: Parkoviště přestalo během několika minut existovat

    18. 7. 2021 21:00:00Deník.cz
    Jen trosky zbyly z parkoviště nad hotelem Klepáč ve Hřensku. Během několika desítek minut jej odnesla po sobotních přívalových deštích voda. Uvězněno tu zůstalo téměř šedesát lidí a téměř dvě desítky aut. O svoz turistů ohrožených přívaly vody se postarali během sobotního odpoledne hřenští hasiči.
  • Na focení jsme dobří, slíbené odměny ale nemáme, vadí policistům a hasičům

    Na focení jsme dobří, slíbené odměny ale nemáme, vadí policistům a hasičům

    18. 7. 2021 20:00:00iDNES.cz
    Zatímco zdravotníci postupně dostávají slíbení desetitisícové odměny za nasazení v době epidemie covidu, policisté, hasiči či vojáci na slíbené peníze stále čekají. Důvodem jsou dohady ministerstva vnitra s šéfkou státní kasy Alenou Schillerovou. „Odměny musí vyplatit příslušný resort, v tomto případě vnitro, které již z letošního rozpočtu obdrželo 800 milionů navíc,“ uvedla pro iDNES.cz Schillerová.
  • V Děčíně hořel hotel, příčinu šetří policie. Škoda přesáhne milion korun

    V Děčíně hořel hotel, příčinu šetří policie. Škoda přesáhne milion korun

    18. 7. 2021 19:54:00iDNES.cz
    Osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů v neděli zasahovalo u požáru hotelu Zlatá Lípa v Děčíně - Jalůvčí. Hořet začalo krátce po půl jedné, kolem 16:20 se hasičům požár podařilo zlikvidovat. Policisté budou nyní vyšetřovat, co oheň způsobilo. Škoda podle prvotních odhadů přesáhne milion korun.
  • Hasičský záchranný sbor České republiky má nového generálního ředitele

    18. 7. 2021 19:31:00HZSČR
    19. 7. 2021 (MF) - První místopředseda vlády a ministr vnitra ČR, Jan Hamáček, dnes uvedl do funkce nového generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR). Tím se stal generálmajor Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA, dosavadní krajský ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.
  • Požár v Brně zničil čtyři auta

    Požár v Brně zničil čtyři auta

    18. 7. 2021 19:00:02Novinky.cz
    Čtyři zničená a tři poškozená auta jsou výsledkem požáru, který v noci na neděli likvidovali hasiči v brněnské Františkánské ulici. Nikdo nebyl zraněn. Příčina neštěstí není zatím známa a pátrají po ní policejní specialisté společně s vyšetřovateli příčin požárů hasičského sboru.
  • VIDEA TÝDNE: Ničivé záplavy v Německu, sex na Hlaváku i agresor

    VIDEA TÝDNE: Ničivé záplavy v Německu, sex na Hlaváku i agresor

    18. 7. 2021 18:48:00iDNES.cz
    Zcela nepřekvapivě diváky iDNES.tv zaujaly apokalyptické záběry z Německa. Povodně tam tento týden nejvíce zasáhly spolkovou zemi Porýní-Falc. Sledovanost měla i videa z rubriky Krimi a zaujal i příběh maminky, která má 11 dětí.
  • Merkelová: Němčina nemá slova pro devastaci, kterou živel způsobil

    Merkelová: Němčina nemá slova pro devastaci, kterou živel způsobil

    18. 7. 2021 16:09:03Novinky.cz
    Německá kancléřka Angela Merkelová při nedělní návštěvě okresu Ahrweiler v Porýní-Falci, který je nejvíce postižený nynějšími ničivými záplavami, dala najevo zděšení nad surrealistickým „strašidelným obrazem” zkázy. Podle agentury DPA prohlásila, že „němčina sotva zná slova pro způsobenou devastaci”.
  • Demolice na jižní Moravě jsou téměř u konce

    Demolice na jižní Moravě jsou téměř u konce

    18. 7. 2021 15:39:01Novinky.cz
    Pravděpodobně do středy, nejpozději ale do pátku, skončí demolice tornádem poškozených budov na jihu Moravy. Hasiči již hlásí hotovo z Hrušek, Lužice i Mikulčic.
  • Rozvodněná Máza odnesla krávu 100 kilometrů po proudu

    Rozvodněná Máza odnesla krávu 100 kilometrů po proudu

    18. 7. 2021 14:25:02Novinky.cz
    Nizozemští záchranáři v sobotu z řeky Mázy zachránili krávu, kterou rozvodněná řeka odnesla 100 kilometrů po proudu. „Překvapilo nás, že kráva takovou vzdálenost přežila,” řekl stanici Omroep Brabant mluvčí hasičů ve městě Escharen v provincii Severní Brabantsko.
  • Hasiči v Děčíně se nezastavili. Kromě následků počasí vyjeli k hořícímu hotelu

    Hasiči v Děčíně se nezastavili. Kromě následků počasí vyjeli k hořícímu hotelu

    18. 7. 2021 14:08:00TN.CZ
    Hasiči se o víkendu nezastavili. Kromě následků bouří a povodní vyjeli v neděli odpoledne do Děčína, kde začal po poledni hořet hotel Zlatá Lípa. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Požár byl nahlášen na operační středisko hasičů Ústeckého kraje v neděli ve 12:38, k požáru v hotelu Zlatá Lípa v ulici Svatopluka Čecha vyrazily dobrovolné i profesionální hasičské jednotky. Plameny zasáhly kuchyni a podkroví, hasiči zasahovali z výškové techniky. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska