• Hamáček navrhl odměnu pro hasiče a policisty za boj s covidem-19

    19. 7. 2021 13:00:00TÝDEN.cz
    Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) předložil vládě návrh na vyplacení mimořádné odměny hasičům a policistům, kteří bojovali s koronavirovou pandemií.
  • 

Tisíce tun bahna, vytrhané koleje a pobořené mosty. Západní Evropa odklízí škody způsobené záplavami

    Tisíce tun bahna, vytrhané koleje a pobořené mosty. Západní Evropa odklízí škody způsobené záplavami

    19. 7. 2021 12:52:53ČT 24
    Následky extrémních záplav, které postihly Belgii, Nizozemsko, Švýcarsko a nejvíce Německo, poodhalují fotografie ze zasaženého území. Materiální škody, které způsobila velká voda, není možné v tuto chvíli vyčíslit. Agentura Reuters uvedla, že jen na území Německa jde o největší přírodní katastrofu od roku 1962, kdy velká voda usmrtila 340 lidí.
  • 

Vláda schválila dvacetitisícové prémie hasičům, policii i vojákům. Prošel i záměr rychlejšího vyvlastňování

    Vláda schválila dvacetitisícové prémie hasičům, policii i vojákům. Prošel i záměr rychlejšího vyvlastňování

    19. 7. 2021 12:38:57ČT 24
    Vláda schválila odměny pro hasiče, policisty, vojáky a příšlušníky Vězeňské služby za službu v době pandemie covidu-19. Každý z nich by měl dostat 20 tisíc korun. Celkově za ně stát zaplatí zhruba miliardu. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) uvedl, že bude na odměny pro hasiče a policisty potřeba 770 milionů, pro vojáky podle ministerstva obrany dalších 237 milionů.
  • 

V Německu a Rakousku pokračuje vyprošťování, situace na řekách se uklidňuje

    V Německu a Rakousku pokračuje vyprošťování, situace na řekách se uklidňuje

    19. 7. 2021 11:59:39ČT 24
    Povodňová situace v Německu se uklidňuje. Bavorský Pasov se patrně vyhne rozsáhlejší záplavě, zlepšení hlásí také Sasko, které částečně zprovoznilo železniční spojení mezi Drážďany a Prahou. Na západě země, kde nejničivější povodeň za poslední dekádu připravila o život nejméně 165 lidí, pokračují vyprošťovací práce. Podle meteorologů by se Německu v příštích dnech měly srážky převážně vyhnout. Odklízení a vyčíslování škod zahájili podle agentury APA také v Rakousku.
  • Povodňová situace v Německu se uklidňuje. Vyprošťovací práce pokračují

    Povodňová situace v Německu se uklidňuje. Vyprošťovací práce pokračují

    19. 7. 2021 11:55:00Deník.cz
    Situace v Německu, které v uplynulých dnech postihly ničivé záplavy, se uklidňuje. Bavorské město Pasov se patrně vyhne rozsáhlejší povodni, zlepšení hlásí také Sasko, které částečně zprovoznilo železniční trať mezi Drážďany a Prahou. Na západě země, kde nejničivější povodeň za poslední desetiletí připravila o život nejméně 165 lidí, pokračují vyprošťovací práce. Informovala o tom agentura DPA.
  • 

Slovanskou epopej návštěvníci zámku v Moravském Krumlově uvidí v polovině prázdnin

    Slovanskou epopej návštěvníci zámku v Moravském Krumlově uvidí v polovině prázdnin

    19. 7. 2021 11:24:06ČT 24
    Slovanská epopej Alfonse Muchy se po deseti letech vrací z Prahy na Moravu. Cyklus dvaceti velkoplošných pláten byl v minulých týdnech převezen do Moravského Krumlova, kde zůstane dalších pět let. Tamní zámek musel kvůli tomuto dílu projít rekonstrukcí, zejména Rytířský sál, kde budou plátna vystavena. Pořízena musela být například speciální protipožární technika nebo zabezpečovací systém. Modernizace stála asi 58 milionů korun. 
  • Novým šéfem hasičů se stal Vlček, chce se zaměřit na rozpočet

    Novým šéfem hasičů se stal Vlček, chce se zaměřit na rozpočet

    19. 7. 2021 10:54:00iDNES.cz
    Novým generálním ředitelem hasičského sboru se stal šéf moravskoslezských hasičů Vladimír Vlček. Ten nahradí ve funkci Drahoslava Rybu, který v neděli skončil na pozici šéfa hasičů po téměř deseti letech. Odešel na vlastní žádost, protože mu uplynulo druhé pětileté funkční období. Vlček uvedl, že hlavním tématem pro ně bude rozpočet hasičů.
  • Generálním ředitelem hasičů se stal Vladimír Vlček

    Generálním ředitelem hasičů se stal Vladimír Vlček

    19. 7. 2021 10:54:00Deník.cz
    Nového generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) uvedl včera do funkce první místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Jan Hamáček. Stal se jím generálmajor Vladimír Vlček, dosavadní krajský ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.
  • 

Novým šéfem hasičů se stal Vladimír Vlček. Zkušený velitel působil i v zahraničí

    Novým šéfem hasičů se stal Vladimír Vlček. Zkušený velitel působil i v zahraničí

    19. 7. 2021 10:14:21ČT 24
    Novým generálním ředitelem hasičského záchranného sboru se stal dosavadní šéf moravskoslezských hasičů Vladimír Vlček. Novinářům to řekl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který ho uvedl do funkce. Vlček nahradil Drahoslava Rybu, který v neděli skončil na pozici šéfa hasičů téměř po deseti letech. Odešel na vlastní žádost, protože mu uplynulo druhé pětileté funkční období.
  • 

Předpovídat extrémní počasí se nedaří, přiznávají klimatologové. Týká se to i nynějších záplav v Evropě

    Předpovídat extrémní počasí se nedaří, přiznávají klimatologové. Týká se to i nynějších záplav v Evropě

    19. 7. 2021 09:15:52ČT 24
    Odborníci na vývoj podnebí připouštějí, že se jim nedaří předpovídat intenzitu extrémního počasí, jako jsou nynější záplavy v západní Evropě nebo červnová vedra na severozápadě amerického kontinentu. Obě události si vyžádaly stovky životů. V posledních desetiletích vědci přesto varovali, že rychle se oteplující klima přinese prudší srážky a ničivější vlny veder.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska